Redacție August 11, 2020

 

Începând de vineri, 7 august, autoritățile germane au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“, Județul Timiș, alături de alte șase județe din România, fiind introdus pe această listă a „zonelor de risc COVID-19”.

 

După ultima actualizare, toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Germaniei.

 

Totuși, conform calculelor nostre, numărul de cazuri noi în Timiș pe o perioadă de referință de 7 zile (31.07-07.08) este de 311, sub limita stabilită funcție de populație (adică în jur de 350-355 cazuri), astfel că nu se respectă prima condiție din algoritmul de calcul de încadrare în zonele de risc.

Credem că județul Timiș nu ar trebui să se afle pe lista respectivă , alături de județul Arges, unde e „dezastru” epidemiologic (676 de cazuri) .
În plus, pe listă apare județul Timiș, dar nu apar județe precum Brașov (477 cazuri) sau Dâmbovița (382 cazuri).

 

În aceste condiții, publicația noastră a dorit să obțină de la Ministerul Afacerilor Externe un răspuns la întrebarea:

 

De ce județul Timiș este pe lista zonelor de risc elaborată de Robert Koch Institute (RKI) pentru Ministerul Federal de Externe al Germaniei?

 

O întrebare îndreptățită, despre noua situație care afectează, pe nedrept zicem noi, locuitorii județului Timiș.

Citește și:  2.844 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, dintre care 263 în Timiș. Doar 8.709 teste făcute

 

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor obținute de Ambasada României la Berlin, autoritățile germane procedează la clasificarea zonelor considerate cu risc epidemiologic în baza unor analize efectuate de instituțiile naționale competente.

Aceste analize sunt fundamentate pe două criterii corelate și anume: stabilirea statelor sau a zonelor cu peste 50 de persoane recent infectate la 100.000 de locuitori în ultimele 7 zile, respectiv determinarea riscului de propagare a infecției cu SARS-CoV-2, generat de persoanele care sosesc în Republica Federală Germania din țările sau zonele care se clasează sub limita specificată. Cel de-al doilea criteriu ține cont de numărul infectărilor și tipul de focar, de capacitățile de testare și numărul de teste efectuate, precum și de măsurile adoptate de autorități pentru limitarea răspândirii infectărilor în statul de proveniență al persoanelor care doresc să intre pe teritoriul german”, au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe pentru infotimisoara.ro.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*