Anton Kovacs November 10, 2020

Se împlinesc 35 de ani de la primul Microsoft Windows

ISTORIA FĂRĂ PERDEA / Cinci divizii de copii-turnători la Securitate au cucerit, la trei decenii după 1989, viitorul României

USR cere votarea în această săptămână în Senat a inițiativei “Fără penali” pentru a face referendum odată cu parlamentarele. Drulă: Facem apel la PNL și PSD să nu blocheze demersul

image-2019-04-9-23078211-70-fara-penali-

USR cere votarea inițiativei “Fără penali” în această săptămână în Senat, astfel încât referendumul să aibă loc odată cu alegerile parlamentare.

Mită între 2.000 și 5.000 de euro luată de un șef de la Direcția de Asistență Socială Timiș de la cel puțin 100 de oameni, pentru a le elibera certificat de handicap

image-2020-05-6-23980243-70-euro.jpg

Un şef de serviciu din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a fost reţinut, fiind acuzat de procurori că ar fi primit mită între 2.000 și 5.000 de euro de la cel puțin 100 de persoane cărora le-ar fi înlesnit obţinerea indemnizaţiei de încadrare în grad de handicap. Procurorii spun că obținerea pe nedrept de certificate de încadrare în grad de handicap a devenit de notorietate, motiv pentru care persoane din alte județe și-au stabilit provizoriu reședința în județul Timiș, pentru a putea obține un astfel de certificat.

Orban, despre criza Remdesivir: „Spitalele transmit necesarul cu o anumită periodicitate”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că în luna octombrie au fost comandate 12.000 de doze de Remdesivir, în timp ce în luna în curs au fost comandate alte 14.000, spitalele fiind cele care transmit […]

Ministrul eston de interne a demisionat după ce a declarat că Joe Biden este un politician corupt. “Nimeni nu mă poate face să tac”

Ministrul eston de interne, Mart Helme, şi-a anunţat luni demisia după ce în ziua precedentă el şi fiul său, Martin Helme, care este ministru de finanţe, au spus că Joe Biden este un politician corupt, care devine preşedinte al SUA în urma unor alegeri fraudate, declaraţii catalogate de şeful statului, Kersti Kaljulaid, drept ”un atac împotriva democraţiei şi securităţii Estoniei”, relatează Agerpres, care citează agenţiile DPA şi EFE.

Mart Helme, membru al formaţiunii de extremă dreaptă Partidul Popular Conservator al Estoniei (EKRE), a afirmat duminică la un post de radio că Joe Biden a obţinut victoria la alegerile prezidenţiale americane cu ajutorul serviciilor secrete şi l-a catalogat pe acesta şi pe fiul lui, Hunter Biden, ca fiind ‘”personaje corupte”.

Ministrul eston de interne a reluat astfel acuzaţiile preşedintelui Donald Trump despre aceste alegeri şi dezvăluirile legate de afaceri în care a fost implicat Hunter Biden în Ucraina şi a căror investigare de către un procuror ucrainean ar fi fost oprite în urma intervenţiilor lui Joe Biden pe vremea când acesta era vicepreşedinte al SUA.

h56480137-2-1024x648.jpg

A citit cineva planul economic al lui Biden? Dacă se va aplica acest plan, economia României va fi afectată puternic

Aici avem o mare problemă. Zeci de mii de români lucrează în shared services centers ale companiilor americane. Zeci de mii de români lucrează în fabrici de componente auto pentru producători din SUA.

Violențe în Franța din cauza menținerii școlilor deschise. Elevii au vandalizat mașinile poliției și au atacat forțele de ordine

Oraşul Compiegne de lângă Paris a fost luni scena unor ciocniri între elevi de liceu şi poliţie, pe fondul unor proteste legate de riscurile de sănătate presupuse de menţinerea deschisă a şcolilor. Aproximativ 100 de elevi, care cereau închiderea liceului, s-au bătut cu forțele de ordine, au vandalizat mașinile de poliție și au dat foc la coșurile de gunoi din apropierea liceului, scrie Le Figaro.

