Livrările rafinăriilor TotalEnergies au fost suspendate miercuri, producția de energie electrică s-a diminuat și serviciile feroviare au fost întrerupte, ca urmare a grevelor declanșate pentru blocarea planului guvernamental de a crește vârsta de pensionare cu doi ani, până la 64 de ani. Sacii de gunoi au început să se adune la Paris, după ce colectorii […]
Sunt din nou revolte în capitala Greciei. Mii de oameni au protestat miercuri în fața Parlamentului din Atena, la o săptămână după tragedia feroviară în care au murit 57 de oameni. Între timp, „Sună-mă când ajungi!”, un mesaj trimis de multe mame copiilor lor aflaţi în trenul morţii a devenit sloganul manifestanţilor furioşi din Grecia.
Varianta de tip ”hobby” a sabotajului conductei NordStream
Biden și Zelensky sunt nevinovați pentru că nu știu să înoate.
Atacul asupra gazoductului Nord Stream este în prezent privatizat cu mare zgomot mediatic: se spune că un soi de teroriști ar fi comis atacul după orele de muncă. Un grup de bărbați și femei îndrăzneți ar fi închiriat personal o barcă adecvată, ar fi achiziționat de undeva echipamentul high-tech corespunzător și, aparent, ar fi sunat ulterior la studioul ARD din Berlin și ar fi revendicat crima. Astfel trebuie să se petrecut. Pentru că tocmai studioul ARD este cel care, împreună cu alte mijloace de informare în masă, publică basmul atacului de tip hobby.
Adidas reduce dividendele pentru întregul an cu 79% după o serie de pierderi
Adidas şi-a redus dividendele după ce a oscilat spre o pierdere operaţională trimestrială, în condiţiile în care vânzările din China s-au înjumătăţit, iar pantofii de antrenament Yeezy au rămas nevânduţi în urma deciziei mărcii de a rupe legăturile cu rapperul Kanye West, scrie Financial Times.
Un bărbat din Thailanda a fost condamnat la doi ani de închisoare după ce a fost acuzat că l-a insultat pe rege prin calendarele cu rățuște pe care le-a vândut, scrie BBC.
Pare de râs dar nu e.
Țin minte că la un moment dat am postat pe pagina cuiva un comentariu cu o poză cu Regele Thailandei. Persoana respectivă, un foarte cunoscut ziarist, mi-a trimit un mesaj în care mă ruga să șterg comentariul respectiv, pentru că el merge destul de des acolo în vacanță și nu vrea să aibă necazuri, mai ales că pedepsele pentru “lez majestate” sunt de până la 30 de ani de pușcarie.
Cel mai mare retailer de modă german, Peek&Cloppenburg, a cerut intrarea în insolvență. Compania a obținut în instanță protecția împotriva creditorilor și permisiunea reorganizării activității în baza legislației germane. Procedura vizează reorganizarea companiei sub supravegherea instanței și sub îndrumarea unui administrator extern. Această măsură implică și desființarea unor locuri de muncă, potrivit presei germane.
Profitul realizat de Continental a scăzut cu 95 la sută în 2022, dar grupul german se așteaptă la îmbunătățirea marjelor în acest an
Fraierii de serviciu și similitudinea flagrantă cu pandemia
Exacerbarea ”pericolului rusesc” în paralel cu noi pași spre escaladare reprezintă motorul propagandei americane pe timp de război. Este fix ceea ce are nevoie Casa Albă pentru a solicita taxa de protecție de la europenii livizi de spaimă. O spaimă indusă de mass-media și de politicienii iresponsabili.
Sistemul este același din pandemie, unde a funcționat cu mare succes. Guvernele din Uniunea Europeană au strâns din dinți și au băgat mâna adânc în buzunare ca să plătească milioane de doze inutile. Procesul se repetă aproape identic în ce privește vânzarea de armament. Acum virusul mortal este Putin. Iar șefa Comisiei Europene se dă de ceasul morții să ne convingă pe toți că ne paște un dezastru dacă nu ne înarmăm puternic și foarte rapid. Ca niciodată în ultimii 80 de ani. Inclusiv România a intrat în jocul murdar, criminal, cu iz mafiot. Virăm către industria militară din SUA miliarde de dolari prin încredințări directe, la prețuri imposibil de verificat. Sunt secrete de stat, ej prost?!
Guvernul Viktor Orbán eliberează medicii din castele comuniste
În Ungaria, medicii sunt sancționați de către colegiile din care fac parte pentru că au opinii divergente conducerii colegiilor profesionale. S-au instituit caste conducătoare, ca pe timpul comunismului. Liderul de la Budapesta a găsit soluții împotriva acestora.
