Faceți o mică experiență:
Bateți un cui în tocul ușii.
Și după aceea scoateți-l, pentru că, să presupunem că l-ați bătut acolo din greșeală.
Se pare că ați rezolvat problema, cuiul nu mai e acolo.
Dar, dacă vă uitați atent, în lemnul ăla a rămas o gaură.
De fapt problema nu a fost rezolvată, ci a creat o altă problemă și mai gravă.
Acum trebuie să găsiți o modalitate de a astupa gaura aia și trebuie să o faceți în așa fel încât să nu se mai vadă că acolo a fost o gaură, trebuie să folosiți un chit, ceva, după aceea trebuie să pictați locul în așa fel încât să nu se mai vadă că a fost vreodată o gaură acolo.
E destul de complicat să faci chestia asta dacă nu ești un foarte bun meseriaș.
Așa e și cu legile.
Orice lege care nu rezolvă o problemă devine ea însăși o problemă.
Zilele trecute cineva din Parlamentul României a avut o inițiativă, să adunăm toate pisicile de pe stradă cu hingherii și după aceea să le omorâm.
Exista nevoie unei astfel de legi? S-au semnalat situații în care haite de pisici agresive au atacat cetățenii patriei?
Nicidecum.
Spunea ăsta, inițiatorul, când a fost întrebat de ce este necesară o astfel de lege, că el de fapt a vrut să facă în așa fel încât să faciliteze adoptarea pisicilor.
Hai să fim serioși, dacă vreau să adopt o pisică nu e necesar decât să ies în stradă și în 5 minute găsesc 2-3 pisici pe care nu mă oprește nimeni să le iau acasă.
De fapt a fost un act de răutate pură, genul ăla de răutate a unui copil retardat care smulge capul unei insecte pentru a vedea cât poate să trăiască ființa aia fără cap. Sau actul de răutate pură a unui vânător care omoară un animal nu pentru a se hrăni, nu pentru că animalul ăla îl deranjează în vreun fel, ci pentru că pur și simplu că îi place să omoare.
Nu s-a gândit inițiatorul că o astfel de lege va încuraja cruzimea față de animale la fel cum nici ăia de la băsiști nu s-au gândit că legea aia cu câinii va încuraja tot felul de psihopați să omoare câinii cu parul, să-i otrăvească sau să-i spânzure prin păduri, la fel cum nici unii și nici alții nu s-au gândit că pisicile și câinii sunt doar primul pas, după aceea urmează nevasta, copiii sau pur și simplu oamenii de pe stradă.
Nici mama opoziției față de REPER nu putea să le facă ăstora atât rău cât le-a făcut omul lor.
Acum proiectul de lege a fost retras, probabil l-a pus cineva să-l retragă, dar răul a rămas, o să le fie tare greu să astupe gaura aia din tocul ușii, dacă o să o mai astupe vreodată.
Poate că cei de la REPER, dar și alții, vor învăța ceva din întâmplarea asta, să-și selecteze mai atent candidații și pe cei pe care-i primesc acolo în partid. Dacă vor mai avea vreun partid după alegeri.
Și poate că vom învăța și noi alegătorii ceva din această întâmplare.
M-am uitat la CV-ul ăstuia care dorea ca hingherii să omoare pisicile.
Aparent e impresionant, e IT-ist, a avut o grămadă de funcții în tot felul de firme străine sau românești.
Dar trebuie să învățăm ceva, dacă cineva este, de exemplu, IT-ist, nu înseamnă că e neapărat și inteligent. Este adevărat că unui programator i se formează gândirea într-un anumit fel. Dar asta nu înseamnă neapărat inteligență. Și asta li se întâmplă programatorilor, nu șefilor care se învârt pe acolo sau celor care răspund la suportul tehnic punând clienților niște întrebări citite de pe o listă, sau ăluia care asamblează sau vinde calculatoare.
Regula asta nu e valabilă doar pentru programatori.
Dacă cineva este un mare expert în fizică, de exemplu, nu înseamnă că nu poate spune o idioțenie cât el de mare cu privire la covizi, viruși și bacterii., există un exemplu celebru în acest sens.
Sau, dacă cineva știe matematică, a fost de exemplu olimpic la matematică, nu înseamnă că va fi în stare să administreze o butică din aia care vinde cola și cipsuri, există și aici exemple dacă ne gândim cum de suntem pe primul loc din univers la olimpici, dar țara asta merge cum merge.
Și la fel este și cu funcțiile din CV.
La un moment dat cineva m-a rugat să-i scriu un CV.
Persoana respectivă nu știa să facă un CV și nici nu prea avea ce să scrie în el.
I-am făcut un CV de s-au speriat angajatorii ăia, au angajat-o pe persoană, dar i-au spus că nu pot să o plătească la adevărata valoare.
