Redacție May 5, 2021

 

Astăzi se împlinesc 66 de ani de la primul semnal emis în eter de Radio România Timişoara, postul regional al Societății Române de Radiodifuziune.

 

Radio Timişoara este postul cu cea mai bună acoperire din zona de vest a ţării şi oferă spaţii importante pentru grupaje de ştiri, reportaje, interviuri, transmisiuni de la evenimente din toate domeniile de interes din spațiul său de referință.

Ziua de 5 mai 1955 rămâne una de referinţă, marcând ieşirea în eter a primei emisiuni a studioului teritorial Radio Timişoara. Adevărata renaştere a radiofoniei bănăţene a venit însă în decembrie 1989, odată cu Revoluţia, după o „tăcere” impusă de aproape 5 ani a posturilor regionale din întreaga ţară. Trecerea în noul mileniu a însemnat modernizarea radicală, transformând radioul într-o adevărată aventură multimedia, la care nimeni nu visa.

 

Radio Timişoara acoperă pe unde medii zona de vest a ţării, fiind recepționat în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin, Bihor şi Hunedoara, dar și în regiunile limitrofe din Ungaria și Serbia. Se aude și pe FM la Timișoara, Arad, Petroșani și Făget și în zonele din jurul acestor orașe, inclusiv pe valea Mureșului și a Jiului, dar și prin internet, la www.radiotimisoara.ro sau folosind aplicația Android.

 

„Și anul acesta, din cauza pandemiei, vom fi împreună cu ascultătorii noștri doar pe calea undelor. Îi vom aștepta să ne transmită mesaje pe tot parcursul zilei. De la ora 11.00, emisiunea „De la OM la OM” a Adrianei Mărăscu Dolcianu îl va avea ca invitat pe Mihai Anghel, Managerul Postului de Radio Timișoara, când vor putea intra în direct cu noi”, au spus reprezentanții Radio Timișoara.

Citește și:  Lista amenzilor care au rămas în vigoare și după 1 iunie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*