Anton Kovacs December 4, 2020

 

Există o țară în care în această dimineață un miliard și jumătate de oameni se scoală și au nevoie cel puțin de un castron de orez. Un miliard și jumătate de castroane de orez. Și nu numai astăzi ci în fiecare dimineață.

Noroc că cei care trebuie să rezolve această problemă au aflat că bunăstarea nu se obține mărind salariile cu pixul, nici împrumutând bani pentru a plăti pensiile nesimțite ale unora care nu prea au făcut nimic util în viață. În secolul XXI, când munca manuală a fost în mare parte înlocuită de mașini nici măcar munca mai multă nu ajută. Singurele modalități de a crește bunăstarea sunt progresul tehnic și creativitatea.

De exemplu, înlocuim taxiurile clasice cu o flotă de mașini automate. Cetățeanul iese pe scara blocului, apasă pe butonul unei aplicații instalată pe telefon și după un minut-două lângă el se oprește o mașinuță. Exact cum e și acum la serviciile de taximetrie, doar că în mașinuța chinezească nu este nici un șofer. Iar fostul șofer, care a fost înlocuit de mașinuța automată este acasă, citește. Sau pictează, sau, împreună cu fiul său construiesc un dispozitiv bazat pe Arduino.

– ONU ne spune că până în 2030 din cauza Covid peste un miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă.

Eu spun că în primul rând toată povestea asta nu prea are legătură cu covizii. Covidul este pretextul, nu cauza. Dar asta nu înseamnă că știrea nu cuprinde o anumită doză de adevăr. Până în 2030, poate chiar puțin mai repede, aproximativ o treime din cei care acum au un loc de muncă, și-l vor pierde, spuneam eu în urmă cu vreo 3 ani. Corespunde și cifra de un miliard, suntem vreo 7 miliarde, populația activă este undeva la 45%, adică 3 miliarde și un pic, o treime din aceștia ar însemna aproximativ un miliard.

Dar nu e neapărat necesar ca toți acești oameni să ajungă să trăiască într-o sărăcie extremă. Eu cred că mai curând vor deveni asistați sociali. Adică, prăjitura se împarte puțin mai egal. Asta nu înseamnă neapărat comunism, dar cei care au acum foarte mult vor avea ceva mai puțin, iar ceilalți vor avea și ei ceva. Prevăd că anul viitor în întreaga lume se va discuta foarte mult despre impozitarea progresivă.

De fapt ceva asemănător se întâmplă și acum, într-o formă mascată. Doar că în loc de a acorda ajutoare sociale am creat locuri de muncă “artificiale”, cei care lucrează în aparatul birocratic, de stat, sau cel “parabirocratic”, care este privat dar căruia i se “servește” obiectul muncii tot de către stat.

– Să se suspende constituția și să se organizeze noi alegeri. Și dacă nu iese cum vrem noi, repetăm încă odată toată povestea, până ne iese.

Dacă Ion Iliescu ar fi propus așa ceva s-ar fi aprins lumea. Dacă o propune un fost consilier pentru securitate al președintelui SUA, probabil ne vom face că nu observăm.

Cam așa gândesc niște oameni care dau sfaturi celor care au în mână un buton nuclear. Alții se declară păstrători ai valorilor tradiționale și când colo ei aleargă pe acoperișuri în fundul gol. Alții pur și simplu spun că ei nu au fost la recitalul ăla de orgă și nu înțeleg de ce o țară întreagă râde de ei.

Sunt și la noi, nu numai în America și Ungaria, oameni care afirmă că doresc să ne administreze, dar ei de fapt vor să ne conducă. Nu angajații noștri, așa cum afirmă în campanie, ci șefii noștri. Unii mai proști, unii mai deștepți, cu toții ipocriți.

– Probabil că dacă citiți atenți presa de astăzi veți găsi o știre de genul acesteia:

“ Cei care descoperă secretele ascunse ale lumii știu deja: coronavirusul și 5G-ul sunt strâns legate, virusul nu există și totul e doar o perdea de fum creată pentru ca Guvernul Mondial să introducă vaccinarea obligatorie și să ne pună tuturor cipuri. Cam asta e, pe scurt, conspirația care otrăvește paginile de Facebook ale unora dintre prietenii sau părinții noștri.”

Este o tâmpenie, cum să crezi că  îți introduce cineva un cip în corp în timp ce te vaccinează.  Uite, chiar astăzi ni se demonstrează că așa o enormitate a fost o invenție a unor idioți, poate hackeri ruși sau chinezi. De fapt cipul va fi pe un card pe care vei fi obligat să îl porți în permanență la tine.

 

Un start-up din China a lansat o flotă de maşini autonome numite robotaxi-uri

ONU: Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza efectelor pe termen lung ale pandemiei COVID-19

400x200.jpg

Peste 1 miliard de persoane ar putea trăi în sărăcie extremă până în 2030 din cauza efectelor pe termen lung ale pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu publicat joi de ONU şi citat de DPA, scrie Agerpres.

