Anton Kovacs July 11, 2020

 

Capture1

 

Pentru că eu nu aș fi putut să comentez mai elegant această știre îl voi lăsa sa o facă pe Dan Alexe, un om a cărui inteligență o respect foarte mult și care probabil știe despre Turcia chiar mai multe decât Erdogan:

Tocmai pentru că sunt ateu, adică imparțial în fața oricărei grosolănii obscurantiste, aș aplica și împinge cu mare drag la un boicot al produselor turcești, în cazul în care țâfnosul pașă Erdogan își duce la capăt obsesia cu transformarea provocatoare a Sfintei Sofia în moschee.

Sunt atâtea alte țări onorabile care trăiesc din vânzarea de roșii, brânză și ulei de proastă calitate. De ce să cumperi turcește?

Cum în plus la Istanbul devin tot mai rare și crâșmele care vând alcool, iată un motiv suplimentar și de boicotare a turismului, cu pricina indignării formulată pe față și cu îndemn la respectarea boicotului. Iavaș-iavaș va începe să se simtă.

 

Capture1b

 

În concluzie, ar fi onest ca un timp să evitați a le da turcilor banii voștri, sunt atâtea alte locuri frumoase unde să mergeți în concediu.

 

***

Capture

 

 

În câteva redacții articolul se scria cu mult înainte ca poliția să ajungă la Dumbrăvița. Se căutau pe Google poze cu arme de asalt.

Cineva s-a uitat peste umărul autorului:

– Scrie și tu că sunt numai semiautomate, că e prea gogonată.

c2

 

 

După efectuarea percheziției o parte din polițiști pleacă, altă parte rămâne să sape grădina irakianului în căutarea unui tunel, că pe altundeva cum să fi fost transportate mitralierele fabricate acolo.

Mult mai târziu însuși IGPR transmite presei un comunicat:

 

Capture2

 

Când toată mulțimea a ajuns la procuratură obiectele găsite au fost filmate și fotografiate din nou, toate împreună, după care fiecare mitralieră a fost luată la mână, a fost studiată, descrierea acesteia a fost dictată unei fete care scrie la un calculator procesul verbal.

La un moment dat aceasta întreabă:

– Dar astea trei ce sunt?

– Hardware externe, îi răspunde sigur pe sine unul din cei veniți de la București, un fost coleg de facultate al Alinei Bica.

 

Capture3

 

Nici unul din oamenii care luaseră plasticurile acelea la mână, procurori, polițiști, militari din trupele speciale, cu toții niște domni care se presupune că ar trebui să știe cum arată o armă adevărată, nu și-a dat seama că au în mână niște jucării care nu pot fi folosite pentru a se trage gloanțe cu ele. Înțeleg că unele nu aveau nici gaură la țeava aia din plastic.

Nimeni nu a spus ceva de genul “dom’ șef, ceva nu e în regulă cu armele astea de plastic, uite că la unele proiectitul e împins de un arc, altele funcționează cu niște capsule de aer comprimat, altele cu baterii, niciuna nu are o gaură pe unde să bagi un glonț și în nici un caz teroriștii nu ar avea de unde să ia gloanțe de calibrul 6 mm, că e fie 5.6 fie 6.5.

Și niciunuia din inteligenții ăștia nu i s-a părut că prea arată ca niște jucării mitralierele alea atârnate pe pereți, în fond de ce ai face o mitralieră roșie, să vadă mai bine dușmanul unde e trăgătorul?

 

Capture8

 

Totuși, când vor ieși la pensie, la vârsta de 40-50 de ani, acestor domni li se va scrie pe livretul militar că au gradul de colonel în rezervă, dacă nu au deja de acum acest grad, beneficiind și de drepturile cuvenite. Unii din ei poate vor fi avansați și când vor ajunge generali vor vorbi la televiziuni în calitate de experți în armament, cum vorbesc și acum generalii despre dușmani care ne hipnotizează.

Citește și:  Revista presei 21.01.2021

 

 

 

***

 

Capture4

 

Parcurile nu sunt niciodată prea multe și sper că aceste parcuri vor fi amenajate cât mai repede, indiferent de rezultatul alegerilor locale.

Nu pot fi decât de acord cu această promisiune, mai ales că în privința parcului din spatele IAEM, ceea ce a mai rămas din plantația de protecție de pe vremea lui Ceaușescu, ideea a pornit chiar de la mine.

 

c4

 

***

Capture5

 

Oare a făcut cineva un calcul, câți bani s-au cheltuit de către fiecare din administrațiile post revoluționare pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate sau proiecte pentru obiective care nu au fost niciodată realizate?

 

 

***

 

Capture7

 

De mică fusese așa, ambițioasă și dispusă să facă orice pentru a-și atinge țelul.

La terminarea liceului depășise de mult nivelul pe care i l-ar fi permis inteligența, dar s-a dus la facultate.

Și cei de acolo nu au avut nimic împotrivă, mai mulți studenți înseamnă lefuri mai mari pentru profesori.

La fel s-a întâmplat și  cu celelalte școli pe care le-a urmat, nu a învățat nimic, dar de fiecare dată obținea câte o diplomă. De fapt asta o și interesa.

 

Îi plăcea să se învărtă între oamenii pe care îi văzuse la televizor, a ajuns să îl cunoască chiar și pe Ponta, care o propune procuror.

Nici bănuții care veneau de peste tot nu erau ceva rău, ea își imagina că îi merită, la fel cum merită toate poșetele alea scumpe, vila aceea pentru care alții muncesc timp de 2 generații, sau concediile în țările calde.

 

La un moment dat a semnat o hârtie, nu prea a înțeles ea ce scrie acolo, “nu vă faceți nici o grijă șefa, puteți avea toată încrederea” i-a spus bătrânul mentor.

Acum au capturat-o în Italia, unde o adăpostiseră tot ăia care au înfundat-o, oamenii cu multe stele pe umăr.

Are de făcut 4 ani, probabil o să facă unul, că are grijă sistemul de ea.

O să stea la Târgșor, în camera aia pe care a aranjat-o prietena ei Elena, o să citească, o să se odihnească după tot stresul ăsta, o să dea interviuri pe bani.

Când va ieși o să-i găsească vechii tovarăși un băiat bun, înalt și frumos care o să-i facă un copil, o să-i vedem pozele cu burtică în revistele de cancan, iar peste vreo doi ani o vom vedea la televizor spunându-și părerea despre ticăloșii care nu poartă mască, despre sistemul paralel sau despre rețete de slăbire.

 

E plină țara de Aline și de versiunile lor masculine, toate primăriile, prefecturile, instituțiile de stat și ministerele sunt infestate cu așa ceva.

Uneori le găsim chiar și în firmele private. Ăia știu foarte bine cu cine au de-a face, dar e bine din punct de vedere al corectitudinii politice să te lauzi că ai câte o tută din asta în “top management”.

 

***

Nici măcar un comentariu despre Covid, în ciuda faptului că 90% din articolele din presă sunt despre acest subiect.

De ce se întâmplă așa vă explică Mircea Poeană în postarea zilei:

 

Capture9

 

Caravana merge și știe clar direcția.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*