Înțeleg că undeva în spitalul acela din Al-Shifa ar fi ascunși niște hamași.
Soluția pe care au luat-o până acum autoritățile a fost să înconjoare spitalul cu tancuri și militari, să întrerupă curentul, nu mai există combustibili.
Așa s-a ajuns că ăia din interior, hamașii, nu vor să iasă, și cei din exterior, care ar trebui să-i scoată de acolo, nu pot să intre. Că nu poți să intri acolo cu tancul și dacă intri fără tanc te împușcă ăia.
Ceea ce nu înțeleg este de ce nu se folosește tehnologia pentru rezolvarea acestei situații. Avem, nu noi, au americanii niște câini fabricați de Boston Dynamics. Aproape indestrictibili. De ce nu se trimite o haită de câini din ăia în spital, să ia spitalul la pas, hol cu hol, cameră cu cameră, și în momentul când apare hamasul, sau apare un om care are o armă, să-i spună „lasă arma că te mușc și ieși frumos afară cu mâinile la vedere”.
Niște cehi au obținut aprobarea Uniunii Europene pentru carne cultivată în laborator. Deocamdată pentru hrana animalelor, dar e bine și atât, mai învățăm, vedem ce se întâmplă și dacă ar putea fi vreo problemă cu carnea aia.
Noi am interzis-o.
Citeam într-un articol, nu l-am mai pus aici pentru că oricum nu interesează pe nimeni, că domnul Marcel Boloș se apucă el de informatizare. Pentru că deocamdată, dânsul o spune, nu eu, informatizarea asta e doar cu numele, declarațiile nu se întâlnesc între ele, milioanele alea de case de marcat trimit niște date undeva dar le trimit degeaba pentru că nu există sisteme care să prelucreze cantitatea aceea imensă de informații, cu e-factura se va întâmpla la fel.
Important este că avem de lucru, nenumărați oameni au fost angajați de către instituțiile statului, cine avea niște case de marcat de vânzare a făcut un bănuț grămadă, mai vând și ăia cu softurile câte ceva, așa că putem să ne lăudăm că doi din trei români sunt IT-iști, chiar dacă din tot rahatul ăsta la final, dacă tragi linie, nu iese absolut nimic în afară de faptul că pâinea s-a mai scumpit cu un leu, doi, pentru că în prețul acelei pâini mai este și leafa unui contabil, a unor funcționari la stat și a unor IT-iști.
Faceți o mică experiență, dacă aveți mașină, mergeți cu mașina, dacă nu, mergeți cu troleibuzul, într-o zi între două puncte din oraș. Din Mehala în centru, sau din Calea Aradului până în centru, sau din Calea Girocului până în centru.
Faceți asta într-o zi lucrătoare și mai faceți-o încă o dată într-o zi din aia când bugetarii au zi liberă, dar în rest, și gunoierii, și vânzătorii de la Profi sau din supermarket, și lăcătușii de la cine știe ce fabrică, merg la serviciu.
Veți constata că diferența din trafic este imensă.
Ei bine, toți ăia care în cea de-a doua variantă nu sunt pe șosele sunt personalul inutil, ăia angajați degeaba și parazitează economia, ca să ne lăudăm că șomajul e mic.
Guvernul renuntă la povestea aia cu hidrogenul pompat prin țevi până la centralele noastre. O să vedeți că va renunța și la cel pentru mașini sau trenuri. Pentru că, se poate, pile de combustie există de aproape 100 de ani, tot de o veșnicie s-au experimentat și alte modalități de a folosi hidrogenul ca și combustibil. Dacă această tehnologie nu a fost folosită este pentru că nu e rentabilă, nu are rost să produci hidrogen cu ajutorul energiei electrice când poți folosi direct energia electrică. Transformările astea au un randament subunitar, un motor electric are un randament mult mai mare decât unul cu hidrogen și unde mai pui că e mult mai ușor și mai ieftin să întinzi niște sârme din punctul A în punctul B decât să întinzi între cele două puncte tot felul de țevi și pompe scumpe pentru transportul hidrogenului.
***
Google Maps primește o actualizare masivă AI cu 5 funcții noi
Google Maps este una dintre cele mai populare și utilizate aplicații de navigare din lume, dar nu se odihnește pe lauri. Gigantul tehnologic a anunțat recent că îi oferă o actualizare masivă AI cu cinci funcții noi.
