Anton Kovacs July 7, 2021

 

 

Astăzi veți putea citi o mulțime de articole despre retragerea forțelor NATO din Afganistan.

Este firesc. Ceea ce s-a întâmplat acolo este o rușine pentru poporul american care a permis să se întâmple așa ceva, pentru NATO și pentru toate popoarele din țările care fac parte din această organizație.

După ce a cheltuit mii de miliarde de dolari, timp de 20 de ani, pentru a rezolva o treabă care ar fi putut să fie rezolvată în cel mult 6 luni, NATO a dovedit încă odată că nu este decât o imensă mașină de sifonat niște bani de la niște proști în folosul unor hoți.

***

Se anunță o nouă lansare a unei rachete românești produsă de ARCA. Nu că ar mai fi lansat vreodată o altă rachetă, altfel decât prin intermediul știrilor din ziare.

De data asta va fi o rachetă cu abur care va fi lansată din mare și care va transporta pe orbită un satelit. Probabil românesc și ăsta.

Construirea a costat 1.2 milioane de Euro, probabil din sponsorizări.

Se pare că lansarea va avea loc în 16 August, dar nu e nimic sigur.

Eu spun să așteptăm până la 1 septembrie, poate în 16 august apa mării va fi prea rece, sau prea caldă, poate aburii nu vor fi destul de fierbinți.

Și în 1 septembrie veți căuta bilețelul pe care ați notat ceea ce v-am spus astăzi, 7 iulie 2021, îl veți citi și veți constata că, la fel ca întotdeauna, am avut dreptate: NU VA AVEA LOC NICI O LANSARE A UNEI RACHETE PRODUSĂ DE ARCA, NICI DE PE MARE NICI DE ALTUNDEVA.

***

La vârsta adolescenței și fetițele și băieții stau cam prost cu nervii. Organismul trece prin tot felul de schimbări, încep să perceapă anumite lucruri, dar nu le înțeleg prea bine și de aceea este posibil să le interpreteze greșit, încep să fie dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în jurul lor…

Și acum imaginați-vă că o adolescentă din asta care a știut dintotdeauna că e deșteaptă, toată lumea i-a spus asta, a primit numai note bune, i-a plăcut să învețe, acum a primit un 3 la evaluare.

Reacția poate fi destul de radicală, eu am cunoscut fetițe care au ajuns la spital cu venele tăiate pentru lucruri mult mai puțin importante.

Și, din câte am mai aflat din presă, o lucrare notată cu 3 care după reevaluare a ajuns să fie notată cu 8.25 nici măcar nu este un caz singular în România, așa ceva se întâmplă cu 9% din lucrările la care se fac contestații. Și câte or mai fi cele care nu au fost constestate.

Poate ar fi timpul să se facă puțină curățenie și între eroii ăștia de la catedră.

***

Astăzi veți afla unde sunt de fapt, sau unde erau, arhivele autostăzii Bechtel, cele pe care nimeni nu le găsea: La Giroc, județul Timiș, aici, la doi pași de noi. În niște containere. Știa toată lumea de ele, oamenii luau hârtii de acolo să le pună pe foc, că nu sunt numai chiaburi la Giroc.

Și spune autorul dezvăluirii că ar trebui să meargă un procuror acolo, să recupereze ce se mai poate recupera.

Părerea mea este că ar trebui să meargă acolo la Giroc nu un procuror, ci 1000 de procurori. Sigur vor găsi ceva de ce să se ocupe.

***

Fii cuminte, ascultă ce-ți spune regimul, mergi la muncă, ține-ti gura și nu comenta. Iar regimul te va răsplăti cu un radio. Un “Volksempfänger”. Dacă muncești mult și îți vei denunța vecinii evrei, s-ar putea chiar să ți se permită să-ți cumperi o mașină. Un “Volksvagen”.

Așa era în Germania, în timpul regimului nazist.

S-a dovedit că metoda a funcționat, așa că acum aceasta e procedura standard în toată lumea:

Fii cuminte, mergi frumos la serviciu, ascultă-ți șefii și fi devotat sistemului, nu comenta că o mare parte din ceea ce produci îti este luat pentru a fi repartizat unor paraziți care nu produc nimic și vei primi dreptul de a cumpăra un telefon la ofertă. Un “Volkstelefon”, care arată exact ca un telefon adevărat, poți chiar să vorbești la el. 

Iar dacă vei fi merituos, lucrezi în beneficiul nostru și votezi cu cine trebuie, dacă spui că Albă ca Zăpada a fost neagră, dacă ieși la mitingul pentru eutanasierea câinilor comunitari, înfometarea porumbeilor și împușcarea urșilor, dacă îi vei raporta pe cei care nu sunt corecți politic, nu poartă mască și nu se vaccinează, este posibil ca la un moment dat să ai chiar și o mașină. Tot un Volksvagen.