Citește și:  Revista presei–23.03.2021

Fostul consilier pentru securitate naţională Michael Flynn a distribuit un mesaj care îi cere lui Trump să suspende Constituţia şi să organizeze noi alegeri

646x404.png

Fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, a distribuit săptămâna aceasta o postare de pe Tweeter care cere preşedintelui Donald Trump să „suspende Constituţia”, să declare legea marţială şi să determine armata să organizeze noi alegeri. Postarea a fost distribuită iniţial de Tom Zawistowski, preşedintele unui grup de activişti din Ohio numit „Convenţia Noi Poporul” (We the People Convention).

„Bona Fidesz”: eurodeputatul maghiar și „partuza lockdown” din Bruxelles

Fostul europarlamentar maghiar Jozsef Szajer, la lansarea campaniei FIDESZ pentru alegerile europene din 2019.

„Viktor Orbán va putea acum cu greu să pretindă că apără valorile creștine.” (De Morgen, Bruxelles)

Un politician maghiar care fuge pe acoperișuri de la o orgie și care avertizează poliția, când e prins, că el are statut diplomatic (pretenție pentru care de altfel i-a și ajuns numele în presă, altminteri poliția belgiană fiind foarte discretă): Bruxelles n-a mai cunoscut asemenea figuri colorate vorbitoare de maghiară de la poeții care pe timpul imperiului austro-ungar se refugiau acolo bând și plănuind revoluții.

 

 

 

Rețeaua 9×9. Cum ne manipulează băieții deștepți ai Internetului, cu bani de la partid

Două agenții de publicitate cu același administrator, care derulează un contract de consultanță cu PSD, coordonează din umbră 9 site-uri și 9 pagini de Facebook care acționează concertat pentru a amplifica, pe bani, subiecte politice.

Vom numi această structură, în continuare, Rețeaua.

 

 

 

CIP-uri recomandate de OMS pentru urmărirea vaccinării anti Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă emiterea de „paşapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, însă analizează perspectivele folosirii unor „certificate electronice de vaccinare”, precum cele dezvoltate împreună cu Estonia, relatează joi Reuters, potrivit Agerpres.

Estonia şi OMS au demarat în octombrie un proiect pilot privind un certificat digital de vaccinare – „un card galben inteligent” – pentru o eventuală utilizare în urmărirea datelor medicale şi pentru consolidarea programului internaţional COVAX, lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a asigura accesul echitabil la viitoarele vaccinuri.

Percheziții în mai multe spitale din țară: Există suspiciuni de corupție privind achiziţiile pentru materiale COVID-19

DNA anunță faptul că în cursul dimineții de joi, 3 decembrie, se percheziții la mai multe spitale din judeţul Braşov, Harghita şi Iaşi, unde există suspiciuni de corupţie cu privire la achiziţiile de aparatură şi […]

Noi acuzații șocante în cazul Spitalului din Reșița: „Mama mea a luat COVID din spital și a fost lăsată să moară, fără aer”

Fiul unei femei decedate în Spitalul de la Reșița, acolo unde pacienții sunt ținuți pe jos, dezbrăcați, face acuzații grave și spune că mama lui a fost infectată în această unitate medicală și a fost […]

Neregulile de la spitalul din Sibiu: „Morții, băgați în sicrie de față cu bolnavii”

Noua conducere a celui mai mare spital cu pacienţi cu COVID-19 din judeţul Sibiu a anunțat primele măsuri adoptate și a dezvăluit tratamentul inuman la care erau supuși pacienții. Oamenii stăteau cu zilele într-un fost […]

Rămânem doar cu transportul public clasic la Timișoara. Vaporașele, bicicletele și trotinetele ”publice” se retrag până la primăvară

vaporas

Până la primăvară nu veți mai circula pe străzile Timișoarei decât cu bicicletele și trotinetele proprietate personală. De asemenea, celebrele vaporașe pentru transport public părăsesc Bega până la primăvară. Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat că cele şapte nave pe care le deține și care circulau pe Bega vor andoca pe platforma special amenajată

Maria Grapini „lovește” din nou: Cere Times New Roman să şteargă o glumă la adresa ei

maria-grapini.jpeg

Europarlamentarul PPU Maria Grapini a cerut, într-un comentariu pe Facebook, ca publicaţia de satiră online Times New Roman să şteargă un material de pe site după ce aceştia din urmă au titrat – „La orgia gay din Bruxelles era şi Grapini, care a înţeles că e concert de orgă”.

„Dacă nu veţi şterge aiureala postată şi nu veţi dezminţi vă voi da în judecată! Ştiţi bine că există lege pentru ştiri false!”, a scris eurodeputatul PPU Maria Grapini la o postare pe Facebook din partea Times New Roman.

Cele două buci așezate peste țară

Catavencii-485_48-02-decembrie-2020-mic_

Intram în săptămâna mare a alegerilor și nu știam ce facem cu bugetarii. Nu e cazul să ne panicăm: vom da afară din ei. E un refren penelist trist, o incantație, o comorbiditate a oricărei guvernări care-și spune cu mândrie de dreapta. Competentul și meritocratul Orban lansează provocarea putorilor, leneșilor, inutililor: „Vom scăpa de personalul care nu are ce căuta în instituţiile publice, e probabil ca personalul să se reducă. Oamenii care muncesc nu trebuie să îşi facă probleme, vorbim […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*