Atent la nemulțumirile medicilor, Guvernul Viktor Orbán a înaintat Parlamentului, săptămâna trecută, un proiect de modificare a legilor de funcționare ale Colegiilor medicale, numite Camere. Prin noua propunere, li se limitează acestora competențele, iar medicii nu vor mai fi obligați să cotizeze la unul dintre colegiile de pe teritoriul Ungariei. Legea a fost adoptată rapid în Cameră, cu 122 de voturi pentru și 31 împotrivă, desființând obligația de a fi membru cotizant al unei entități profesionale.
La origine asociațiile astea profesionale au fost o idee bună, cel puțin teoretic. Oamenii se întâlneau, discutau ce probleme au, se cunoșteau, nu era ceva rău. Mai târziu însă aceste organizații au devenit niște grupuri care îngrădeau accesul la profesie și promovau un fel de exclusivitate în interesul propriilor membri și în dauna consumatorilor.
Să luăm ca exemplu CECCAR-ul. În anii ‘90 orice investitor era liber să hotarască cum își conduce contabilitatea, putea să angajeze pe cineva care se pricepe, sau putea să o facă chiar el dacă știa ce are de făcut, oricum, răspunderea pentru conducerea contabilității îi revine administratorului firmei, el greșește, el plătește.
Mai târziu accesul la această profesie a fost limitat, contabilitatea nu mai putea fi ținută decât de membrii CECCAR, contabili sau experți contabili. Următorul pas a fost că nici contabilii nu mai puteau să semneze un bilanț contabil, era neapărată nevoie de un expert contabil pentru așa ceva, contabilii ajungând un fel de necalificați care îî ștergeau de praf pantofii domnului expert. Poți tu să fii câștigător al premiului Nobel pentru economie, dacă nu plătești cotizație la asociație nu ai dreptul să ții nici o contabilitate de butică. Iar următorul pas, așa cum a fost și logic, a fost că ăștia își fac liste cu tarife, așa că toată afacerea s-a cartelizat.
Și la fel se întâmplă și cu medicii, cu farmaciștii, cu arhitecții, cu evaluyatorii, cu notarii, cu ghicitoarele în palmă (că și astea au o asociație a lor), cu psihologii și cu mulți alții. Practic piață liberă pentru aceste servicii putem spune că nu mai există.
Ion Cristoiu: Războiul Occident – Rusia a început în 1994
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve naţionale care va afecta transportul
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că miercuri va avea loc o grevă naţională care va afecta transportul public în comun (feroviar, metrou, autobuz etc.).
Cu două săptămâni înainte de achitarea din dosarul morții lui Bogdan Gigină, fostul ministru al afacerilor interne, Gabriel Oprea, a mai dat o lovitură de proporții, tot în instanță.
Ministerul Apărării Naționale anunță planuri extrem de ambițioase legate de înzestrarea Armatei Române iar aceste planuri includ tancuri, submarine, avioane „invizibile” pe radar, model F-35, precum și un „satelit de mici dimensiuni”.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a realizat și a postat pe internet un foarte interesant interviu cu șeful Direcției Generale pentru Armamente, generalul – locotenent inginer Teodor Incicaș. Această structură este fostul Departament de Armamente din MApN. În interviu, generalul a prezentat o serie de programe de înzestrare pe care MApN le urmărește. Unele programe sunt deja în derulare iar altele vor începe în anul 2023.
„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele autopropulsate pe șenile, e vorba de trei batalioane. De asemenea mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru F-16. În același timp sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile noastre privind aprobarea unui batalion de tancuri Abrams. De asemenea, un nou pachet pentru luptă pe mare”, a precizat generalul Incicaș. Despre pachetul de luptă pe mare, generalul Incicaș a precizat că va include și submarine. „Suntem în etapa de aprobare prealabilă a Parlamentului României. La acest program, durata ar putea fi de patru – cinci ani. Este vorba de un întreg pachet – de pregătire, programul logistic”, a precizat generalul Incicaș.
Ce spune șeful ANAF despre bacșiș. Ați mai văzut așa ceva?
Proprietarii de localuri nu ar trebui să mai folosească acel mecanism cu borcanul pe bar, unde cineva îşi pune bani, pentru că nu mai este legal, a afirmat, miercuri, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş, menţionând că Fiscul nu a efectuat încă verificări în acest sens.
Dacă ați citit ultimele două articole probabil ați realizat că nu trăim într-o țară condusă de oameni responsabili, a căror unică grijă este binele poporului, ci într-un imens balamuc.
Adică cumpărăm arme, avioane invizibile, submarine, tancuri care costă câte 10 milioane bucata, dolari nu lei, vrem chiar și un satelit militar. Dăm banii pe Ioni, că și dacă nu face nimic nu e pe gratis robotul ăla cu un display care arată ca oglinda de la toaleta din dormitorul mamei mele.
