Anton Kovacs July 13, 2020

Dar atenție, numai cu două teste negative, iar testele să fie făcute la interval de 48 de ore unul de celălalt.

Și nu teste din acelea de jucărie, unde pui o picătură de ceva pe o chestie și îți arată o linie, ci teste adevărate, Real Time PCR, din acelea care, cel puțin teoretic, sunt făcute de personal de înaltă calificare și pe aparatură adevărată.

Același tip de test este necesar și pentru a intra în Grecia, în acest caz fiind necesar ca testul să fi fost făcut cu cel mult 72 de ore înaintea întrării în țară.

***

Cred că vom vedea tot mai multe astfel de mișcări de protest.

Cel puțin o parte a omenirii ajunsese la un nivel de trai care nu mai este sau în curând nu va mai fi sustenabil, iar pe măsură ce se va reveni la o lume în care va trebui să renunțăm la anumite lucruri, poate mașina, sau poate o casă prea mare pe care nu ne mai putem permite să o întreținem, sau concediile în străinătate, oamenii se vor revolta.

image

Așa cum spuneam , vor fi tot mai mulți

Capture4

Și mai mulți.

***

În același timp, până acum niciodată nici un român nu a trebuit să aibă pe stradă o declarație pe care și-o dă sie însuși, în care scrie de ce merge pe stradă.

Așa că, niciodată nu e prea târziu pentru ceva.

Întotdeauna am spus-o, legile trebuie făcute astfel încât să nu poată fi interpretate, să fie ușor de înțeles și să nu existe nici cea mai mică posibilitate de a da naștere la abuzuri.

Dacă nu e așa, mai bine ne mai gândim, poate chemăm un IT-ist, se spune că ăștia sunt mai deștepți decât politicienii sau absolvenții de la Drept, și o facem ca lumea, oricum nu e nici o grabă.

***

Clientul meu a fost să ajute o rudă mai în vârstă, a bifat acolo că asigură bunurile de strictă necesitate, fără să conştientizeze că se referea doar la persoana sa şi a membrilor din cadrul gospodăriei şi că ar fi trebuit să bifeze ajutorarea unei persoane vulnerabile.

Deci, omul avea la el declarație, dar el bifase o altă rubrică, în care se spunea că merge să cumpere pâine, nu cea care spunea că merge să cumpere pâine pentru mama cea bătrână care nu avea voie să iasă din casă.

Avem un caz clar de abuz, un milițian care dorea să dovedească că el este puternic, un demiurg care poate să distrugă viața unui om cu pixul.

O instanță înțeleaptă va putea lua ușor decizia corectă în acest caz, pe procesul verbal este înscris numele acelui polițist și acesta va trebui îndepărtat urgent din poliție.

Pentu că nu este normal ca astfel de oameni să fie lăsați să abuzeze de funcția pe care o au și pentru că mult prea mulți funcționari ai statului procedează în acest fel.

Și bineînțeles că procesul verbal trebuie anulat.

Apropo, despre omul acela care s-a spânzurat din cauza unei amenzi identice se mai știe ceva?

Sau nu se face să deranjăm pe cineva care a dat o lege cretină, pentru așa un mărunțiș?

***

O măsură care nu poate fi decât aplaudată.

În felul acesta se elimină atât o parte din abuzurile polițiștilor, dar nici derbedeii nu vor mai putea spune că au fost abuzați dacă nu a fost așa.

Oricum, în câțiva ani asta va deveni o modă, așa cum avem acum în urechi o cască bluetooth cu ajutorul căreia comunicăm în timp ce mergem pe stradă, peste câțiva ani vom avea cu toții fixată de haine, sau la gât, o mică cameră care va filma și va transmite în timp real tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Citește și:  Revista presei–17.11.2020

***

Covidul ăsta este în unele privințe atât de util încât dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat.

Sau poate chiar a fost inventat.

Nu mai e nevoie de muncitori, de fapt analiștii spuneau de prin 2000 că industria auto se va prăbuși la un moment dat, nouă ne pare rău, am fost cu toții o mare familie, dar, ce să-i faci, Covidul e de vină.

Și astfel, poate nu o să fie 15.000, o să fie numai 7.000 la Daimler, 12.000 la Lufthansa, vreo 10.000 la British Airwais, 10.000 la Air France, 60.000 în industria automotive din România, milioane de oameni, eu prezic că 25% din actuala populație ocupată își va pierde locurile de muncă până în 2025.

Și nu vor fi decât sporadic mișcări sociale sau de protest, pentru că populimile îndobitocite se tem să nu se molipsească dacă se duc la manifestație.

***

Nu arunca banii, nu te relaxa înainte de vreme, după coronavirus va veni criza. Să te relaxezi acum este ca şi cum te-ai arunca de la balcon pentru câteva secunde plăcute de zbor. Asta înseamnă să mergi la mare acum şi să te expui la îmbolnăviri, asta înseamnă să faci cheltuieli acum…

……………………………………………………………

Creşterea numărului de îmbolnăviri va obliga guvernul să impună restricţii, restricţiile vor genera reacţii violente din partea oamenilor tulburaţi mintal. Asta va fi cel mai grav. Ne vom uita la televizor şi vom vedea o lume populată cu zombies care aruncă cu cockteiluri Molotov, care au tot felul de manifestări violente, dintr-un singur motiv: că nu pot accepta realitatea.

……………………………………………………………

Şcoala se va face online, nu vom mai pleca în străinătate. Va veni o criză cum nici nu-ţi poţi imagina, aşa cum nici nu-ţi puteai imagina ce ar putea face un virus.

Habar nu am cine este omul ăsta, până astăzi nu am auzit de el, dar, chiar dacă nu sunt de acord în totalitate cu ceea ce spune, unele din sfaturile sale nu sunt deloc rele.

***

Pacienţii vorbeau între ei în salon, unde se cunoştea întreaga „ofertă”: menisc – 200 de euro, ligamente – 600 de euro, operaţie la gleznă – 500 de euro

Un mizilic, 600 de euro.

În România sunt zeci de mii de familii pentru care o astfel de sumă înseamnă enorm, cu banii ăștia ar putea să-și pună o centrală termică, sau termopane sau câte alte găuri nu trebuie astupate într-o casă.

Cu 600 de euro pot fi cumpărate programe de facturare pentru 12 firme, inclusiv suportul și updateurile, pe viață

***

Capture

Dar și când va fi gata al nostru, ăla făcut la Oncogen în colaborare cu Institutul Cantacuzino, le luăm fața tuturor.

Înțeleg că banii de arvună au fost deja încasați.

Lăsând gluma la o parte, dacă sunteți curioși să vedeți care a fost contribuția pentru omenire a științei ungare, mai ales că la noi nu s-a prea discutat despre acest subiect, nu trebuie decât să dați click pe poza de jos:

w1

 

Și poate că nici pe astea nu le știați: https://www.vice.com/ro/article/43yk7p/cinci-lucruri-superfaine-pe-care-le-au-facut-maghiarii-pentru-romani

***

Capture2

 

***

Capture5

Fiecare text al lui Dan Alexe este o sărbătoare pentru creier.

Așa că, nu le ratați!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*