***

 

jurn_ind

 

***

SUA și NATO în Afganistan: marșul victorios al talibanilor

Trupele SUA și NATO își continuă retragerea din Afganistan, pe măsură ce ofensiva talibanilor se extinde și capătă un nou impuls zi după zi. Talibanii avansează în Afganistan, nemaiașteptând plecarea totală a trupelor străine și ocupând regiune după regiune, în vreme ce trupele SUA și NATO se retrag fără să intervină.

 

***

 

Americanii au părăsit Aerodromul Bagram din Afganistan fără să anunţe noul comandant al bazei

400x200.jpg

Americanii au părăsit Aerodromul Bagram de lângă Kabul fără să anunţe pe noul comandant al bazei. Mişcarea semnalează iminenta retragere a forţelor străine din Afganistan.

 

***

 

Cine va plăti vreodată pentru eşecul din Afganistan? Dar pentru ce urmează?

400x200.png

Nimeni. Absolut nimeni şi, veţi vedea curând (uitaţi-vă ca exemplu la spaţiul românesc), subiectul va deveni absolut inexistent pentru militari, de prost-gust pentru politicieni şi absolut derizoriu pentru opinia publică, frământată acum de cu totul alte grji decât poveştile cu puşcoace. E normal să fie aşa deoarece trebuie să trăim mereu în lumina trandafirie a speranţei unui război pe care vom reuşi să-l câştigăm.

 

***

VIDEO. Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș. Populația a fost informată prin mesaj RO-Alert

O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior, potrivit Agerpres. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a combinatului, însă autoritățile și operatorul economic dau asigurări că oamenii nu sunt în pericol.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs–16.07.2021

***

Racheta românească, o lansare cu multe necunoscute. Președintele Space Exploration România: „Vor fi eroii mei în viață dacă va funcționa”

Racheta românească, o lansare cu multe necunoscute. Președintele Space Exploration România: „Vor fi eroii mei în viață dacă va funcționa”

 

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) vrea să lanseze o rachetă din Marea Neagră pe 16 august, cu scopul de a transporta pe orbită un satelit. Deși s-a intrat pe ultima line dreaptă cu pregătirile, autoritățile nu au fost înștiințate oficial despre data lansării. Iar președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius Piso, aflat în conflict cu ARCA, spune chiar că operațiunea este doar „o acțiune de marketing“.

 

***

 

Renate Weber este din nou Avocat al Poporului

 

***

 

Raluca Turcan: 1,2 milioane dintre românii care prestează activități casnice la negru ar putea plăti CAS și CASS

Aproximativ 1,2 milioane de persoane ar putea obţine dreptul la asigurări de sănătate şi la pensie, odată ce activităţile casnice, care în prezent se desfăşoară în mare parte la negru, vor fi reglementate corespunzător, a […]

 

***

Averile sefilor din SRI. Cati bani castiga lunar Eduard Hellving, directorul institutiei

Serviciul Roman de Informatii este condus de Eduard Hellving din 2015, alaturi de alti patru adjuncti. Daca unii dintre ei se intrec in case, terenuri si masini, in declaratiile de avere ale altora aproape ca bate vantul. Totusi, veniturile lor lunare variaza intre 14.000 si 17.000 de lei.

***

Ce reacție a avut eleva care a primit 3 la Evaluarea Națională. Mama ei a povestit totul: „Fetiţa repeta întruna «Asta nu e nota mea!»”

S-a declanșat o amplă anchetă în cazul elevei din Galaţi care a primit nota 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională. După contestație, fata a obţinut 8,25, iar cazul ei a ajuns până […]

 

***

 

Apă curăţată cu microorganisme, la Braşov. Este mai curată şi tehnologia e prietenoasă cu mediul

646x404.png

Compania Apa a studiat timp de trei ani beneficiile unei noi tehnologii de curăţare a apei, iar acum începe să o implementeze şi la alte staţii de epurare din judeţ

 

***

 

De ce unii oameni din China aleg să se căsătorească cu fantome

china

În provinciile rurale chinezești, cum ar fi Shanxi, Shaanxi și Henan, este destul de obișnuit ca două suflete plecate să se căsătorească sau ca o persoană vie să se căsătorească cu o fantomă. Dar de ce este cazul? De ce ar vrea cineva să organizeze sau să ia parte la o nuntă postumă?

