Redacție August 8, 2022

 

Conform listei de la Ministerul Sănătății, în județul Timiș sunt 65 de farmacii care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. Din cauză că cele mai multe dintre farmacii se află în Timișoara, oamenii din mediul rural și din alte orașe mai mici sunt nevoiți să meargă și zeci de kilometri pentru a-și ridica pastilele necesare în cazul unui accident nuclear.

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut astăzi apel la populația de până în 40 de ani să-și procure cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu, tinând cont de situația tensionată de la centrala nucleară de la Zaporojie, Ucraina.

 

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu apoi să meargă la farmacii să le ridice”, a declarat astăzi Rafila.

 

Cele mai multe unități de acest fel din județul nostru sunt în Timișoara (46 în total), pe când în orașele Făget și Gătaia nu se află nicio farmacie care să elibereze populației pastilele cu iodură de potasiu.

Așadar, farmaciile care ar trebui să dea pastilele cu iod populației din cel mai întins județ al României se află concentrate în proporție de peste 70% în Timișoara iar locuitorii din mediul rural și din alte orașe mai mici trebuie să bată drumul kilometri întregi pentru a intra în posesia pastilelor respective.

 

NU UITAȚI! Pastilele cu iodură de potasiu se oferă gratuit. Pentru a le ridica de la farmaciile de pe lista de mai jos trebuie să aveți o rețetă eliberată în prealabil de medicul de familie!

 

 


 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*