Astăzi este 1 aprilie.
Îmi aduc aminte că în revista Tehnium erau publicate în aproape fiecare an, în numărul din aprilie, „Montaje PD-1A.
Și o mulțime de oameni se chinuiau să facă anene din elastic care recepționau programe TV direct de la satelit și alte lucruri asemănătoare, după care se plângeau la „Poșta Redacției” că antena sau montajul sau altceva nu funcționa.
Iar redactorii de acolo se chinuiau să le explice că PD-1A înseamnă „Păcăleală de 1 Aprilie”.
În ultimul timp am putut afla cu toții din presa sau de la televizor despre cum niște politicieni, de la noi sau de la alți, au aberat cu grație despre TikTok, care este chinezesc și în consecință este extrem de periculos.
Ideea era că dacă ar fi vândut americanilor, același TikTok, cu exact același conținut care este postat de oameni de pe toată planeta, ar deveni mai puțin sau deloc periculos.
Am fost și eu curios să văd ce e atât de periculos pe TikTok-ul ăla așa că mi-am pierdut exact o oră în care m-am uitat la nenumărate filmulețe postate acolo.
Nu știu cum funcționează chestia aia, cum a ales ăla ce să-mi arate, dar nu am văzut nici măcar un clip în care să se arate că trebuie să ne batem, sau să furăm, sau să consumăm cine știe ce prafuri, sau să ucidem oameni, sau să salutăm cu mâna întinsă în față.
Am văzut însă tot felul de câini sau alte animăluțe, am văzut niște femei care dansau și cântau, sau se făceau că cântă, am văzut niște oameni care își făceau meseria de zidari, electricieni sau tâmplari folosind tot felul de trucuri ingenioase care le permiteau să facă mai bine sau mai ușor ceea ce făceau, am văzut și alte lucruri, de exemplu multe clipuri în care oamenii care își permiteau au ajutat oameni mai necăjiți decât ei, de exemplu un patron de plăcintărie care a urmărit un băiețaș care îi furase o plăcintă și a constatat că puștiul ăla dusese plăcinta altor doi copii mai mici decât el, așa că omul ăla le-a mai dat niște plăcinte și le-a mai dat și niște bănuți, sau un alt om care nu i-a dat un „pourboire” ospătăriței dar i-a testat până la limită amabilitatea față de clienți și după aceea i-a dăruit o căruță de bani, sau cum o femeie a ajutat un om sărman care căuta mâncare prin tomberoanele de gunoi, sau cum niște puștani, aparent, fură sacoșa unei femei sărmane de pe stradă, după care bagă în ea tot felul de alimente, mai pun acolo și câteva bancnote și i-o înapoiază femeii…
Concluzia la care am ajuns este că dacă televiziunile, în loc să ne arate tot felul de lepădături care militează pentru război și înarmare, sau alte lepădături care caută să ne îmvrăjbească, ne-ar arăta clipuri de pe TikTok-ul ăla periculos, eliminând cocălarii bruneței care își arată banii, maneliștii de prost gust, idioții și pe doamnele cu buze mari, lumea ar fi un loc mult mai bun.
Pentru că dacă vezi electricianul ăla din America cum face și face bine, poate că astăzi vei folosi trucul învățat, dacă ești electrician.
Sau dacă vezi că cineva a dăruit unui om sărman plăcinta pe care și-o cumpărase pentru el, poate faci și tu la fel.
***
Începând de astăzi, canabisul este legal pentru adulți.
Se lansează cânepa: De astăzi încolo, adulții pot deține și consuma legal canabis. Dar, în ciuda acordului, rămân multe preocupări. Și nu există alte reglementări, de exemplu pentru magazinele specializate.
Elon Musk a comentat pe X situația războiului din Ucraina susținând că decizia Kievului de a lansa o contraofensivă a fost greșită și afirmă că Rusia va mai înregistra importante câștiguri teitoriale. Mai mult, șeful Tesla are și câteva sfaturi pentru comandanții ucraineni privind desfășurarea tactică de trupe.
Conducerea Companiei Naționale „Poşta Română” a fost informată de decizia Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România de a începe o grevă generală la 1 aprilie ca mijloc de conflict colectiv de muncă.
PressOne a stat de vorbă cu profesorul universitar Horia Pop despre inteligență artificială, viitor, piața muncii și tineri.
“99% din IT-ul din România este lohn, noi vindem minute, noi vindem ore, noi nu vindem un produs sau proprietate intelectuală. Industria de IT va avea aceeaşi soartă ca industria de textile. IT-ul devine un commodities, odată cu apariţia inteligenţei artificiale. Salariile de mii de euro ale programatorilor care «pun 1 şi 0» vor dispărea. Ani de zile am plătit salarii de zeci de mii de euro pentru IT-işti care produceau fum pe coridoare”
Banii de pe fundul sacului. Cum își fidelizează ziariștii politicienii locali. Cazul Tulcea
Mai multe publicații online din Tulcea sunt abonate la finanțări publice, care vin pe filiera relațiilor personale întreținute de ziariștii și redactorii-șefi cu politicienii locali. O investigație realizată de PressOne arată că sponsorizările „pentru bunăvoință” venite de la partide sunt mascate sub formă de oferte de servicii.
Ce înseamnă cloud computing. Exemple, avantaje și riscuri
În acest ghid vom explica ce înseamnă cloud computing și care sunt avantajele sale pentru marile companii din IT. Ce este cloud computing Cloud computing se referă la închirierea componentelor IT, în loc de achiziționarea acestora. În loc să cumpere baze de date, programe (software) și componente electronice (hardware), companiile accează puterea de calcul prin […]
Pretenția cunoașterii și dirijării economiei
Problemele economice ale României par să justifice frecventele pledoarii pentru recursul la stat și la specialiștii săi. Judecând după rezultate, mulți dintre aceștia se dovedesc slab pregătiți: înrăutățirea situației economice și ineficacitatea soluțiilor aplicate de guvernele din ultimii ani constituie argumente serioase în acest sens. Numeroasele ministere și alte organe guvernamentale cu atribuții în domeniul economic și mulțimea de „specialiști” din cadrul acestora nu au asigurat stabilitatea financiară și monetară și prosperitatea promise de autorități. Cu toate acestea, de fiecare dată când apare o nouă problemă economică, aceasta este prezentată ca o simplă întâmplare pe care organele de stat „competente” o vor rezolva. Explicațiile date în ultimul timp evoluției nesatisfăcătoare a indicatorilor macroeconomici (creștere economică, deficit bugetar, datorie publică, inflație) constituie exemple edificatoare în acest sens. Dincolo de aspectul anecdotic al acestor încercări de justificare, problemă este că aparatul de stat supradimensionat reflectă o concepție periculoasă despre ordinea economică și socială.
Programul de lucrări al SDM în ziua de 1 aprilie 2024
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 01.04.2024, unde se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere (formaţii de lucru şi străzile respective). LUCRĂRI DE REPARAȚIE ȘI ÎNTREȚINERE A STRĂZILOR, ALEILOR, TROTUARELOR, PODURILOR, PASAJELOR, PASARELELOR DIN MUNICIPIUL TIMIȘOARA: În caz de timp nefavorabil, lucrările de asfaltare vor fi sistate.
Ce facem astăzi, 1 aprilie 2024, în Timișoara?
Luni, 1 aprilie, puteți vizita Târgul de Paști din centrul orașului sau Târgul de Pop-Up Stores de la Ornella Fussion Gallery.