Tragedie umanitară: Sălile de operație, complet scoase din funcțiune la cel mai mare spital din Gaza
Niciuna dintre sălile de operație de la spitalul Al-Shifa din Gaza nu funcționează din cauza lipsei de electricitate, a declarat, duminică, directorul centrului medical pentru Al-Araby TV, transmite CNN.
Țapul ispășitor în sabotajul Nordstream și perspectivele războiului
Într-o încercare mai degrabă hilară de a se poziționa în conflictul dintre președintele Zelensky și generalul Zalujnîi, cotidianul Washington Post a însăilat o poveste necredibilă despre adevăratul terorist care ar fi aruncat în aer conducta NordStream.
Startupul ceh Bene Meat Technologies este primul care a obţinut aprobarea Uniunii Europene pentru carnea cultivată în laborator destinată utilizării în hrana animalelor de companie. Mai multe de firme se întrec la nivel global pentru a dezvolta produse din carne şi peşte cultivate în laborator viabile din punct de vedere comercial, pentru a atrage consumatorii […]
Preşedintele Volodimir Zelenski a menţionat România printre ţările cărora le-a mulţumit, duminică seara, pentru că au ajutat Ucraina cu apărarea antiaeriană, în condiţiile în care iarna se apropie şi este de aşteptat ca Moscova să-şi intensifice atacurile asupra infrastructurii ucrainene.
Guvernul elimină hidrogenul „casnic”
Utilizarea hidrogenului verde în amestec cu gaze naturale la încălzirea rezidențială din România s-ar putea dovedi prea scumpă din punctul de vedere al costurilor și cu reduceri nesemnificative de emisii CO2.
Ministrul Marcel Boloș a semnat un ordin pentru a majora salariile angajaților din Ministerul Finanțelor, ANAF și Autoritatea Vamală cu 23%, au anunțat surse oficiale pentru Economedia.
Ion Cristoiu: Înalta şcoală a hoţilor de buzunare
Continental anunță un plan global de reducere a personalului. Peste 5.500 de locuri de muncă vizate
Continental, gigantul german al producției auto, cu o prezență puternică în România și peste 19.000 de angajați, se pregătește să demareze un amplu plan de […]
TimPark are încă o mașină cu care va ridica mașinile abandonate sau staționate neregulamentar
Viceprimarul Ruben Lațcău anunță că TimPark are o nouă utilitară pentru ridicarea mașinilor abandonate sau staționate neregulamentar. Ar fi a cincea din dotarea serviciului Primăriei Timișoara.
Peisagistii anuleaza in instanta Strategia de Spatii Verzi pentru Timisoara a administratiei Fritz
TIMISOARA. Dupa ce au anulat Registrul Spatiilor Verzi intocmit de administratia Robu, peisagistii din Timis obtin o victorie in instanta si impotriva Strategiei Spatiilor Verzi a administratiei Fritz. CITESTE SI: Timisoara, extinsa din pix cu 60 de hectare in Padurea Verde de catre administratia Fritz. Planse inlocuite ‘noaptea ca hotii’ in noul PUG Tribunalul Timis […]
Toata lumea stie ca, din ziua de gratie 17 octombrie 2023, Timisoara are un nou Plan Urbanistic General, dar nu toti cetatenii orasului sunt la curent cu faptul ca acesta este, de fapt, unul ramas cu 10 ani in urma. Mai precis, ca se raporteaza la starea de lucruri existenta in 30 iulie 2013, data […]
Motivul revoltător pentru care nu se dă în folosință drumul de la ISHO Timișoara
Au trecut aproape 3 ani de când drumul care traversează cartierul ISHO din Timișoara a fost finalizat, dar cu toate acestea nu este dat în funcțiune. Drumul în discuție a fost proiectat și executat în regim de bulevard cu 4 benzi, pe cheltuiala omului de afaceri Ovidiu Șandor.
Pentru ca artera care leagă bulevardul Take Ionescu de malul canalului Bega să fie deschisă traficului, trebuie să fie preluată de către Primăria Timișoara, întrucât doar municipalitatea poate opera un drum public. Deși a trecut atâta vreme, primăria nu a preluat nici acum acel drum, pentru a-l da ulterior în folosință. S-au invocat tot felul de aspecte minore care țin de calitatea drumului, prelungindu-se astfel la nesfârșit recepția lucrării.
Ce facem astăzi, 14 noiembrie 2023, în Timișoara?
Marți puteți vizita expoziții sau să participați la un atelier în cadrul Zilelor Consilierii la UPT.