Anton Kovacs March 8, 2021

 

După ce în urmă cu 31 de ani au fost aduși de către autorități, de la Craiova, oameni care să le închidă gura timișorenilor o știre unde în titlu sunt alăturate cuvintele “Jandarm”, “Craiova” și Timișoara nu ar fi trebuit să mai existe vreodată.

***

Citim în o mulțime de ziare că a crescut numărul celor infectați cu coronaviruși. De fapt asta nici nu este o știre, e ceva normal. De milioane de ani în fiecare primăvară numărul celor infectați cu coronaviruși crește, la fel cum crește și toamna. Unii chiar se îmbolnăvesc ca urmare a acestor infectări.

***

Nu discut despre existența sau inexistența unei pandemii ci de faptul că toate măsurile luate, nu numai la noi, nu sunt decât o mascaradă, iar cei care nu văd acest lucru chiar merită mila noastră. Dacă citiți știrile veți constata că pe nimeni nu interesează cu adevărat vaccinarea, contează nu să fii vaccinat și acel vaccin să fie eficient ci contează cu ce te-ai vaccinat, dacă vaccinul tău este destul de scump, e un Louis Vuitton al vaccinurilor, sau e un vaccin pentru săraci, un vaccin din mușama? Și mai ales acel vaccin trebuie neapărat să fie corect politic. Că degeaba produce cineva, rușii, chinezii, indienii și alții, un vaccin eficient, dacă nu e de unde trebuie nu îl cumpărăm. La fel e și cu răspândirea, când ești de partea puterii virușii zboară prin aer ca fluturii și infectează instantaneu întreaga populație. De aceea e necesar să purtăm cu toții măști, mănuși, ochelari de protecție și dopuri în cur. Iar dacă cineva întreabă cum un virus cu dimensiunea de 3-50 nanometri este oprit de o sită cu ochiurile de 1000 de ori mai mari inventăm tot felul de explicații fanteziste. Când însă ești în opoziție lucrurile se schimbă, virușii devin mult mai puțin virulenți, măștile nu mai sunt atât de necesare și parcă nici vaccinurile nu sunt chiar atât de eficiente.

Până și măsurile de protecție sunt o bătaie de joc, o formă fără fond. Pentru că dacă ai dori cu adevărat să oprești răspândirea virușilor ai opri complet orice activitate care presupune existența unor mari aglomerări de oameni. Închizi marile magazine, urmând ca populația să-și facă o aprovizionare strict necesară numai din micile magazine, care sunt frecventate de un număr foarte mic de persoane, cel mult câteva blocuri sau locuitorii de pe o jumătate de stradă. Oprești activitatea în marile întreprinderi. Oprești circulația între localități și chiar între diferitele părți ale orașului. Oprești dracului orele alea de sport și activitatea sălilor de gimnastică, pentru că acolo oamenii își scuipă plămânii și transpiră și răspândesc tot felul de infecții, că de aia pute în sălile de gimnastică. Nu o să moară nimeni dacă o lună nu face pasul piticului și nu trage de fiare. Și te ții de măsurile astea, nu o freci oprind și pornind măsurile de izolare. La noi s-a făcut cam invers, dar oprim virușii cu niște hârtii, declarații al căror model nici măcar nu a fost elaborat ca lumea. Chiar și numai acele declarații arată cât de analfabeți funcționali sunt cei care ce conduc. Ca să nu mai pomenit cât e de penibil că la noi astfel de probleme nu sunt rezolvate de specialiști, oameni care o viață au studiat modul de propagare al virușilor și înmulțirea acestora în funcție de anumiți factori,ci prin vot. Dragi timișoreni, la Timișoara, Capitală Culturală Europeană, vindecăm pandemiile prin votul politicienilor. Si nici măcar nu li se înroșește obrazul de rușine.

***

In Elveția s-a votat o lege care interzice acoperirea feței, fie din motive religioase, fie din alte motive. Și uite așa au rezolvat și problema măștilor.

***

Vaccinul rusesc Sputnik divizează statele UE și pune presiuni pe agenția europeană care trebuie să decidă dacă îl autorizează

Experții europeni din Agenția Europeană pentru Medicamente trebuie să evite presiunile politice și să decidă în mod obiectiv dacă vaccinul Sputnik V este sigur și eficace împotriva COVID, scrie publicația europeană Politico într-o analiză. Sarcina nu va fi neapărat simplă, într-un moment în care unele state membre folosesc deja vaccinul, unele iau în calcul acest lucru, iar altele se pronunță ferm împotriva serului produs în Rusia.

***

Elvetia interzice portul burqa: “Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra”

de Alina Toma

Duminica, 07 Martie 2021, ora 23:50

Tweet

Elvetia interzice portul burqa: "Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra"

Elvetienii au votat duminica, 7 martie, cu o majoritate restransa in favoarea interzicerii ascunderii fetei, un semnal impotriva islamului radical, potrivit sustinatorilor acestei initiative, considerata xenofoba si sexista de altii, relateaza AFP si Reuters.

Acest text, propus initial de partidul populist de dreapta UDC, a obtinut 51, 21% din voturi si o majoritate a cantoanelor, potrivit rezultatelor oficiale publicate de guvernul federal.
El a fost sustinut de miscarea feminista si de o parte dintre alegatorii stangii laice.
“Noi ne bucuram. Nu vrem sa existe un islam radical in tara noastra”, a afirmat presedintele UDC din Elvetia, Marco Chiesa la canalul Blick.tv.
Textul nu evoca nici burca – un vesmant din panza care coboara din cap pana in picioare, prevazut cu o fanta in dreptul ochilor – si nici niqab-ul -un vesmant care acopera integral corpul si fata cu exceptia ochilor, dar afisele campaniei pentru referendum n
u lasa loc indoielilor asupra obiectivului acestuia.

