Anton Kovacs April 12, 2021

 

“Capitalism de stat”.

Da, când îți este frică să pronunți anumite cuvinte, poți să-i spui și așa.

***

Unul din efectele pandemiei este că, la fel ca în orice război, există și niște derbedei care profită. S-a întâmplat cu izoletele, cu testele care dau rezultate aleatorii, cu măștile, cu medicamentele fără efect. Jaful a fost imens și în sfârșit aflăm că  DNA cercetează lucrurile astea. Astăzi aflăm că bani se pot face și din seringi.

La un moment dat un individ al cărui nume este Adrian Ionel spune că “Am fost obligați să semnăm acel contract”. Asta ar fi interesant, să aflăm cine i-a obligat să semneze acel contract, numele și prenumele persoanei. Și poate cu această ocazie aflăm și cine i-a dat ordin ministrului Tătaru să dispună ca morții Covid să fie înmormântați dezbrăcați, băgați în pungi de plastic. Pentru asta ar trebui să iasă românii în stradă, cu toții, nu pentru dreptul de a bea citro pe terasă sau pentru un rahat de concediu la mare.

***

O inovație extraordinară la Ministerul Educației: An de învățământ cu trimestre. Probabil 3, unul de toamnă, unul de iarnă și unul de primăvară, urmând ca trimestrul 4 să fie vacanță.

Eu aș mai avea niște propuneri tot atât de revoluționare, să desființăm clasa 0, pentru că oricum o clasă zero înseamnă nici o clasă și deja denumirea e o aberație, copiii urmând să facă grădiniță până la vârsta de 7 ani. Prin urmare clasa I-a începe la vârsta de 7 ani, școala generală să dureze până în clasa a X-a, după care elevii vor urma fie liceul fie o formă de învățământ alternativă. Cel mult 4 ore/zi în clasele I-IV, cel mult 5 ore/zi în clasele V-XII.

Nu văd de ce nu ar funcționa din moment ce a mers pentru cei care au făcut țara asta așa cum e acum.

***

Un activist de mediu care a denunțat niște transporturi ilegale de lemne a fost amendat cu 2500 de lei, pentru că, în timpul nopții, în loc să stea dracului acasă, că e pandemie, el urmărea mașinile hoților care tăiau pădurea.

Voi vă dați seama că niște profesori au permis acelor polițiști să termine o școală generală, după aceea le-au permis să treacă printr-un liceu și poate chiar le-au dat o diplomă de facultate?

Eu, dacă aș avea o putere în țara asta, aș face o anchetă pentru a-i identifica pe toți acei profesori care le-au dat note de trecere specimenelor și i-aș pune să înapoieze salariile necuvenite pe care le-au încasat în acei ani. După aceea aș face la fel cu șefii polițiștilor în cauză, pe care i-aș și demite. Așa, ca să le fie învățătură de minte tuturor și să nu mai își permită nimeni să-și bată joc de țara asta..

***

Ziarul nostru face un sondaj pentru a afla dacă sunteți sau nu de acord cu interzicerea hrănirii, ATENTIE MARE, NU NUMAI A PORUMBEILOR,  ci a tututor păsărilor sălbatice din oraș, mierle, pițigoi, porumbei, stăncuțe, ciocănitori, cucuvele, ciori și care or mai fi. Inclusiv cele de pe spațiul dumneavoastră privat, din ograda proprie.

Din păcate, uitându-mă la rezultatele parțiale ale sondajului, am ajuns la concluzia că astfel de teste încă nu sunt potrivite pentru un popor a cărui covârșitoare majoritate își pozează mâncarea de pe masă pentru a arăta că are ce mânca, demonstrând că se află la prima generație care se află în această situație și undeva la un stadiu intermediar între maimuță și om.


Coming Soon
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?
Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?


Sper totuși că cei care fac parte din Consiliul Local vor demonstra că au ajuns la un nivel de dezvoltare superior, în care ființele dau dovadă de empatie față de alte forme de viață, fie că e vorba despre alți oameni, animale sau plante și conștientizează că singura modalitate de a avea un oraș curat este să faci curățenie. Chiar aș dori să văd că acest Consiliu Local nu își ascunde incompetența în spatele unor măsuri polițienești, cum au făcut cele din trecutul apropiat.

***

O mulțime de articole interesante în Cațavencii, inclusiv despre niște șmecheri locali de aici, din Timișoara.

