Redacție May 13, 2020

 

Pe fondul faptului că a scăzut numărul celor internaţi cu SARS-CoV-2 la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, „cu toate că trebuie să rămânem vigilenţi”, primarul Nicolae Robu a anunţat intenţia de deschidere a parcurilor şi a florăriilor din oraș.

 

„Având în vedere că s-a ajuns la 86 de îmbolnăviţi, din care nu toţi sunt din judeţul Timiş, ne putem permite să deschidem parcurile şi florăriile. În comitetul local pentru situaţii de urgenţă voi propune un astfel de proiect. Va fi permisă şi plimbarea cu bicicleta”, a spus Nicolae Robu.

 

În privinţa teraselor, primarul crede că ar putea fi deschise, dar nu ca până acum, ci cu măsurile de rigoare pentru a ne putea proteja şi are în vedere o mulţime de măsuri ce pot fi luate pentru ca riscurile de contaminare să fie cât mai mici.„Eu aş vrea, şi am cerut aparatului de specialitate să spună, dacă putem să-i ajutăm pe comercianţi de acea scutire de plată pe spaţiul pe care-l ocupă din terenul public, chiar să le putem da mai mult spaţiu, pentru a putea amenaja mesele la distanţe mai mari între ele decât până acum şi să nu le luăm bani pentru asta. Pentru bugetul local, aceste sume nu reprezintă ceva esenţial, dar pentru ei înseamnă mult”, a menţionat edilul.

 

Nicolae Robu a atras totuşi atenţia că “nu e de joacă” cu această pandemie, deşi “unii încearcă să instige acum populaţia că este o diversiune, dar nu este aşa deloc”, deşi nu trebuie să se ajungă în extrema unei temeri exagerate în faţa virusului. El a punctat şi faptul că în ultimele zile a fost o situaţie în care au fost internaţi cinci bolnavi cu coronavirus, care locuiau pe aceeaşi scară de bloc.

Citește și:  Ludovic Orban: Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise

 

„Abia aştept ziua în care vom avea zero internaţi şi decedaţi. Până acum, la Spitalul Victor Babeş am avut în total 549 de bolnavi, nu doar din Timişoara. Au fost 422 de externări (77% grad de însănătoşire), 41 de decese (7,4%) şi 86 de persoane internate (15,6% din totalul celor internaţi au mai rămas în spital)”, a mai precizat Nicolae Robu.

 

sursa Agerpres

 
Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*