Bineînțeles că în afară de intermediarii acestor tranzacții nici măcar un cetățean român nu va fi mai sătul, nu se va putea încălzi, nu va fi mai fericit datorită acestor achiziții. Toate aceste cheltuieli nu reprezintă decât bani cheltuiți degeaba.
Iar pe de altă parte, ne uităm în borcanul cu mărunțiș de pe tejgheaua barului.
Mă întreb cât mai durează când ANAF-ul se va ocupa de cutia milelor din biserici, să pună domnule acolo o casă de marcat, ceva. Când vine ăla cu căldarușa printre credincioși să meargă datele direct la ANAF, ca și la butice. Nu că odată ajunse acolo s-ar întâmpla ceva cu datele alea, și softurile ANAF-ului sunt tot niște bani aruncați pe fereastră, la fel de inteligente ca și Ion.
Negrescu: Este necesară o nouă strategie pentru atingerea obiectivului de aderare la Schengen
Europarlamentarul PSD susține că absența extinderii Schengen de pe ordinea de zi a Consiliului JAI din martie îngreunează procesul de relansare a dezbaterii despre aderarea la spațiul fără frontiere în cursul acestui an, potrivit Agerpres.
Deci e clar, cu toate că politicienii, atât ai noștri cât și ceilalți ne promiteau că se rezolvă acum, în primăvară, anul ăsta nu se poate așa că o amânăm până anul viitor. Dacă schimbarea nu se schimbă.
Eu tare am o bănuială, sper să mă înșel: Cred că niște oameni, undeva acolo sus, au discutat între ei și au stabilit că “ajunge, Europa se termină la Carpați”. Și ca să nu ne ofenseze, o tot freacă, la început nu a vrut Olanda, anul trecut nu a vrut Austria, data viitoare nu o să vrea Estonia, sau Polonia, sau altcineva.
După ce l-au dat afară din partid, l-au dat afară și de la școală. Colegii, prietenii, vecinii, toți îl ocoleau, dacă-l vedeau pe trotuar imediat treceau pe partea cealaltă sau pur și simplu schimbau direcția de mers, nimeni nu-l mai căuta, nu-l mai întrebau nimic, era un element periculos.
În nordul României, mai ales în Bucovina, dar și în anumite părți ale Moldovei istorice, mărțișoare primesc și bărbații. Sebastian Burduja, care și-a petrecut o parte importantă din primii anișori ai vieții la Piatra Neamț, unde fusese exilat tătâne-su, Marinel, și-a amintit acest obicei strămoșesc și și-a cadorisit șeful, pe generalul Ciucă, cu un roboțel, dotat cu inteligență artificială. ION îl cheamă pe robot, dar de fapt îl cheamă și NOI și este, spune tânărul Burduja, ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, o premieră mondială: primul robot dotat cu inteligență artificială care a devenit consilier onorific al unui prim-ministru. Căci, da, ION ăsta este consilierul domnului Ciucă.
Pestrița noastră rețea de presă ne confruntă, adesea, cu reclame pentru un nou medicament miraculos. Tehnica este următoarea: se instalează pe pagină fotografia unui medic celebru (fără să fi fost întrebat, sper), care dă, chipurile, un interviu despre o soluție farmaceutică optimă pentru vindecarea (nu pur și simplu tratamentul) unor afecțiuni cronice hiper-răspîndite: diabetul și bolile de inimă, de pildă. Cititorul află că tot ce recomandă, pentru asemenea rele, medicii curanți obișnuiți e o înșelătorie, o conspirație, menită să faciliteze masive cîștiguri financiare pentru mafia farmaceutică și spitalicească. Tot ce iei, de ani întregi, la sfatul celor care te tratează, e o păcăleală. N-ajută la nimic. Din contra. Există însă, în afara lanțurilor farmaceutice, soluții medicamentoase miraculoase, de care poți face rost imediat, completînd rapid (ca să nu dai de stocuri epuizate…) un formular de comandă, tipărit în josul paginii de ziar. Ieftin, rapid și magic! De cîte ori dau peste așa ceva, mă întreb: nu există instituții medicale afectate de asemenea proceduri mediatice? E normal ca cititorul obișnuit să fie prevenit că medicii cu care are de a face îl trag pe sfoară și că piața geme, nepedepsită, de false produse medicamentoase, cu eficiență iluzorie, în vreme ce adevăratele soluții sînt ținute sub obroc, numai la îndemîna bolnavilor curajoși, care comandă pe loc ceea ce le sugerează adevărații lor „salvatori“, semnalați, generos, în paginile unor grijulii gazete? Cum de nu există din partea instituțiilor aferente reacții prompte, severe, susținute juridic, împotriva unei astfel de imposturi? Sau te pomenești că impostorii au dreptate?! Ajutor!