Veți găsi acolo și o poveste despre un gândac. După ce ați citit-o, ca să înțelegeți care e poanta poate citiți și povestirea asta: https://app.box.com/file/3515316008

Merită, e faină, nu e lungă iar după aceea vă veți putea lăuda că l-ați citit pe Kafka

***

 


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

 

***

 

SUA avertizează Rusia împotriva oricărei încercări de intimidare a Ucrainei

ned price profimedia

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price. Foto: Profimedia Images

Statele Unite au avertizat Rusia împotriva oricărei încercări de intimidare a Ucrainei, în urma mişcărilor de trupe ruse de la frontiera ucraineană, pe care Kievul le consideră drept provocări, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Suntem absolut îngrijoraţi de escaladările recente ale actelor agresive şi provocatoare ale Rusiei în estul Ucrainei”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

***

Kremlin declară că nu intenţionează un război cu Ucraina

***

Capitalismul de stat: ţările europene îşi întăresc poziţiile în companii din sectoare cheie

În 2019, când cea mai mare teamă era doar o încetinire sincronizată a economiilor lumii, Franţa şi Olanda au ajuns în pragul unei crize diplomatice după ce guvernul olandez şi-a majorat pe ascuns participaţia la compania aeriană Air France-KLM pentru a o egala pe cea deţinută de Paris.

***

Moment istoric: Noura Al-Matrooshi, prima femeie astronaut din Emiratele Arabe Unite

Noura Al-Matrooschi face istorie în Emiratele Arabe Unite, după ce a devenit prima femeie astronaut din această țară. Ea este unul dintre cei doi noi astronauți acceptați în programul Centrului Spațial Mohammed Bin Rashid (MBR) din Emirate, a anunțat pe Twitter vicepreședintele și premierul țării, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, informează CNN.

***

Cel mai mare nivel de poluare al planetei. Mogor Csibi, expert în protecţia mediului: „Ar trebui să fim mai atenţi la cât de multă risipă există în jurul nostru şi cât de neglijenţi suntem”

***

AFACEREA SERINGA

Urgența. Livrarea seringilor pentru campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 a întârziat mai bine de două luni, deși n-a fost organizată o licitație pentru cumpărarea lor.

Decizia. Guvernul a aprobat achiziția publică a 10 milioane de seringi pe 5 noiembrie 2020, prin ordonanță de urgență. Primele seringi – 250 de mii de bucăți – au ajuns în țară, din Qatar, abia pe 16 ianuarie 2021, când începuse deja a doua etapă din programul de vaccinare.

Armata. Articolele medicale au fost aduse cu un avion militar care transportase soldați la o misiune NATO în Irak pentru combaterea terorismului. Implicarea Armatei în transportul seringilor, deși nu era prevăzută în contractul inițial, a viciat procedura de achiziție publică, susțin experții consultați pe marginea acestui subiect.

Rezultatul. Unele spitale își cumpără singure, mai ieftin, seringile necesare. Compania care a câștigat contractul guvernamental poate obține, la final, un profit de 2,8 milioane de lei. Câștigul estimat de pe urma acestui contract reprezintă aproape 80 la sută din profitul cumulat de companie în opt ani de existență.

O echipa mobila medicala de la DSP Iasi vaccineaza persoanele in varsta de la Caminul privat de batrani "Sf. Mihail și Gavril" din Iasi in cadrul etapei a doua de vaccinare, vineri 15 ianuarie 2021. Inquam Photos / Liviu Chirica

OAMENII CONTRACTULUI:

Cornelia Nagy – Președinta Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC), care a organizat procedura publică de achiziție prin negociere fără publicare prealabilă. A schimbat regulile achiziției după ce procedura se finalizase. Achizițiile realizate de ONAC în timpul pandemiei, în valoare de aproape 1,3 miliarde de lei, au fost făcute fără licitație publică.

Raed Arafat – Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), subordonat DSU, distribuie seringile în centrele de vaccinare. Arafat a intervenit ca forțele armate să transporte din Qatar seringile cu avionul, deși acest lucru nu fusese stabilit în sarcina statului în forma inițială a contractului.

Irina Văcărean – Directorul firmei Nova Tech Med, câștigătoarea contractului, nu a vândut nicio seringă anul trecut către spitale. Înainte să înființeze firma de echipamente medicale, Văcărean a păcălit statul cu sute de mii de lei, transferând mai multe companii cu datorii către o rețea de trafic cu migranți.