De aceea, când o să citiți CV-urile candidaților, acum, înainte de alegeri, să fiți tare atenți la amănunte, unul care a lucrat într-un an în mai multe locuri decât alții într-o viață nu e om serios pe care poți să te bazezi. La fel, dacă vedeți că cineva a făcut prea multe lucruri deodată înseamnă că de fapt nu a făcut nimic ca lumea, pentru că și pentru el, ca și pentru voi, ziua nu are decât 24 de ore.
Și, nu sunt un om credincios, dar niciodată nu voi alege pe cineva care a avut vreo inițiativă care încălca porunca a VI-a, fie că e măcelar, hingher, parlamentar, vânător sau altceva care se ocupă cu ucisul.
Pentru că sunt sigur că unui om căruia nu îi este milă de o pisică sau un câine, sau de un copac, sau se uită în ochii unei căprioare și după aceea o omoară, nu îi va fi milă nici de mine când va avea ocazia să-mi facă rău ca să-i fie lui bine.
***
Casa Albă: Nu există niciun semn că Rusia se pregătește să folosească arma nucleară în Ucraina
Statele Unite nu au văzut niciun semn care să indice că Rusia se pregăteşte să folosească o arma nucleară în Ucraina, a dat asigurări miercuri Casa Albă, în reacţie la afirmaţiile făcute de Vladimir Putin, informează AFP, preluată de Agerpres.
Papa Francisc, care împlinește 11 ani de pontificat, condamnă din nou „nebunia războiului”
Suveranul Pontif, care miercuri, 13 martie, împlineşte 11 ani de pontificat, a emis o nouă condamnare a tuturor războaielor, la câteva zile după ce a iritat Kievul şi capitalele occidentale pentru că a părut să sugereze că Ucraina ar trebui să se predea şi să negocieze pacea cu invadatorul său rus, relatează Reuters.
Klaus Iohannis nu ar avea nicio şansă să devină secretar general al NATO, iar anunțul candidaturii sale amână o decizie, arată un articol publicat miercuri de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung. Candidatura preşedintelui României la funcţia de secretar general al NATO a fost întâmpinată cu încruntări în cercuri largi ale Alianţei: „Divizează Alianţa într-un moment […]
De la ridicol la paralizie morală
Poate că zicerea lui Băsescu: „Iohannis s-a înscris într-un concurs care nu există!” descrie cel mai bine situația. Și, oare, marii decidenți NATO chiar nu se uită la cota de încredere a românilor în Klaus Iohannis la sfârșitul a două mandate? Mai vor, după Geoană, încă un mestecător de talaș din România?
Cu ce vom înlocui centralele pe gaze care vor fi interzise în UE
Centralele de apartament pe gaze vor fi interzise în UE. Experții în energie consultați de „Adevărul“ au explicat că soluția este trecerea pe centrale electrice sau pe pompe de căldură.
Un proiect de lege ce prevede ca pisicile fără stăpân să fie strânse de pe străzi, duse în adăposturi și eutanasiate în cazul în care nu sunt adoptate în 30 de zile, după modelul câinilor, a fost depus la Parlament. Inițiator este Daniel-Liviu Toda, deputat ales în 2020 pe listele USR-PLUS, în prezent membru REPER.
Primele simptome de diabet. Când este momentul să mergem la medic
Diabetul zaharat este cea mai întâlnită boală din România, datele oficiale arătând că unul din zece români suferă de această afecțiune. Medicul Bianca Făsui, medic specialist Diabet zaharat nutriție și boli metabolice, spune care sunt primele semne specifice ale declanșării acestei boli
Din 1.500 de medici rezidenți care termină anual specializarea, doar 100 ajung în spitalele publice
Mai puțin de unul din zece tineri care finalizează rezidenţiatul în medicină se angajează în spitalele publice din ţară, atrage atenția chirurgul plastician Mihaela Zaharia, de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Vinovat pentru această pierdere de forță de muncă înalt calificată, ce a fost instruită cu bani de la buget, este statul român, care nu […]
de Adriana Stoicescu, judecător Bun venit în mirifica lume Nouă…. În lumea în care profesorii sunt bătuţi de nişte puştani de 15 ani, care au învăţat acasă că asta înseamnă democraţie şi libertate: să baţi pe oricine, oriunde. Doar să baţi. Suprema dovadă de “măreţie” a noii fiinţe umane este imbecilitatea agresivă şi urlătoare.
Ce se întâmplă cu elevul din Mureș care şi-a bătut diriginta
Consiliul de administrație al Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a aprobat propunerea consiliului profesoral de a impune o interdicție de acces în școală pentru un elev de clasa a VIII-a, pentru o perioadă de cinci zile. Această decizie a fost luată în urma incidentului în care elevul respectiv a agresat fizic diriginta, […]
Ce facem astăzi, 14 martie 2024, în Timișoara?
Joi, 14 martie, puteți merge la spectacole de teatru, operă, cabaret, la proiecții de filme sau la expoziții.