Vedem peste tot reclamele alea despre care vorbește Andrei Pleșu, și pe Facebook, sunt difuzate și de mariile agenții de presă, nu există zi în care să stau pe WC și să citesc știrile de pe telefon și să nu văd că Leon Dănăilă, Astărăstoaie sau alții recomandă niște pilule din astea minunate. Bineînțeles că ei probabil nici nu știu că numele lor este asociat cu așa ceva.
Eu dacă aș fi farmacist aș fi tare atent ce vând în prăvălia aia unde lucrez. Iar dacă aș fi medic aș fi foarte atent ce prescriu. Că libertatea e scumpă.
Pentru că toate căcaturile astea, practic farmaciile nu mai vând decât astfel de preparate inutile și medicii nu mai prea prescriu decât așa ceva, nu numai că nu au efect, dar mai fac și un imens rău. Omul de rând, baba aia pe care o dor oasele, sau omul acela cu tensiunea arterială mare, atunci când li se recomandă așa ceva de către o persoană îmbrăcată într-un halat alb au încredere în acea recomandare. Se gândesc că “cine sunt eu să-l contrazic, ăsta e doctor, a făcut o facultate, știe mai bine decât mine”. Și ajung să nu se mai trateze cu medicamente adevărate, care poate i-ar ajuta, ci cumpără rahaturi din astea.
Iar colegiul medicilor și cel al farmaciștilor, și procurorii, însăși doamna Kovesi, tac, pentru că sumele care se câștigă din vânzarea unor astfel de gunoaie sunt imense.
Aveți sistem informatic în care se vede ce prescrie fiecare medic, aveți evidențe contabile, informatizate și alea, în care se vede ce vinde fiecare farmacie din țara asta. Puneți-vă și faceți verificările necesare, verificați fiecare preparat care se vinde în farmaciile din România și băgați-i în puscărie pe escroci, că altfel, la un moment dat tot rahatul o să explodeze și mai intrați și voi, în calitate de complici.
Societatea Naţională de Medicină Familiei critică disfuncţionalităţile Sistemului Informatic Unic Integrat şi solicită CNAS să trateze cu respect atât pacienţii cât şi medicii care lucrează în sistemul de asigurări de sănătate şi să remedieze cu celeritate platforma informatică.
Fostul Cinematograf Freidorf va fi reabilitat
Fostul Cinematograf Freidorf va fi reabilitat
Evenimentele culturale ale săptămânii în organizarea instituțiilor CJ Timiș
Consiliul Județean Timiș organizează în săptămâna culturală expoziții temporare și permanente oferite de muzeele din subordine. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș invită iubitorii de folclor la spectacolul Școlii de Arte Timișoara „Dor de patimă și cântec”.
Participă în recital clasa canto muzică populară – prof. Raluca Stanca. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Școlii de Arte Timișoara, coordonată de prof. Silviu Drăgan.
De asemenea, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” pune în scenă spectacolele: „Noua poveste a Scufiței Roșii” și „Ariciul”.
Descoperiți în articol calendarul activităților culturale din perioada 7 martie – 12 martie.
Sesizată în anul 2018 de către cei doi timișoreni care s-au trezit vecini, pe Strada Muncitorilor din cartierul timișorean Fratelia, cu un “duplex” lung de 60 de metri și conceput pentru a găzdui… opt apartamente, DNA Timișoara s-a pus în mișcare abia la finele anului 2022.
Un tramvai Bozankaya a luat foc in Timisoara
Un tramvai de pe linia 6 a luat foc în față la Prefectura Timiș, miercuri , pe la 17.30. Focul a izbucnit în spatele vagonului. Vatmanul ai reușit să intervină cu extinctorul apoi a sunat la 112 și au venit pompierii.
Prefectul Mihai Ritivoiu (PSD) anunță că unitatea mobilă a Spitalului Militar va rămâne unde este, adică pe Stadionul CFR. Timișoara rămâne singurul oraș din țară cu o astfel de „facilitate”. Deși Ministerul Apărării Naționale ar fi dorit și închiderea acesteia, prefectul a insistat pentru păstrarea ei. Argumentul invocat de social-democrat: Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.
Poliția Locală Timișoara va fi îmbrăcată, din cap până în picioare, de o firmă din Timișoara. Bocancii și pantofii vin din județul Suceava. Polițiștii Locali timișoreni vor fi dotați cu echipament complet, atât de iarnă, cât și de vară. Instituția a achiziționat prin licitație tot echipamentul necesar, de la căciuli la uniforme, cămăși, pantaloni, căciuli,…
Ce facem astăzi, 9 martie 2023, în Timișoara?
Joi, 9 martie, puteți lua parte la spectacolul Freak show la Teatrul Național. La Cinema Victoria puteți viziona două proiecții noi, iar în oraș au loc mai multe expoziții cu tematici diverse.