***

România după un an de pandemie: Centrul Național de Sănătate Mintală e condus de o contabilă

Pentru Adelin, în martie 2020 „acasă” însemna o garsonieră micuță în care locuia singur. Ziua încerca să se îngroape în muncă, să-și distragă atenția de la realitatea de afară, iar noaptea ieșea la suprafață tot ce reprimase în timpul zilei. În timp, asta a dus la o insomnie severă cu care se confruntă și în ziua de azi.

„Atacul de panică a început într-o zi când mă pregăteam să mă duc la prietena mea. Tocmai ce ieșisem din casă și mă îndreptam către metrou, cu muzica în căști, ca de obicei, când am realizat că mă încearcă un sentiment de neliniște atât de puternic încât îl puteam resimți fizic. Era o combinație de teroare și greață. M-am simți mai bine când am ajuns la prietenă, dar după câteva ore m-a lovit din nou, de data asta însoțit de tahicardie, călduri, frisoane și tremur. După incidentul ăsta, o săptămână nu am dormit deloc bine, nu mă puteam concentra la muncă, nu aveam poftă de mâncare, mă simțeam în același timp și agitat și lipsit de energie.

Problemele mele cu somnul s-au înrăutățit treptat, și drept urmare, și dispoziția mea. După o zi proastă, eu nu mai aveam nici măcar refugiul unei nopți de odihnă.

***

„România, te iubesc!”. Sute de milioane de euro cheltuite în pandemie pe spitale COVID inutilizabile. DNA strânge probe

 

 

Afaceri pe suferinţa oamenilor. Aşa descriu procurorii achiziţiile cu măşti, combinezoane, aparatură medicală care s-au derulat în ultimul an de pandemie.

Starea de urgenţă de anul trecut a resetat sistemul de achiziţii publice, iar unii funcţionari au profitat.

Capture1

Crin Bologa, șeful DNA: „Trebuie făcute expertize pe măşti, izolete, sunt dosare în desfăşurare”

Duminică, la „România, te iubesc!”,vorbim cu o parte dintre actorii acestor achiziţii, dar şi cu cei care au fost în guvernul din acea perioadă.

Ludovic Orban, fostul premier al României: „Să-mi spuneți ce vreți să vorbiți cu mine pentru că nu sunt obligat să-mi puneți camera să vorbesc, să mă luați imediat la întrebări.”

De ce plouă din tavan în spitalul de 10 milioane de euro. Maricel Popa: „S-a împins cineva în burduf”

10 milioane de euro a costat un spital de campanie ROL 3 NATO cumpărat de Consiliile Judeţene Iaşi şi Neamţ, care a fost închis din cauza problemelor care au tot apărut în condiţiile în care spitalele sunt pline de pacienţi cu COVID 19. Recent, spitalul a fost inundat în timpul unei ploi.

Florin Roșu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: „Uitaţi că începe să picure, le-am spus tot timpul trebuie să privim pacienţii ca şi cum ar fi rudele noaste. Nu mi-ar conveni ca o rudă de-a mea să fie îngrijită, nu ştii ce se întâmplă.”

Cel care a cumpărat spitalul prin asociaţia regională Euronest este Maricel Popa, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, care spune că problemele apar din cauza unor răuvoitori. Altfel, spitalul e perfect.

Maricel Popa: “S-a împins cineva în burduf”.

Costel Alexe, președintele CJ Iași: „Vidanjăm apele la Podul Iloaiei”

Pentru spital s-au plătit peste 10 milioane de euro şi din primele luni de funcţionare au apărut probleme. Oamenii se plângeau că îngheață de frig, în vreme ce asistentele umblau la tabloul electric pentru că siguranţele săreau foarte des. De aceea, în ianuarie a fost închis, şi de atunci se tot remediază probleme. Şi la Bacău un spital de campanie sta închis din ziua montării.

Pentru acest spital de campanie s-au plătit aproape 3 milioane de euro. Sunt 19 corturi cu 56 de paturi și șase module ATI. De asemenea, există aparatură PCR. Din ziua instalării şi până acum nu a funcţionat nici măcar o zi.

Cum se justifică acum responsabilii

Raed Arafat, șeful DSU: „Acolo a fost o problemă de achiziţie, sunt mai multe informaţii, nu s-a putut recepționa. Dacă se rezolvă să fie recepţionat, dar asta înseamnă să se reia toată procedura, nu s-a cerut din cauza unor neconcordanțe între ce s-a cerut şi ce s-a venit cu el şi aşa mai departe”.

