Anton Kovacs July 2, 2021

 

 

Cred că orice adolescent sănătos care a trăit în vremurile incorecte politic în care mi-am petrecut și eu adolescența, a visat să fie invitat de o doamnă coaptă, o vecină, sau poate mama sexoasă a unui coleg, acasă la ea sub pretextul că trebuie să-i schimbe un bec, sau siguranța, sau trebuie închis robinetul care a stropit-o toată pe cămașa de noapte prin care acum i se văd țâțele. Și după aceea să i-o tragă până îi sar dopurile din urechi. Ar fi fost cel mai minunat lucru care i s-ar fi putut întâmpla unui puștan de 14, 15, 16 ani.

În acea lume incorectă politic, pe vremea comuniștilor, se considera că una e să și-o tragă o femeie matură cu un adolescent, se spunea că-i deschide viitorul, și alta e ca un bărbat să violeze o fată minoră. Pentru că băiatul ar fi avut o aventură pe care putea să o povestească prietenilor toată viața, și pentru că practic o femeie nu poate să violeze un bărbat, indiferent de vârsta acestuia, e mai ușor să dresezi o viperă decât să faci chestia aia să se întărească dacă chestia nu vrea..Dar fata ar fi putut suferi o traumă care să o afecteze toată viața. În ciuda celor care caută să ne convingă că suntem identici, băieții sunt făcuți într-un fel, și din punct de vedere psihic și fizic, iar fetele sunt făcute în alt fel.

Din păcate, în lumea foarte corectă politic în care trăim acum, sau în care trăiesc cei din America, țara libertății, se consideră că legea trebuie aplicată la fel, indiferent de sex, pardon, acum i se spune gen.

Așa că, o doamnă care a făcut fericiți doi puștani, ba i-a mai și stimulat puțin ca să nu mai fie timizi,  a fost condamnată la nu mai puțin de 102 ani de închisoare.

Eu aș fi decorat-o.

Păi, dragi oameni corecți politic, dragi părinți care sunteți atât de cretini încât să o reclamați pe doamna care vă f…ericește băiatul, în condițiile astea să nu vă mai mirați că băieții se epilează pe picioare sau că defilează cu curul gol tatuat cu curcubee, nu că ar fi vreo problemă cu asta.

***

Drulă le-a tras-o liberalilor.

Bine le-a făcut.

Tare mi-ar plăcea să ascult ce spun și niște din ăștia cu spații verzi, de la noi din Timișoara, oare vorbesc exemplificând cu versete din Noul Testament?

***

 

jurn_ind

O femeie de 82 de ani îl va însoți pe Jeff Bezos în spațiu: „Voi iubi fiecare secundă. Nu credeam că voi ajunge vreodată acolo sus”

O femeie de 82 de ani, Wally Funk, îl va însoţi pe Jeff Bezos în spaţiu la bordul unui zbor al companiei sale Blue Origin, pe 20 iulie, devenind cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, a anunţat joi compania, potrivit AFP.

 

***

 

Complot al reţelei teroriste Stat Islamic, dejucat la Moscova

 

***

Xi Jinping, mesaj de avertizare pentru Occident: Cine îndrăznește să atace China se va lovi de Marele Zid de Oțel

China a celebrat cu fast împlinirea a 100 de ani de la înființarea Partidului Comunist, cel care domină acum toate aspectele vieții a peste un miliard de chinezi. Președintele Xi Jinping n-a pierdut ocazia să atace Occidentul, spunând că poporul chinez nu va mai accepta să fie intimidat și hărțuit de alte națiuni.

***

Mamă condamnată la 102 ani de închisoare pentru că a violat doi prieteni minori ai fiicei sale, în Nebraska

646x404.jpg

O mamă din Nebraska a primit o sentinţă de 102 ani de închisoare pentru agresarea sexuală a doi prieteni ai fiicei sale în timpul unei petreceri la domiciliu, în 2017 şi 2018. „Îmi este atât de ruşine şi îmi pare rău”, a spus femeia în instanţă, când şi-a aflat pedeapsa.

