Astăzi este Ziua Europei.
În ciuda așteptărilor, în una singură din cele aproximativ 300 de publicații pe care le-am răsfoit, se face o mențiune despre acest eveniment. Și acolo se vorbea de fapt despre semnificațiile zilei de 9 Mai pentru români, Ziua Europei fiind menționată doar ca unul din nenumărate alte lucruri care au avut lor în această zi.
Mi se pare foarte ciudat, este o dovadă că oamenii, sau cel puțin jurnaliștii, nu mai sunt capabili să discearnă lucrurile cu adevărat importante.
E ca și cum te-ai duce la medic pentru că ți-a tăiat trenul un picior și ăla îți dă o cremă pentru coșul de pe nas.
Treziți-vă la realitate oameni buni, Uniunea Europeană este cel mai bun lucru care ni s-a putut întâmpla, haideți să sărbătorim acest lucru.
Săptămâna de 4 zile ar fi acceptată de către angajații germani, dar numai în condițiile în care salariul rămâne același.
Sunt două situații aici. Dacă angajatul nu este plătit în funcție de timp ci în funcție de ceea ce face, este normal ca salariul să rămână același. De exemplu un contabil, ăla nu-i poate spune clientului că îi contabilizează lunar doar 80% din acte, munca rămâne aceeași așa că și plata trebuie să rămână aceeași.
Dacă însă reducându-se numărul de zile lucrate se reduce și cantitatea de muncă prestată, de exemplu la o bandă de asamblare, este normal ca și salariul să se reducă.
Oricum, eu i-aș sfătui pe cei care au de făcut o astfel de alegere să accepte. Trebuie să înțelegem că nu trăim pentru a munci, ci muncim pentru că altfel nu am avea resursele materiale pentru a trăi.
Majoritatea americanilor nu cred că Biden este capabil din punct de vedere mental pentru un nou mandat.
Nu sunt american dar nici eu nu cred că un om la vârsta lui poate fi președintele unei țări. Eu nu aș lăsa un om de peste 70 de ani nici să lucreze la un strung, sau să conducă o mașină.
Poate că odată cu trecerea anilor un om devine mai înțelept (nu întotdeauna), poate că dobândește experiență, nici asta nu este o regulă, dar bătrânețea are și ea dezavantajele ei.
Mai văd oameni în vârstă angajați în magazine, am și vorbit cu unii dintre ei. E un chin și pentru ei și pentru ceilalți.
Într-o societate civilizată bătrânii ar trebui lăsați să se odihnească și, pe cât posibil, să-și petreacă fericiți zilele pe care le mai au de trăit, nu să-i punem la muncă.
Frontex suspendă zborurile avioanelor poloneze după incidentul produs deasupra Mării Negre.
Deci, nu toate zborurile ci doar cele poloneze.
Este o decizie cel puțin ciudată. Parcă cineva ar dori să pedepsească aviația militară poloneză.
Mă gândesc că poate că nu ni s-a spus tot adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în acel incident, pentru că altfel această măsură nu se prea explică.
Mulți dintre voi ați prins vremurile pre-Wikipedia.
Dacă doreai să afli ceva despre cât mai multe lucruri, îți cumpărai niște dicționare enciclopedice, astea erau niște cărți groase și scumpe, în unul sau mai multe volume. Când aveai nevoie de niște informații căutai acolo, în miile alea de pagini, ce te interesa.
Apoi au apărut dicționarele enciclopedice pe CD. Astea erau ceva mai bune pentru că aveai acces mai rapid la informație, dar și ele erau scumpe și limitate, că nu prea încăpea multă informație pe un CD de 600 MB.
Iar acum nu mai avem biblioteca plină de cărți care adună praful, nici nu mai cumpărăm anual o nouă variantă a Microsoft Encarta, avem Wikipedia.
Omul care a conceput chestia asta, mai importantă decât descoperirea Americii sau zborul omului pe Lună, vine la Timișoara.
Sunt niște poze frumoase pe gardul BNR și în Piață Unirii. Dacă, după ce se termină aceste expoziții organizatorii nu mai au ce face cu pozele alea, e păcat să le arunce. Le vreau eu pentru ca să mi le pun pe pereți.
Aici la noi, în Timișoara, se discută în ultimele zile despre separarea producției de energie de distribuția acesteia.
Nu spun că este bine sau rău așa, că fiecare spune altceva, în funcție de cine este plătit, dar ca să se înțeleagă bine, situația ar fi cam asta:
Eu, consumator fac contract cu o firmă, să-i spunem “Termo-Distribuție” și nu mă interesează de unde cumpără ăia apa caldă și căldura.
Ei, “Termo-Distribuție”, sunt obligați să îmi asigure energia de care am nevoie iar pe mine nu mă interesează că producătorul nu are cărbune sau gaz sau i s-au stricat cazanele în care încălzește apa.
Este de fapt exact ceea ce se întâmplă și cu energia electrică, noi, consumatorii, nu avem un contract cu hidrocentrala de la Porțile de Fier sau cu ăia care produc energie la Cernavodă, ci cu un distribuitor care cumpără de unde vrea și după aceea ne aduce curentul în casă, fără ca noi să ne facem probleme că nu curge apă pe Dunăre sau nu mai au ăia teci din zirconiu pentru combustibilul nuclear.