Cel care cumpărase spitalul este Adrian Ionel, fost director al Unifarm, în prezent judecat pentru abuz în serviciu şi pentru că ar fi pretins mită în valoare de 760.000 de euro ca să acorde preferenţial un contract de materiale sanitare folosite în lupta împotriva COVID-19. Tot el a semnat o clauză care pune acum Unifarm în postura de a mai plăti trei milioane de euro către IGSU, pentru că n-au predat unitatea conform caietului de sarcini.

„Am fost obligaţi să semnăm acel contract …” spune acum Adrian Ionel.

PANDEMIA PARALELĂ, partea a III-a. Mită de 750 de mii de euro ce ar fi trebuit lăsată într-o cameră de hotel ,pentru fostul şef al Unifarm, Adrian Ionel. Aceasta e acuzaţia procurorilor.

 

***

 

Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, război pe față: Duel al declarațiilor, de la distanță

La 48 de ore de la evacuarea în toiul nopții a spitalului Foișor, premierul și ministrul sănătății fac declarații. Separat. Ambii ies la aceeași oră. Șeful executivului are prima reacție în cazul scandalului iscat în jurul unității medicale. De la distanță, îi răspunde ministrul sănătății.

***

Florin Cîțu așteaptă demisii după scandalul de la Spitalul Foișor: „Să vedem dacă mai există onoare în România”

Premierul Florin Cîțu se așteaptă la demisii, după scandalul evacuării Spitalului Foișor din București pentru a putea fi transformat în unitate COVID-19.

Întrebat cine ar trebui să facă un „pas în spate” după ceea ce s-a întâmplat vineri noapte la Spitalul Foișor, Florin Cîțu a vorbit, duminică, despre „onoare”.

„Este vorba despre onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”, a declarat Florin Cîțu.

***

An de invatamant cu trimeste, ultima propunere a Ministerului Educatiei. Scoala ar putea incepe la 1 septembrie

scoala-elevi-masca-1-700x336.jpg

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca structura anului scolar ar putea fi modificata si s-ar putea reveni la trimestre in loc de semestre, insa va exista o discutie ampla cu sindicatele, asociatiile de parinti si ale elevilor. Totodata, elevii ar putea reveni la scoala la 1 septembrie, odata cu profesorii. Ministrul Educatiei a precizat […]

***

Most wanted de România. Urmăriţi internaţional, dar liberi. De ce scapă unii infractori și inculpați

În ultima vreme, auzim tot mai des despre infracțiunile unor interlopi români prin străinătate, chiar dacă aceștia sunt dați în urmărire internațională pentru fapte comise cu violență în România. Unii dintre ei sunt chiar localizați, dar își văd în continuare de infracțiuni.

***

Activist de mediu amendat de două ori cu 2.500 de lei, sancțiunea maximă, pentru nerespectarea restricțiilor de noapte

Sorin Tofan

Activistul de mediu Sorin Tofan, care s-a deplasat în mai multe rânduri în ultimele zile la Sadova, Argel-Moldovița, și la Dragoșa-Frumosu, sesizând presupuse transporturi ilegale, a încasat în această săptămână două amenzi maxime pentru deplasare nejustificată după ora 22.00.

Conducerea Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a decis că este necesară aplicarea sancțiunii maxime, pentru că fapta de natură contravențională este comisă cu repetiție.

Conform legii, amenda pentru încălcarea restricțiilor de noapte este între 500 și 2500 de lei.  Sorin Tofan a primit două amenzi maxime, de câte 2.500 de lei fiecare.

***

Judecătorii români, printre cele mai mari salarii din UE | CSM cere majorări salariale de 25%

Impozantul sediu al Consiliului Superior al Magistraturii pentru care s-au plătit 9 milioane de euro chirie din bani publici în 14 ani, numai până în 2017

Categoria de magistrați pentru care Consiliul Superior al Magistraturii cere majorări salariale de 25% primește în prezent printre cele mai mari salarii de profil din UE.

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), forul care conduce din punct de vedere profesional activitatea magistraților din România, a cerut în plină pandemie una dintre cele mai mari majorări salariale, după ce salariile magistraților au fost deja majorate potrivit legii care prevedea majorarea lor treptată până în 2022.