 

***

 

Rise Project: Senator AUR, arestat în Republica Moldova acum 5 ani pentru că avea în curte o cultură de marijuana

andrei busuioc

Agenții antidrog de la Chișinău au descoperit acum șase ani, în curtea casei lui Andrei Busuioc, cetățean al Republicii Moldova, peste trei sute de tufe de cânepă. Cetățeanul este acum senator în Senatul României, ales pe listele AUR. Rise Project a publicat detalii despre captura de atunci, dar și declarațiile pe care le făcea acum cinci ani Andrei Busuioc, pe atunci vânzător de accesorii auto.

 

***

 

Cine este fostul general SIE interceptat de DNA in legatura cu interventiile PNL la ministrul Drula. “Este o problema cu acest om care e un caine”

Dumitru Ciobanu, fost general SIE in anii ’90, apare in stenogramele DNA despre traficul de influenta privind favorizarea unei companii turce care participa la licitatii organizate de Ministerul Transporturilor.

 

***

 

Despre „furtul legal” din sistemul de sănătate și o întrebare care mă doare: Unde au dispărut „luptătorii anticorupție”?
Despre „furtul legal” din sistemul de sănătate și o întrebare care mă doare: Unde au dispărut „luptătorii anticorupție”?

Adoptarea de către Guvernul Cîțu prin ordonanță de urgență a mecanismului „participării personale”, prin care statul va deconta către unitățile private o parte din costul spitalizării, este considerată de Vasile Ernu un act de corupție. Scopul fiind privatizarea sistemului de sănătate în beneficiul unei „elite parvenite”, după cum susține scriitorul și comentatorul politic într-un articol publicat de Libertatea.

 

 

***

 

Raluca Turcan, sfat pentru pentru romanii cu salarii mici: “Sa ne concentram si pe part-time-uri”. Ce-a muncit ministra la viata ei

Raluca Turcan, sfat pentru pentru romanii cu salarii mici: "Sa ne concentram si pe part-time-uri". Ce-a muncit ministra la viata ei

Cetateanul: Doamna ministru, dumneavoastra credeti ca in Romania se poate trai cu salariul minim pe economie? Cu 1.340 de lei?

Raluca Turcan: Foarte greu, foarte greu. Greu, va cred… Auziti, dar fiti atent! Cat munciti? 8 ore, nu?

Cetateanul: 8 ore. Raluca Turcan: Si mai faceti ceva pe langa?

Cetateanul: Am face, dar nu avem.

Raluca Turcan: Agricultura?

Cetateanul: Agricultura nu, ca nu avem pamant.

Raluca Turcan: Deci fiti atent! Faceti asa un tur. Part-time-uri sunt? Sa ne concentram si pe part-time-uri, ca sunt oameni care ar putea sa-si completeze putin veniturile.

 

***

Povestile dramatice ale batantelor romance din Italia. “M-am prostituat pentru a-mi tine fiica in facultate”

Un capitol din cartea scrisa de o jurnalista din Italia – Noi, stapanii de sclavi – este dedicat povestilor dramatice ale unor ingrijitoare din Romania. Una dintre batante a trait umilinte de nedescris si a fost nevoita sa se prostitueze pentru a-si tine in facultate fiica de 20 de ani.

***

Şomajul tehnic, plătit de angajator începând cu 1 iulie 2021. Care este impactul asupra mediului de business? „O decizie total eronată”

 

***

 

Noi norme privind TVA pentru cumpărăturile online. Intră în vigoare de astăzi

cumparaturi_online.jpg

Românii au devenit împătimiți ai cumpăturilor online. Acest lucru s-a accentuat mai ales în ultimul an, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID. De astăzi, însă, 1 iulie, toți trebuie să știe că se vor aplica noi reguli. Este vorba de noile norme privind TVA …

 

