Rețele Electrice România a lansat o licitație publică de 30 milioane lei pentru modernizarea stației de transformare 110/20 kV Sânnicolau Mare, un proiect esențial pentru îmbunătățirea fiabilității și siguranței rețelei de distribuție a energiei electrice din județul Timiș.
Modernizare pentru peste 14.000 de consumatori
Stația de transformare 110/20 kV Sânnicolau Mare, aflată în funcțiune din 1971, asigură alimentarea cu energie electrică a peste 14.000 de consumatori din Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Cenad, Saravale, Vălcani, Sânpetru Mare și Beba Veche. Rețele Electrice România vrea să modernizeze această stație pentru a aduce infrastructura la standarde actuale și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite.
Licitația publică a fost publicată pe platforma SEAP, având o valoare estimată de aproximativ 30 milioane lei (fără TVA).
Ce lucrări vor fi realizate
Modernizarea va fi făcută etapizat, astfel încât alimentarea cu energie să nu fie afectată, și va include:
Înlocuirea celulelor de înaltă tensiune (110 kV) și medie tensiune (20 kV)
Schimbarea transformatoarelor de putere
Modernizarea sistemelor de automatizare
Eficientizarea energetică a clădirii
„Această investiție este esențială pentru creșterea siguranței și continuității în alimentarea cu energie electrică a clienților, prin trecerea la cele mai noi standarde tehnologice”, a declarat Mihai Pește, Director General al Rețele Electrice România.
Rețele Electrice România impune contractorilor selectați respectarea unor norme stricte de siguranță și implementarea unor măsuri de protecție a mediului, astfel încât lucrările să fie realizate responsabil, fără impact negativ asupra ecosistemului local.
Rețele Electrice România operează aproximativ 134.000 de kilometri de rețea electrică în Muntenia Sud, Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața de distribuție a energiei din România. Compania administrează 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare și continuă să investească în modernizarea infrastructurii pentru a asigura siguranța și eficiența rețelei.
foto arhivă