Elicopter militar rus, doborât în Armenia, doi morți / Azerbaidjanul recunoaște că a doborât elicopterul și își cere scuze UPDATE

image-2015-06-25-20256823-70-armenia.jpg

Un elicopter militar rusesc a fost doborât luni deasupra Armeniei, în apropiere de granița cu Azerbaidjanul, iar doi membri ai echipajului au murit, a anunțat ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

Citește și:  Revista presei - 15.10.2020

Reacţia Moscovei după ce Azerbaidjanul a doborât un elicopter rus deasupra Armeniei

646x404.jpg

Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse a anunţat, luni seara, că apreciază pozitiv decizia Azerbaidjanului de a recunoaşte rapid vina în cazul doborârii unui elicopter militar rus deasupra Armeniei.

Mecanismul de condiționare a fondurilor europene de statul de drept: Viktor Orban amenință că va bloca bugetul UE și planul de relansare

image-2020-09-16-24288485-70-ursula-von-

Premierul ungar Viktor Orban a oficializat printr-o scrisoare amenințarea de a opune dreptul de veto la aprobarea bugetului UE și a planului european de relansare dacă este menținut proiectul de condiționare a fondurilor de respectarea statului de drept, a declarat duminică seara o sursă europeană, citată de AFP.

Cinci noutăți fiscale din Monitorul oficial: de la telemuncă, la persoanele fizice ce dețin clădiri în proprietate

image-2019-04-23-23104470-70-adrian-bent

Recent au apărut în Monitorul oficial mai multe acte normative cu aplicabilitate și în domeniul fiscal. Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o scurtă analiză a lor. Unele se referă la telemuncă, altele la raportările contabile sau la faptul că unitățile administrativ teritoriale au dreptul să angajeze zilieri.

Curs BNR valabil astăzi 10.11.2020

image

Ca o curiozitate, domnul Adrian Bența, cel din poza de sus, folosește programul căruia îi facem zilnic reclamă la această secțiune de vreo 12-13 ani. Este cea mai bună recomandare pentru a-l încerca șî dumneavoastră dacă aveți nevoie de un program de facturare.

Radu Soviani: Datoria acumulată în 11 luni de Guvern, mai mare decât în primii 19 ani de după Revoluție

Analistul Radu Soviani susține, într-un articol de analiză, că datoria publică a României în primii 19 ani de la Revoluție a însumat mai puțin decât datoria publică din ultimele 11 luni.

De ce le e frică profesorilor de înregistrarea cursurilor

646x404.jpg

Elevii şi părinţii acestora trebuie să semneze zilele acestea o declaraţie pe proprie răspundere că nu vor distribui cursurile online la care participă. În timp ce mai marii din Educaţie susţin că nu e nimeni obligat să semneze declaraţia, elevii anunţă că oricum nu semnau controversatul document.

Cum a înţeles Prefectura Prahova să ajute bolnavii de COVID: „Suspectul oligosimptomatic, cu disfagie, ageuzie, anosmie” să se adreseze medicului

974x468.jpg

Un comunicat despre traseul pacientului suspect de COVID-19, postat pe site-ul oficial al Prefecturii Prahova, a creat confuzie şi, totodată, revoltă în rândul oamenilor care nu au priceput nimic din mesajul autorităţilor.

OFICIAL Orange a anunțat că a semnat achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile fostului Romtelecom la prețul de 268 milioane de euro

image-2019-12-18-23557627-70-intalnire-i

Orange România a anunțat luni că a semnat acordul pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom). Orange va plăti un preț de achiziție total de 268 milioane de euro, fără exces sau deficit de trezorerie netă și considerând ajustările ce au loc de regulă la finalizarea tranzacției, ce corespunde unei valori economice a companiei de 497 milioane de euro, reprezentând 100% din capitalul Telekom Romania Communications și incluzând baza de clienți fix-mobil. Tranzacția este așteptată să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2021, după aprobarea Comisiei Europene și a autorităților de concurență.

Revoluționarii îi cer lui Alin Nica să repună pe clădirea CJT plăcuțele comemorative ale Revoluției de la Timișoara

Au rămas mai puțin de două luni, până când vom marca 31 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989 de la Timișoara, iar revoluționarii sunt revoltați că sacrificiul tinerilor de atunci este tratat cu ușurință de autoritățile județene.

Însemnele revoluției au fost înlăturate de pe clădirea Palatului Administrativ care adăpostește două importante instituții ale statului român: Prefectura Timiș și Consiliul Județean Timiș.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*