Nicoleta C. August 8, 2022

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că pacienţii care au fost implicaţi în accidentul din Bulgaria sunt conştienţi şi cooperanţi, totuși unii dintre ei au şi alte afecţiuni care pot fi agravate de evenimentul tragic prin care au trecut. Potrivit ministrului, răniţii sunt din Timişoara, Slatina, Bucureşti şi din judeţul Prahova şi au vârste de peste 30 de ani.

 

„Am stat de vorbă cu doi dintre pacienţi – nu cei care erau la Terapie Intensivă, ci cei care erau în secţia obişnuită – sunt mulţumiţi de modul în care au fost trataţi şi suntem împreună cu ei şi cu familiile lor, cu care deja au luat contactul, să rezolvăm orice probleme apar din punct de vedere medical sau administrativ. Starea este stabilă. (…) Unul dintre ei are leziuni minore. Trebuie totuşi reechilibraţi, nu numai din punct de vedere medical tradiţional, ci şi din punct de vedere psihologic. Atât psihologul spitalului a stat de vorbă cu ei, din câte ştiu eu, au fost văzuţi de un medic psihiatru, pentru că şocul este mare când se întâmplă un astfel de accident, mai ales că unii şi-au pierdut rude în acest accident, deci este o situaţie destul de sensibilă şi trebuie abordată cu profesionalism din toate punctele de vedere”, a declarat Alexandru Rafila, citat de news.ro.

 

Ministrul a arătat că toţi pacienţii sunt conştienţi şi cooperanţi, arătând că unii dintre ei au şi alte afecţiuni care pot fi agravate de accidentul prin care au trecut. Acesta a explicat că la pacienţii care au nevoie de Terapie Intensivă pot oricând apărea complicaţii.

Alexandru Rafila a mulţumit medicilor şi personalului SMURD care s-au implicat în gestionarea cazului.

Foto: Facebook/SOZ media

 


 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*