Nicoleta C. August 21, 2020

 

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat, în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 de la nivel global, evitarea deplasărilor în străinătate care nu sunt urgențe.

 

În contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2, Ministerul Afacerilor Externe adresează cetățenilor români rugămintea de a evalua oportunitatea efectuării anumitor deplasări în străinătate care nu sunt esențiale”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

 

MAE reamintește și că, printre măsurile adoptate de autoritățile române, se regăsește măsura constituirii și actualizării periodice a listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune măsura autoizolării pentru toate persoanele care sosesc în România din țările/zonele respective.

 

„Având în vedere faptul că lista menționată este actualizată săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică din România, MAE subliniază că există posibilitatea ca anumite state/zone să fie incluse de către autoritățile române pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că zborurile către/dinspre statele/zonele respective pot fi anulate”, a mai transmis MAE.

 

Așadar, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să analizeze oportunitatea oricărei deplasări în străinătate în contextul actual și să efectueze doar călătoriile care sunt considerate esențiale.

Citește și:  Cum arată mâna unui chirurg după ce a stat 4 ore în operație la 28 de grade ca să salveze o viață

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*