***

 

curs

***

De ce stagnează în continuare lucrările în Parcul Civic din Timișoara

lucrari-parcul-civic-10.jpg

După cum vă informam în data de 20 mai, lucrările de reabilitare ale Parcului Civic sunt întârziate. În Parcul Civic, primăria are în derulare și un proiect cu finanțare europeană pentru schimbarea unor conducte ale Colterm și au trebuit corelate lucrările, astfel încât să nu fie nevoie să se sape din nou șanțuri prin parc, […]

Citește și:  Revista presei 26.07.2020

 

***

Cătălin Drulă, ministrul transporturilor și parlamentar de Timiș, aruncă în aer PNL! Înregistrările cu lideri liberali negociind posturi importante cu acesta au ajuns la DNA

646x404-1.jpg

Unul dintre cei mai reputați editorialiști ai cotidianului Adevarul, Ștefan Vlaston, scrie într-un articol publicat cu puțin timp în urmă că liderul USR, ministrul transporturilor și parlamentar de Timiș, Cătălin Drulă, i-ar fi înregistrat pe unii lideri liberali în timp ce îi solicitau să-i păstreze în posturi importante pe oamenii lor de legătură.

Înregistrările realizate în biroul de la minister au ajuns pe masa DNA care, cel mai probabil, va detona, curând, un scandal-monstru la vârful coaliției aflate la guvernare. Iată textul semnat de autorul pomenit mai sus :

Aşa rezultă din cuvintele rostite de Drulă, apărute în înregistrare. Monosilabe, fără să-l angajeze cu nimic, fără să promită nimic interlocutorilor săi. Cei înregistraţi sunt oameni de frunte ai PNL: senatorul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, înregistraţi de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor.

Ei îi cereau lui Cătălin Drulă să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.

Nu se ştie câte alte înregistrări făcute în biroul lui Drulă se mai află în posesia DNA.

Ce spunea Cătălin Drula, conform înregistrărilor

Drulă Cătălin: Te referi la APDM şi la AFDJ?

Stângă George-Cătălin: Da.

Drulă Cătălin: Păi…., ţi-am spus că soluţia pentru mine este să le prelungesc mandatele, da nu e patru luni, este două luni prelungirea…

Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.

Drulă Cătălin: Ia zi!

Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l laşi nouă? E ceva la Constanţa …

Drulă Cătălin: Da… Băi … Cum spuneam, toate replicile lui Drulă erau neutre, izvorâte din cunoştinţa faptului că erau înregistraţi.

Nici nu văd cum DNA şi-ar permite să instaleze aparatura de ascultare în biroul unui ministru, fără ştiinţa acestuia.

Birourile miniştrilor fac parte din zona zero de securitate, şi nu are acces oricine în ele, în absenţa miniştrilor. Concluzia e una singură. Ministrul Drulă ştia că sunt înregistraţi.

Ce spun oameni de afaceri despre Drulă

Administratorul uneia dintre firmele de apartament care intermediau tranzacţiile cu nave îi spune unui fost general SIE că întâmpină probleme la Drulă şi că ”este o problemă cu acest om care e un câine” şi pentru care trebuie ”găsită o soluţie”: ”(…) dar este totuşi o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, şi trebuie să găsim o soluţie pentru el”.

Aşadar, discuţia e mai veche. Chiar Drulă precizează într-un interviu: „ am precizat  întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii şi pe criterii de profesionalism”.

Cei doi reprezentanţi de frunte ai PNL n-au înţeles aceste avertismente. Dar chiar să fie daţi pe mâna DNA în urma unor discuţii cu ministrul Drulă,  nu se aşteptau.

Cătălin Drulă ştie încă multe lucruri din convorbirile oficiale sau neoficiale la care a participat în cadrul coaliţiei. Nu se ştie şi ce dovezi are despre aceste convorbiri.

Dacă la prima abatere, când l-a făcut pe Cîţu „zombi politic”, n-a păţit nimic, nu s-a ales cu nicio sancţiune, acum liberalii de frunte au motive să-l ia de piept pe Cîţu: vezi ce şarpe ţii la sânul tău?