Credința într-o viață de apoi este foarte puternică în China. Rudelor vii li se cere să ofere regulat fantomelor strămoșilor lor pentru a se asigura că sunt fericiți și bine îngrijiți în viața următoare. Astfel de ofrande includ bani, căsuțe sau servitori – toate din hârtie, astfel încât să poată fi arse și astfel transferate în viața de apoi.

Dacă un bărbat sau o femeie moare necăsătorit, se crede că vor fi singuri în viața de apoi. Părinții vor aranja o căsătorie cu fantome nu numai pentru că își iubesc copiii și vor să-i scutească de singurătate, ci și pentru că se tem că o fantomă nefericită este mai probabil să se întoarcă și să-i bântuie.

***

Opinie Marcel Vulpoi: Contabilii – acei eroi fără glorie…

În data de 13 iulie 1921 Regele Ferdinand I al României a aprobat prin Decret Regal Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizaţi şi Experţi Contabili în România, fiind primul act normativ care reglementează profesia contabilă în România. 100 de ani mai târziu contabilii contemporani sărbătoresc acest eveniment cu gândul la declaraţiile care vin pe 25 iulie şi la situaţiile financiare semestriale. Nu mă aştept să iasă lumea pe străzi aplaudând contabilii sau să văd avalanşe de mulţumiri şi recunoştinţe la adresa contabililor ce s-au jertfit pe altarul debitului şi creditului.

***

Curs

 

***

 

Primăria Timișoara trimite SDM să lărgească Buziașului, prin încredințare directă. Fritz: E legal, am întrebat ANAP

Primăria Timișoara nu mai caută o firmă care să lărgească la patru benzi Calea Buziașului. Lucrarea va fi încredințată direct către SDM, cu aviz de la ANAP, susține primarul Dominic Fritz, deși este estimată la o valoare destul de mare, peste 6 milioane de euro. Se va face oricum pe etape, așa cum s-a votat deja în consiliul local. Este prima lucrare atât de mare din Timișoara care se va face fără licitație, dacă își va da girul și Consiliul Local Timișoara.

 

***

 

Timișoreni disperați: Se închide din nou traficul pe Bulevardul Sudului

raul-ambrus-2.jpg

Graficul lucrărilor la obiectivul de investiții “Modernizare și extindere Bulevardul Sudului” care au putut fi executate fără a afecta traficul și siguranța conducătorilor auto și a pietonilor a ajuns la final, iar lucrările care urmează a fi executate…

 

***

 

Pietonii vor deveni stăpâni pe trei artere importante din centrul Timişoarei. Vor avea loc concerte, spectacole, filme şi activităţi pentru copii
Pietonii vor deveni stăpâni pe trei artere importante din centrul Timişoarei. Vor avea loc concerte, spectacole, filme şi activităţi pentru copii

Timp de o zi şi jumătate, în weekendul 24-25 iulie, Primăria Timişoara şi Casa de Cultură a municipiului vor deschide – parţial sau total – trei artere din centrul oraşului pentru activităţi culturale, sportive şi pentru copii în cadrul unei acţiuni intitulată „Străzi pentru comunitate”.

 

***

 

reclama_red

 

***

 

Cum funcționa maşinăria de cucerit minţile germanilor în timpul celui de-al Treilea Reich?

Una dintre tehnicile de manipulare a germanilor de către Partidul Muncitoresc Național-Socialist German, ajuns la guvernare în urma alegerilor democratice şi a crizei economice şi politice în care se zbătea ţara, a fost lansarea unor produse de larg consum, accesibile tuturor cetăţenilor. Astfel au apărut pe piaţă receptoare radio, televizoare, frigidere şi automobile concepute şi vândute către populaţie drept „pomeni post-electorale”, sub masca grijii partidului faţă de cetăţeni. Pentru poporul german interbelic, progresul tehnologic venea la pachet cu lanţurile îndoctrinării politice şi economice.

***

Giroc, Berevoieștiul infrastructurii românești

Catavencii-516_27-07-iulie-2021-mic_3_00

Prin OUG 120 din 18.11.2003, Guvernul Năstase autorizează CNADNR să înceapă negocierile cu firma Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania. Bechtel este singura firmă cu care se negociază. După doar o lună, pe 19 decembrie 2003, Guvernul Năstase mandatează CNADNR să semneze contractul de execuție cu Bechtel. Pe 5 martie 2004, OUG 120/18.11.2003 devine Legea 32/2004, iar contractul cu Bechtel capătă girul Parlamentului. Pe 16 iunie 2004, la Săvădisla, Cluj, satul Vălișoara, are loc ceremonia de începere a lucrărilor la Autostrada […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*