Nu prea au fost știri interesante în ultimele 24 de ore așa că nu prea am ce să inserez la revista presei.
Nu m-am uitat la Eurovision, am preferat să mă uit la cineva care a reparat o lanternă veche, dar în această dimineață am aflat că un cântăreț elvețian în fustă a câștigat marele premiu de la Eurovision cu un cântec a cărui linie melodică am uitat-o înainte de a se termina, mai puțin prima frază muzicală care era oricum preluată din altă melodie.
Fie că eu am îmbătrânit, fie că omenirea s-a tâmpit de tot.
Va dispărea Wordpad.
Folosesc Windows începând de la versiunea 3.1, dar cred că nu am folosit niciodată această aplicație. Probabil nici alții nu au folosit-o prea des. Așa că, nici o pagubă.
***
Sute de morți au fost descoperiți în gropi comune din jurul spitalelor din Gaza. ONU cere găsirea vinovaților
Consiliul de Securitate al ONU a cerut vineri o anchetă „independentă” şi „imediată” după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a unor gropi comune în care au fost îngropate „sute” de persoane, scrie AFP, preluată de Agerpres.
Ungaria colaborează cu unul dintre cei mai mari producători chinezi de locomotive şi trenuri motorizate din lume
A fost oficializată o colaborare prin semnarea unui acord între Acemil Zrt. şi compania chineză CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd, unul dintre cei mai mari producători de locomotive şi trenuri motorizate din lume, se arată într-un comunicat remis, vineri, de societatea ungară agenţiei ungare de presă MTI.
Ungaria, după ce România a depășit-o la PIB: maghiarii trăiesc mai bine și sunt mai bogați, nu emigrează ca românii
În timp ce ambele țări au înregistrat creșteri ale salariilor reale, în România, aceasta a fost puternic influențată de creșterea salariului minim, o proporție mai mare a lucrătorilor câștigând la acest nivel.
Gospodăriile maghiare dețin mai multă avere în comparație cu gospodăriile românești, iar Ungaria are o rată mai mică a sărăciei, a continuat ministrul. De asemenea, România a cunoscut o emigrare semnificativă și o scădere a ocupării forței de muncă din 2010 până în prezent, în timp ce Ungaria a atras mai mulți muncitori. Astfel, profilul de export al Ungariei, în special în domeniul high-tech, îl depășește pe cel al României.
Márton Nagy a subliniat și poziționarea mai bună a Ungariei în clasamentul indicelui global al inovației și condițiile de viață mai bune, inclusiv facilitățile interne, rezistența financiară și speranța de viață. Utilitățile sunt, de asemenea, mai accesibile în Ungaria decât în România, susține ministrul maghiar al Economiei.
Economia Ungariei- bazată pe producție și export, cea a României- pe consum
VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo, artistul care a obținut marele premiu al concursului
Elveția a câștigat finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat sâmbătă seara la Malmo Arena, Suedia pe un fundal tensionat de protestele pro-palestiniene și față de participarea Israelului la concurs. Marele premiu al celei de-a 68-a ediție a fost luat de Nemo, care a obținut 591 de puncte, cu melodia „The Code”. Pe locul doi s-a clasat Croația cu 547 de puncte, iar pe trei Ucraina cu 453.
Microsoft ucide WordPad, așa că obișnuiește-te acum cu aceste alternative
După aproximativ 30 de ani de WordPad, Windows a decis că este timpul să îl bage în coșul de reciclare. Dar nu vă supărați, în funcție de ceea ce utilizați WordPad, există multe alternative pe care vă puteți baza pentru a executa aceleași sarcini. Să analizăm unele dintre acestea mai detaliat.
Românii care au curajul să facă schimbări radicale în carieră: „Eu din IT, acum mă uit spre instalator și electrician”
Alegerea unei cariere este adesea o loterie. Unii nu sunt mulțumiți de nivelul câștigurilor în domeniul pe care l-au ales, alții descoperă că pur și simplu nu le place ce fac. Sunt puțini cei care au curaj să schimbe meseria și să ia totul de la zero, într-un nou domeniu.
Greaua moștenire a economiei planificate (II)
Cauzele care au îngreunat transformarea economiei planificate în economie de piață sunt vizibile clar la nivel microeconomic. Doar puțini conducători de întreprinderi, ale căror eforturi erau îndreptate până la căderea comunismului spre îndeplinirea sarcinilor de plan, s-au dovedit a fi adevărați întreprinzători sau manageri. Majoritatea nu aveau nici o experiență cu privire la modul de funcționare a economiei de piață. Ei au fost surprinși de apariția bruscă a acestui tip de economie și nu au vrut sau nu au putut să restructureze sau să adapteze la noile condiții întreprinderile pe care le conduceau. Foștii directori s-au autoproclamat manageri, oameni de afaceri, întreprinzători etc., însă ei nu știau mai nimic despre oportunitățile și strategiile importante pentru întreprinderile lor în noile condiții ale pieței libere, deoarece, în trecutul foarte apropiat, aceste elemente le erau ascunse de planificarea centralizată, de lipsa relațiilor directe cu exteriorul și de propaganda oficială. Formați în spiritul ideologiei comuniste, mulți dintre ei disprețuiau, de fapt, inițiativa și creativitatea spontană.
Ce facem astăzi, 12 mai 2024, în Timișoara?
Duminică, 12 mai, puteți merge la un eveniment chinologic, la spectacole de teatru, proiecții de film sau la expoziții. Continuă Harababura Vinyl Fair.