Pentru a înțelege corect declarația domnului Ciolacu, este esențial să știm că o microîntreprindere este supusă unui impozit pe venit. Asta înseamnă că, indiferent dacă vinde de un leu sau de un miliard, va plăti un impozit proporțional cu veniturile obținute.
De asemenea, trebuie să reținem că este destul de dificil să „fentezi” veniturile, poți să faci asta doar dacă nu emiti facturi sau nu înregistrezi încasările în casa de marcat, ceea ce implică riscuri și complicații.
În schimb, o întreprindere care nu se încadrează la microîntreprinderi plătește impozit pe profit, dar numai dacă obține profit. Problema este că profitul poate fi mascat cu ușurință prin diverse scheme financiare.
Astfel, dilema reală a domnului Ciolacu este dacă va renunța, cel puțin parțial, la un impozit mic, dar sigur, pe venit – la fel de sigur precum pensia livrată lună de lună de poștaș – în favoarea unui impozit pe profit, care pare mai mare, dar care s-ar putea să nu existe, căci un profit zero înseamnă și un impozit zero.
*
Interesant este și textul lui Marian Nazat, unde aflăm că Anca Alexandrescu, care în trecut a ocupat o poziție importantă în guvern, redacta numeroase informări către americani. În ceea ce o privește pe Ana Birchall, despre care se sugerează că ar fi un fel de „iepure” menit să îi fure niște voturi lui Mircea Geoană, nu pot să mă pronunț. Ceea ce știm că a făcut în trecut Ana Birchall, când a fost Ministrul Justiției, o situează în tabăra foarte restrânsă a candidaților „frecventabili”. Un alt lucru care o face deosebită pe această doamnă este că uneori refuză să asculte ordinele, atunci când acestea intră în contradicție cu convingerile ei.
Ce este evident pentru toată lumea este că, la aceste alegeri, o mare putere ne propune cel puțin șase candidați, fiecare cu un profil diferit. În cel mai democratic mod, noi vom alege unul dintre ei, dar în final nu contează care, pentru că toți vor primi aceleași directive.
Ironia este că acești manipulatori nici măcar nu ne oferă o răsplată, fie ea și o cheie Snap-on sau o șurubelniță Stanley; din contră, noi suntem cei care îi plătim.
***
„Domnul Netanyahu nu trebuie să uite că ţara sa a fost creată printr-o decizie a ONU”, avertizează Emmanuel Macron I VIDEO
„Domnul Netanyahu nu trebuie să uite că țara sa a fost creată ca urmare a unei rezoluții adoptate de Națiunile Unite”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron, într-o ședință cu ușile închise a Consiliului de Ministri, relatează France 24. Acesta s-a referit la rezoluția adoptată în noiembrie 1947 de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite cu privire la planul de împărțire a Palestinei într-un stat evreu și unul arab.
Vine prăpădul: Cresc impozitele, accizele și TVA-ul. Nori negri se adună deasupra economiei
Economia va continua să decelereze anul viitor, existând chiar un risc de recesiune, avertizează CFA România. Anticipaţiile analiştilor referitoare la creşterea economică pentru anul curent au continuat să se reducă faţă de sondajele anterioare şi se situează la valoarea de 1,7%. Pentru anul viitor, economia este anticipată să crească cu 1,1%. Și analiștii mai multor bănci și-au redus estimările privind creșterea economică a României, ceea ce arată că mediul de afaceri devine tot mai îngrijorat de performanțele slabe ale economiei noastre.
Ciolacu: Avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi și a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunța la bani și a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro. Vreți nu vreți, domnule Ciucă: sunteți parte a deciziei! Asumați-vă!
Ana Birchall: În România, reușești dacă ești șmecher
Vrea să aducă românii înapoi în țară. Este una dintre dorințele Anei Birchall, candidată la președinția României la alegerile prezidențiale de anul acesta.
Invitată în studioul Cotidianultv, Ana Birchall și-a expus planul de însănătoșire a României care are trei piloni. Candidata speră să scape România din ghearele nepotismului, de lipsă de asumare. „În România, reușești dacă ești șmecher sau dacă știi pe cineva“, susține Ana Birchall care crede că din acest motiv mulți tineri pleacă din țară.
„Nu mai am răbdare cu această ipocrizie politică. «Domnule, eu aș fi vrut dar nu am avut cum»“, mai spune candidata care a exemplificat în timpul emisiunii „Întrebările Cotidianului“ toate realizările sale.
Cu o carieră de peste 20 de ani în politică și diplomație, Ana Birchall nu ezită, totuși, să dea răspunsuri ferme în anumite situații. Întrebată dacă l-ar vota pe Mircea Geoană, Birchall a răspuns sec: Nu. Și nu s-a oprit aici. Nemulțumită de lipsa de reacție a politicianului într-un scandal care a făcut vâlvă în România în urmă cu mai mulți ani, Ana Birchall îl somează pe Geoană să-și ceară scuze public.
Marian Nazat: De la Ana Birchall la Mircea Geoană
Ce fel de republică vrem și ce fel de democrație?
România a avut, după 2004, șansa unică până acum și multă vreme de acum încolo de a schimba în bine (sau în rău?) Constituția României. Care o fi ea lege fundamentală, inatacabilă, inalienabilă, bla-bla, dar este departe de a fi perfectă și este, de asemeni, departe de a fi o Constituție modernă.
Din păcate, sarcina coordonării modificării Constituției a fost asumată, în perioada 2012-2016, de unul dintre cei mai mari ratați ai politicii românești, fostul președinte interimar Crin Laurențiu Antonescu. Acel mandat parlamentar, pornit cu atâta entuziasm după rezultatul zdrobitor al USL la alegerile din 2012, ar fi trebuit să se încheie cu modificarea Constituției, modificare aprobată sau respinsă prin referendum de populația României. Din păcate, Crin Antonescu a avut, în cele din urmă, alte priorități. Printre acestea se numără, probabil, și dorința de a nu mai munci niciodată în viața lui, părându-i-se extrem de convenabil și confortabil să trăiască la Bruxelles, din banii câștigați de soția sa. Este și ăsta un proiect. Nu de țară, nu de națiune, ci personal, dar este un proiect. Și încă unul reușit.
Specialiști din America vor pune umărul la reabilitarea Sinagogii din Fabric
Sinagoga din Fabric urmează să revină la frumusețea de odinioară. Asta pentru că Primăria Timișoara intenționează să reabiliteze monumentul istoric. Instituția a luat decizia de a apela și la specialiști în conservare din afara țării. Astfel, vineri, 18 octombrie, începând cu ora 09.30, la Centrul de Proiecte din Timișoara are loc evenimentul „Watch Day Sinagoga din […]