Producţia industrială germană a scăzut mai mult decât se aşteptau specialiştii în martie, în parte din cauza unei performanţe slabe a sectorului auto, ceea ce a reaprins temerile de recesiune în cea mai mare economie europeană.
Săptămâna de patru zile este larg acceptată de angajați
Săptămâna de patru zile este foarte populară în rândul angajaților germani, după cum arată un sondaj al Fundației Hans Böckler. Majoritatea vrea o reducere a timpului de lucru dar numai cu aceleași salarii.
Biden s-a confruntat cu întrebări învolburate despre dacă este apt pentru o funcție din cauza diverselor necazuri și necazuri de-a lungul mandatului său la 1600 Pennsylvania Avenue.
Cercetători finlandezi au identificat bacteria ce ar juca rolul cheie în dezvoltarea bolii Parkinson
Un tip obișnuit de bacterii, Desulfovibrio, ce se găsesc în mediile umede și mlăștinoase, ar juca un rol cheie în dezvoltarea bolii Parkinson, prin declanșarea apariției proteinelor prionice ce formează agregatele anormale de proteine numite amiloizi, relatează publicațiile de specialitate, printre care și Science Alert. Studiul a fost publicat la 1 mai în Frontiers in Cellular and Infection Microbiology […]
Nava spațială chineză misterioasă se întoarce pe Pământ după 276 de zile
Comentatorii de pe rețelele sociale chineze au speculat că Beijingul a dezvoltat o navă spațială precum X-37B al Forțelor Aeriene ale SUA, un avion spațial autonom care poate rămâne pe orbită ani de zile.
Frontex suspendă zborurile avioanelor poloneze, după incidentul produs deasupra Mării Negre
Agenţia Uniunii Europene pentru apărarea frontierelor (Frontex) a anunţat, luni, suspendarea misiunilor de patrulare cu aeronave poloneze, după incidentul cu un avion militar rus produs deasupra Mării Negre, în apropierea României.
Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat introducerea unor măsuri de austeritate.
Fostul manager al Spitalului „Nicolae Malaxa” Florin Secureanu, condamnat luni definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare, a fost găsit de poliţişti, luni seară, la locuinţa sa din Jibou, judeţul Sălaj, şi va fi încarcerat la Penitenciarul Satu Mare.
EXCLUSIV Guvernul legalizează numirile „din pix”: elimină concursurile pentru funcții publice
Proiectul de ordonanță de urgență care conține măsurile pentru reducerea cheltuielilor bugetare publicat de Ministerul Finanțelor – așa numita ordonanță a austerității – conține un articol care încalcă principiile Codului administrativ, dar și recomandările Comisiei Europene.
Guvernul vrea să adopte o prevedere conform căreia „funcțiile publice de conducere pot fi exercitate cu caracter temporar, fără obligativitatea organizării unor concursuri”. Prin această măsură se dorește permanentizarea unui obicei din administrația centrală a ultimilor ani: mandatele temporare.
Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, este invitatul special la Tech Talks 2023, cea mai importantă conferință de tehnologie din vestul țării, organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara sub umbrela Flight Festival.
Tech Talks va aduna la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT) din Timișoara, în 19 mai, speakeri de top, profesioniști și entuziaști ai tehnologiei din întreaga lume, propunând să contribuie cu soluții și idei inovatoare la o societate modernă, hi-tech.
În sfârșit, o idee despre viitorul „Colterm”
Primarul Dominic Fritz este acuzat în dezbaterile publice și politice că duce Colterm la groapă, ca și cum criticii nu tot asta fac când le moare cineva. Colterm este o societate care produce agent termic și până mai ieri îl și distribuia/furniza. Îl producea scump din “jde” mii de motive întemeiate și neîntemeiate, dar prețul…
Primăria Timișoara a obținut în instanță recunoașterea dreptului de proprietate al orașului asupra terenului pe care este ridicat Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis acțiunea formulată de Primăria Municipiului Timișoara, cu privire la terenul pe care se află situat liceul.
Astfel, ia sfârșit blocajul care împiedica orice posibilitate ca municipalitatea să efectueze invesțiții în reabilitarea clădirii.
Evadare prin muzică: vernisajul expoziției semnate Viorica Ciucanu
Galeria Art-Hoc vernisează astăzi luni, 8 mai, la ora 18, expoziția artistei Viorica Ciucanu, cu cea mai recentă serie de lucrări, întrunite sub numele Evadare prin muzică. Proiectul expozițional este un subpunct al unui vast concept artistic -Complexitatea umană -demarat în urmă cu 10 ani, și care a avut la bază 3 piloni: religia, știința […]
Portrete ale cinematografiei spaniole, în jurul Băncii Naționale a României din Timișoara
Ambasada Spaniei în România și Republica Moldova împreună cu Instituto Cervantes din București, în colaborare cu Banca Națională a României – Sucursala regională Timiș, organizează, în perioada 9 mai – 9 iulie 2023, în cadrul Timisoara Capitală Europeană a Culturii, expoziția de fotografie „Portrete ale cinematografiei spaniole”.
Sala „Constantin Jude” intră în modernizare și autorizare la incendiu
Sala „Constantin Jude” intră în modernizare și autorizare la incendiu. Primăria Timișoara a scos la licitație contractul pentru „execuţie lucrări de conformare, autorizare siguranță la incendii la Sala Polivalentă „Constantin Jude” (fostă Olimpia), în conformitate cu cerințele documentaţiei de atribuire”.