Redacție July 11, 2020

 

După multe zile de tăcere, Direcția de Sănătate Publică Timiș a ieșit și a invadat media locală cu un comunicat despre măsurile de prevenție care trebuie respectate de locuitorii din județ pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

 

Evident că aproape nimeni nu a citit comunicatul, conceput într-un limbaj sec și care nu vine cu nimic nou, ci repetă mecanic niște lozinci pe care le știm fiecare dintre noi.
Atâta timp cât aceasta instituție publică care gestionează situația de criză generată de epidemia de coronavirus NU înțelege să comunice transparent cu opinia publică din județ pe această tema astfel de comunicate sunt „apa de ploaie”, cu impact ZERO în rândul timișenilor.

 

„Personal, voi da atenție comunicărilor făcute de DSP Timiș doar atunci când vor începe să informeze timișenii, așa cum alte direcții de sănătate publică o fac, cu următoarele :

 

  • numărul total de teste procesate zilnic, locul procesării (privat sau stat), câte au fost gratuite și câte contracost
  • informatii referitoare la persoanele testate pozitiv: loc de munca, domiciliu, vârstă, mod derulare anchetă epidemiologică
  • focarele de infectare identificate și modul în care s-a acționat pentru izolarea acestora

 

Nu poți cere coparticiparea cetățenilor la lupta împotriva COVID-19 atât timp cât tu nu le oferi un minimum de informații despre situația existentă pe „câmpul de luptă”, și nu ești în stare să formulezi un răspuns la solicitarea pertinentă a unui site local de știri (infotimisoara.ro).

Nu poți cere locuitorilor județului să fie precauți când tu, instituție publică puternic politizată, tolerezi acțiunile unui lider de partid doar pentru că numirea funcțiilor de conducere stă în pixul acestuia.

Așa că, dragă D.S.P.Timiș, rămâi tu cu comunicatele tale date așa ca să nu zici că nu ai comunicat cu publicul, iar noi, cei care de peste 4 luni de zile încercăm după puterile noastre să comunicăm în mediul on-line pe această temă, vom merge pe drumul nostru: acela de a transmite onest, fără influențe de tot felul, cât mai multe informații locuitorilor acestui județ.”, semnează un cetățean nemulțumit. 

 

Citește și:  Rata de infectare COVID-19 a ajuns azi la 8,23 la mia de locuitori, în Timișoara. Vezi cât este în restul județului

Din păcate, în perioada imediat următoare, nu vor mai fi zile cu zero cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în județul Timiș. Important este ca numărul zilnic al noilor cazuri să fie sub 5 sau media săptămânală sub 35.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*