Se observă că și la alegerile din România se preia strategia americană, unde s-a încercat discreditarea lui Trump prin asocierea cu Putin, deși acolo acest lucru nu a avut efectul scontat.
Așa și acum, la noi, tot felul de idioți insistă pe teoria că Simion ar fi un agent GRU, acesta fiind motivul pentru care nu ar trebui votat.
Ciolacu încearcă să calmeze situația, să oprească această retorică, pentru că, dacă scandalul escaladează, cu toți am putea fi stropiți de rahatul ajuns în palele ventilatorului.
Spuneți adevărul, pentru că doar adevărul ne poate salva.
Spuneți că Simion nu ar trebui votat nu din cauza unor teorii conspiraționiste, ci pentru că este susținut și finanțat de tot ce este mai nociv în țară: de cei care au tras în revoluționari în decembrie 1989, de cei care au orchestrat schema Caritas în anii ’90, de cei care au provocat incidentele de la Târgu Mureș tot atunci și scandalul de la Valea Uzului din 2019 – unde Simion nu a mers de capul lui, ci sub protecția jandarmilor, cu steagul tricolor arborat pe mașini. Este susținut de cei care au adus mineri în București în ’90, care au agresat protestatarii în 10 august, de cei care fabrică dosare pentru a compromite jurnaliștii și, așa cum aflăm din presa ultimelor 24 de ore, acum vor să deschidă dosare împotriva influencerilor și ziariștilor.
Spuneți tare și răspicat că Simion nu trebuie votat pentru că dacă ar câștiga alegerile și cu noi s-ar întâmpla ce s-a întâmplat și în alte țări, nu foarte departe, unde au fost votați niște „simioni” din ăștia.
Și dacă se întâmplă așa, pe noi, oamenii de rând din România, nu ne mai apără nici UE și nici Amerika, așa cum nu-i apără nici pe cetățenii de rând din acele țări.
Dacă nu aveți curajul să spuneți toate acestea, renunțați la politică și la articolele de presă și căutați-vă altceva de făcut. Patria are nevoie de forță de muncă în construcții și pentru livrarea de mâncare pe bicicletă.
Tot despre Simion, am auzit la radio că a mers peste cei de la Antene să le spună ceva. Ei s-au scandalizat, declarând că sunt CNN, nu Novosti.
O glumă bună!
În realitate, Antenele sunt direct legate de cei care îl promovează pe Simion. Să nu vă imaginați că aceste televiziuni au fost construite din economiile lui Voiculescu, strânse după vânzarea unui televizor color, sau ale lui Prigoană, care închiria video-playere fără să plătească taxe.
Și pentru că lucrurile se leagă, tot de la radio am auzit un zvon, cum că că Gâdea, ăla de la Antene, ar ținti la postul de ambasador în SUA.
Susținut tot de cei pomeniți mai sus, la care se adaugă și influența exercitată de o denominație creștină.
***
BUBUiala. Cum votez. Puparea știucilor în bot
● D. Trump a anunțat în campania electorală că „îl va da afară în 2 secunde” pe procurorul special Jack Smith, cel care a deschis două dosare penale. Smith nu așteaptă asta, va demisiona împreună cu echipa sa. Se întâmplă în Statele Unite, așa-zis cea mai mare democrație a lumii, nu în Republica Mataranga.
„Dosare personale” pentru jurnaliști și influențe: Ministerul de Externe a cheltuit 10 milioane de lei pe un soft cu AI care să urmărească dezinformare și „emoții”, nefuncțională la o lansare.
EXCLUSIV Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Alfred Simonis au călătorit în 2022 de mai multe ori la Nisa cu jet privat închiriat de Nordis împreună cu familia
Frica păzește bostănăria, da’ nu-ți bagă și-n traistă
America înconjurată de garduri de fier și mii de polițiști pregătiți so apere de ea însăși. Pentru ca Washington-ul să nu mai cadă pradă „hoardelor dezlănțuite“ de adepți ai lui Trump, niște unii au crezut că e foarte potrivit să ridice baricade în jurul Capitoliului, al Casei Albe și al cine mai știe ce alte simboluri ale democrației americane.
Mesajul a fost destul de transparent: „Temeți-vă, fie-vă frică! Dacă Trump pierde, va curge sânge!“. Și nu spuneau cei din tabară lui Trump, ci tocmai cei din tabară doamnei Harris, care făceau tot posibilul ca Trump să piardă. Pe de-o parte le cereau americanilor să-l aneantize la vot pe Trump, pe de altă parte le spuneau că înfrângerea lui Trump aduce haosul cel puțin în capitala SUA.
Schizofrenie curată și lipsă de coordonare. După ce ani de zile investești miliarde pentru ai picta pe Trump și ai lui în cele mai sângeroase culori, niște brute nemiloase, naziști neiertători, vii brusc să le cer oamenii să-și pună integritatea fizică la bătaie pentru a apăra… Pentru a apăra ce și pe cine? Lacrimile unei actrițe mediocre, plină de bani, precum J.Lo? Liniștea sufletească a aproape miliardarei Beyoncé, care crede că sărac e Jay-Z, când nu se vând suficient butoaie cu șampanie Armand de Brignac în cluburile din Mamaia? Ce-ar fi trebuit să apere americanul de rând, sărăcit de guvernări din ce în ce mai dezastruoase? Dreptul transgender-ilor de a urina din picioare în toaletele femeilor, după ce în prealabil le-au umilit pe acestea pe terenul de sport nu pare chiar tipul de drept al omului pentru care americanii (și nu numai ei) și-ar da viața.
Noile reglementări privind stabilitatea salariului minim au fost promulgate de preşedinte
Realizator: Mihaela Enache – Noile reglementări privind stabilitatea salariului minim – adoptate de Parlament luna trecută – au fost promulgate astăzi de preşedinte. Documentul transpune în legislația națională directiva europeană privind salariile minime adecvate, ce urmărește îmbunătățirea condițiilor de muncă și de trai ale angajaților.
Kelemen Hunor: PSD și PNL vor guverna împreună, asta este prima alegere. Eu cred că după 7 putem discuta despre un nou Guvern, vom avea un guvern interimar până undeva la mijlocul lui ianuarie.
Kelemen Hunor: Nu sunt un admirator al lui Ilie Bolojan, este ediția lui Klaus Iohannis 2024. Este la fel de inflexibil, nimeni nu are dreptate în afară de el. Este un om care nu riscă, intră în scenă doar când sunt posibile de a câștiga
Fiscalitatea a fost modificată în privința microîntreprinderilor prin HG 1393/2024, ce a apărut recent în Monitorul oficial. Practic sa venit cu unele clarificări, inclusiv în ceea ce se adresează întreprinderii legate.
Conform consultantului fiscal Adrian Bența, sa clarificat situația privind calitatea unei societăți de a fi microîntreprindere din perspectiva depunerii situațiilor financiare anuale.
Potrivit actualelor norme metodologice, o societate este microîntreprindere, din perspectiva depunerii situațiilor financiare anuale în exercițiul N, dacă și-a depus situațiilor financiare anuale la termenul legal pentru exercițiul N-2.