***

Deficitul comercial a crescut cu 17% în februarie 2021, depăşind 3 mld. euro: Cele mai importante destinaţii ale exporturilor româneşti au economiile semiînchise. Exporturile româneşti scad în februarie

Exporturile României au fost de 5,8 mld. de euro în februarie 2021, în scădere cu 2,5% faţă de aceeaşi lună din 2020, în vreme ce importurile de bunuri au fost de 7,7 mld. euro, în creştere cu 6,1%

***

Patreon

***

Timiş: CJSU a decis relaxarea, de luni, a restricţiilor aplicate în Timişoara

14535775

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis ca, de luni, restricţiile să fie relaxate în municipiul Timişoara ca urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că va fi prelungit programul de funcţionare al magazinelor, iar localnicii vor putea circula fără declaraţie pe proprie răspundere până la ora 22,00. Potrivit CJSU, care s-a întrunit sâmbătă seară, în Timişoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moşniţa Nouă, Jebel şi Orţişoara se vor aplica, pentru 14 zile, măsurile de protecţie aferente localităţilor cu incidenţa cazurilor între 4 şi 7,5 la mia de locuitori. În acest caz, restricţiile de circulaţie şi cele privind programul operatorilor economici rămân valabile doar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Totodată, în comunele Şandra, Valcani, Chevereşu Mare şi Victor Vlad Delamarina, unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 3/1.000, au fost dispuse restricţii care se vor aplica începând de duminică.

***

Timişorenii vor putea ţine câini şi pisici fără acordul vecinilor. În ce condiţii vor călători animalele cu mijloacele de transport în comun

400x200.jpg

Noul regulament pentru deţinătorii de animale de companie din Timişoara prevede că nu mai este nevoie de acordul vecinilor în acest sens, iar animalele pot călători, cu bilet, în mijloacele de transport în comun.

***

Sondaj InfoTimisoara.ro: Sunteți de acord cu interzicerea hrănirii porumbeilor în Timișoara?

Reprezentanții Primăriei Timișoara vor să aducă noi reglementări Hotărârii de Consiliu Local 371/2007 prin care timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii pe domeniul public al orașului.   Conform acestui proiect „este interzisă hrănirea animalelor și a păsărilor pe domeniul public și privat al municipiului Timișoara”, iar fapta se va sancționa cu […]

***

curs

***

Cînd banii merg cu trenul la firmele prietene cu PNL

2-3-scaled.jpg

E complicat cu trenurile, mai ales primăvara. Că dacă nu-i iarnă, să se contracte șinele, ori vară, să se dilate, primăvara crește vegetație, care deranjează rău de tot. Noroc că există niște firme prietene, degrabă încasatoare de bani publici. Să luăm, spre exemplu, situația Regionalei CFR Timișoara, care s-a trezit că-s pline șinele de boschete, că au crescut căpșunii atît de mari de nu mai au mecanicii de locomotive suficientă vizibilitate în zonă. Ce mai, pădure ecuatorială e în jurul […]

***

Idei de filme despre închiderea magazinelor

1-scaled.jpg

Un bărbat se trezește din comă, iar familia îi spune, ca să nu-l șocheze prea tare, că magazinele se-nchid la 18 pentru că e Revelionul. „Bine-bine“, întreabă bărbatul, „dar și ieri a fost Revelionul? Parcă și ieri s-au închis toate magazinele la șase, mai puțin benzinăriile, farmaciile și restaurantele care fac delivery.“ „Da“, îi răspunde omului soția. „De-acum încolo, Revelionul e în fiecare seară de week-end, de vineri până luni. Așa a decis Arafat, ca măsură de combatere a pandemiei.“

***

Scene istorice și contemporane – Metamorfoza

5-scaled.jpg

Într-o dimineață, Gregor Samsa se trezi în patul său transformat în gândac. Asta-i mai lipsea. La 10 fix trebuia să fie la birou, într-o ședință super-importantă, și n-avea nici o idee cum o să păcălească traficul din București cu cele șase piciorușe de insectă scârbavnică. Puse mână pe telefon și-l sună pe Robert, șeful lui, un tip, în teorie, de gașcă, dar în realitate nu, ba chiar dimpotrivă. – Cum adică te-ai trasnformat în gândac? – Asta aș vrea să […]

1 thought on “Revista presei 12.04.2021

  1. +++ hahaha, senzaţional +++

    Din păcate, uitându-mă la rezultatele parțiale ale sondajului, am ajuns la concluzia că astfel de teste încă nu sunt potrivite pentru un popor a cărui covârșitoare majoritate își pozează mâncarea de pe masă pentru a arăta că are ce mânca, demonstrând că se află la prima generație care se află în această situație și undeva la un stadiu intermediar între maimuță și om.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*