Citește și:  Revista presei–09.03.2021

Elvetia se alatura Frantei si Austriei

Votand impotriva purtarii valului integral in spatiul public, Elvetia se alatura Frantei, Austriei, Bulgariei, Belgiei si Danemarcei, dupa ani de dezbateri.
Va fi deci interzis de acum inainte sa se acopere complet fata in public – ceea ce este valabil de asemenea si pentru manifestantii cu cagule – dar sunt prevazute si exceptii, ca pentru lacasele de cult de exemplu.
Elvetienii s-au pronuntat de altfel in favoarea unui acord comercial cu Indonezia (52%), dar au respins categoric introducerea Identificarii electronice (eID) gestionate de mediul privat pentru ameliorarea tranzactiilor online.

***

În 2021, contribuabilii vor fi reclasificați de ANAF. Cum se stabilește acum ce fel de contribuabil ești

anaf.jpg

În cursul anului 2021, autoritățile fiscale intenționează să facă o reclasificare a contribuabililor în funcție de dimensiune, după ce cea mai recentă reclasificare a fost…

Articolul În 2021, contribuabilii vor fi reclasificați de ANAF. Cum se stabilește acum ce fel de contribuabil ești apare prima dată în CursDeGuvernare.ro.

***

Societatea deschisă și «dreptul de a nu tolera intoleranții»

Karl Popper văzuse în Republica lui Platon germenii statului totalitar.

***

Rafila, despre tulpina britanica: “Nu putem discuta neaparat de o transmisibilitate mai mare”

?mmid=77c245650f2f834532

Medicul Alexandru Rafila afirma ca, desi tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2 se transmite mai repede, infectarea este prevenita prin purtarea

***

Sindicatele tună şi fulgeră că nu cresc salariile la stat, dar, deşi e criză şi deficitul bugetar e în aer, salariile bugetarilor nu scad. Cheltuielile cu salariile bugetarilor ar urma să fie de 9,8% din PIB în 2021, în scădere faţă de 2020, când au fost de 10,4% din PIB

Cheltuielile cu salariile bugetarilor sunt programate la 109,5 mld. lei, un nivel similar cu cel din 2020, când cheltuielile de personal au fost de 110 mld. lei. Ca pondere în PIB însă, anvelopa salarială scade, ca urmare a creşterii economice.

***

Marile interventii ratate ale mascatilor si greselile lor. Cum ajunge elita Politiei Romane sa dea gres in actiuni majore

Marile interventii ratate ale mascatilor si greselile lor. Cum ajunge elita Politiei Romane sa dea gres in actiuni majore

Politistii din cadrul Serviciul de Actiuni Speciale al Politiei Romane (SAS), “mascatii” asa cum sunt ei denumiti popular, au devenit tinta unor acuzatii grave, de lipsa de profesionalism printre altele, din cauza unor interventii nereusite, soldate cu victime, asa cum s-a intamplat la Onesti.

Ce atributii are SAS
Acuzatiile sunt justificate pana la un punct, avand in vedere atributiile oficiale ale SAS, care fie nu au fost respectate, fie au fost aplicate in mod eronat. Conform site-ul Politiei Romane, Serviciul de Actiuni Speciale:

  • Intervine prin tehnici de negociere si asalt, pentru eliberarea persoanelor sechestrate, lipsite de liberate in mod ilegal sau a ostaticilor;
  • Actioneaza prin procedee specifice pentru imobilizarea suspectilor baricadati in locuinte;
  • Participa la actiuni planificate sau de prim-respondent, pentru prinderea infractorilor periculosi, violenti sau inarmati.

Sunt trei dintre cele sapte atributii speciale ale acestui serviciu, considerat elita Politei Romane, pentru ca aici sunt recrutati, teoretic, politistii cei mai bine pregatiti din punct de vedere fizic si psihic.

***

 

Patreon

***

Jandarmi de la Craiova, aduși să asigure măsurile de carantină în Timișoara. De ce a fost nevoie de suplimentarea forțelor de ordine

filtru-jandarm-1.jpeg

La miezul nopții, echipajele de Poliție și jandarmi au blocat zona carantinată pentru următoarele două săptămâni – Timișoara, Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc. În intersecțiile cheie, de unde se putea devia traficul celor aflați în tranzit, au început controalele din primul moment. ”În prima zi vom fi mai flexibili deoarece oamenii nu au ajuns […]

***

Ciocnirea civilizaţiilor cu „francezul” Daniel Funeriu şi „belgianul” Dan Alexe. Timişoara, mica Vienă sau Kabulul din inima Europei
Ciocnirea civilizaţiilor cu „francezul” Daniel Funeriu şi „belgianul” Dan Alexe. Timişoara, mica Vienă sau Kabulul din inima Europei

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei în perioada 2009-2012, locuieşte în Franţa, la Strasbourg, în timp ce scriitorul Dan Alexe este stabilit în Belgia încă din 1988.

***

Protest la Timisoara, inainte de intrarea in vigoare a carantinei. Sute de oameni, in Piata Operei

proteste-restrictii-centru-1.jpg

TIMISOARA. Sute de oameni au iesit sa protesteze, duminica dupa amiaza, fata de masura de carantinare a Timisoarei si a celor patru comune periurbane, decizie care intra in vigoare in noaptea de duminica spre luni, la ora 00.00. CITESTE SI: A fost semnat Ordinul de carantinare pentru Timisoara si comunele periurbane. Lista cu toate restrictiile  […]

***

curs

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*