Nicoleta C. June 10, 2021

 

Muzeul Naţional al Banatului va organiza sâmbătă, de Noaptea Muzeelor 2021, o serie de evenimente pe durata a 12 ore, printre care şi un maraton al vaccinării pentru acei vizitatori care vor dori să se vaccineze, fără programare, doar cu actul de identitate.

 

La „Rondul de Noapte. Maratonul Vaccinării de la Muzeul Naţional al Banatului” vor fi disponibile vaccinurile PfizerBioNTech şi Johnson&Johnson, pe parcursul celor 12 ore de program cultural-artistic, scrie Agerpres.

 

Evenimentele de la Muzeul Naţional al Banatului, care vor fi organizate în intervalul orar 15.00 – 03.00, în curtea şi mansarda Bastionului Theresia. Acestea includ patru expoziţii cu vizitare gratuită – „Patrimonium 2020”, „Politehnica Centenar”, expoziţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara, „The Taranterra Project”, expoziţie de tarantule vii, parte din cea mai mare colecţie de profil din ţară, dar şi expoziţia permanentă din Muzeul „Ştefan Popa Popas”.

De asemenea, vor avea loc spectacole acustice de muzică istorică, trupa „Peregrinii” va pune în scenă un spectacol de muzică istorică medievală, urmată de trupa „Amor Flammis”, cu spectacolul „Dr. Schnabel, Pest Medicus”, un show de teatru pirotehnic ce prezintă poveştile medievale despre Marea Ciumă şi lupta pentru supravieţuire a oamenilor dintr-o lume devastată de ceea ce ei credeau a fi forţe ale răului.

Seara culturală va conţine şi un spectacol de dans contemporan, „Je suis Giselle”, organizat în parteneriat cu „Unfold Motion”.

 

Citește și:  Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva e circulabil, dar autoritățile nu-l dau în folosire și se întrec în explicații aiuritoare

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*