Problema e că liberalii nu pot cere demiterea lui Drulă pentru că a colaborat cu DNA. Ar însemna să se lepede în fapt de lupta anticorupţie.

După episodul Alexe şi Chirica de la Iaşi, asta le mai lipsea. Să-l acuze pe Drulă de colaborare cu DNA.

Şi-ar da în cap cu firma luptei anticorupţie. Şi aşa, au fost elevi daţi afară din examene pentru că aveau telefoane în buzunar. Pentru prezumţia de furt. Iar Costel Alexe, care a fost prins cu tabla în sac stă, bine mersi, într-o funcţie importantă. Dreptate liberală.

Concluzia este că miniştrii şi căpeteniile USR PLUS au învăţat cum să dărâme PNL, pentru a avea câştig de cauză la următoarele alegeri. Îi dă pe mai marii PNL pe mana DNA. Exemplul lui Drulă va fi preluat, probabil, şi de alţi miniştri USR PLUS. Ce va face PNL?

Cum să guvernezi alături de „parteneri” care te „livrează” DNA? Aşteptăm răspunsul la această întrebare cheie!

***

reclama_red

***

Istorii corecte politic – Sultanul și Radu cel Frumos

Cata-2020_06_30_18-19_OK-Page-18_001.jpg

În cortul aurit al sultanului, solul turc își termină de depănat pățania de la curtea lui Țepeș. – Și atunci, încheie el smiorcăindu-se, mi-a bătut turbanul în cuie. – De ce??? – Pentru că nu l-a dus capul să-l lege cu sîrmă și bandă izolatoare, de unde să știu eu? – Ma chère, așa se comportă de obicei? se întoarse sultanul mirat către amicul său Radu cel Frumos. – Acum s-a mai cizelat, oftă Radu. Înainte era și mai rău. […]

***

O poveste inspirațională marca Disney: Brună-ca-Zăpada

Cata-2020_06_30_20-21_OK-Page-21_001.jpg

Vestea că Disney a strivit prejudecățile de rasă alegînd o femeie puternică și diversă ca Rachel Zegler să fie noua Albă-ca-Zăpada m-a făcut literalmente să tremur și să plîng de fericire. Slavă capitalismului care luptă pentru echitate socială alegînd o eroină de culoare cprectă politic! O Albă-ca-Zăpada neagră tăciune, eventual flancată de șapte hăndrălăi cu o musculatură pronunțat proletară, pare genul de premisă din care se hrănește umorul de situație absurdă. Imaginați-vă o suită de personaje care se simt obligate […]

***

„Băşica lui Vodă Caragea” – Istoria primului zbor cu balonul deasupra Bucureștiului

În ziua de 26 iunie 1818 bucureștenii participă la un eveniment deosebit, înălțarea în aer a unui balon. „Bășica” a fost făcută din „pânză de Brașov îmbrăcată în batistă, bucăți 80”.

Întâmplarea este consemnată pe un manuscris miscelaneu de la Biblioteca Academiei Române: „în leat 1818, iunie 26, într-o zi de duminică seara au rădicat niște nemți, cu meșteșug, o bășică, în slavă foarte mare. De 1700 coți de pânză bășica, cu spirturi fiind înnăuntru, cu o iluminație mare, au ridicat-o în curtea domnească cea arsă. Și li s-au plătit de domnie taleri 10 000, având prinsoare că, dă nu va rădica-o, să plătească nemții banii îndoiți. Au luat nemții și de la cei ce au intrat, cât au putut, întâmplându-să aceasta în zilele mării sale preaînălțatului nostru domn Io Ioan Gheorghiu Caragea Vodă, în al șaselea an al domniei dintâiu”. „Spirturile” din interior fac referire la hidrogen, notează Casa Filipescu Cesianu, pe pagina de Facebook a muzeului.

1 thought on “Revista presei cu Anton Kovacs–02.07.2021

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*