Redacție May 25, 2022

 

Preşedintele Bundesratului, Bodo Ramelow, se află zilele acestea la Timişoara, însoțit de o delegație numeroasă de oameni de afaceri și de știință din landul Turingia. Acesta a avut ieri o întâlnire cu primarul Dominic Fritz, la Primăria Timişoara. S-au discutat mai multe teme, între care şi cea a capitalei culturale europene, războiul din Ucraina, migraţia, dar și probleme energetice.

 

În cadrul întâlnirii, Dominic Fritz a prezentat orașul și a vorbit despre înfrățirea cu orașul Gera, care se află chiar în landul Turingia. Primarul Dominic Fritz a explicat că 2023 nu ar vrea să fie doar un an cu spectacole, ar dori ca titlul de Capitală Europeană a Culturii să lase în urmă ceva durabil, să rămână o influență pozitivă pe termen lung.

 

„I-am spus domnului Ramelow că Timișoara a fost mereu un oraș de avangardă, o mică Europă prin prisma multiculturalității, a dezvoltării și a relațiilor pe care le-a construit în timp. Dacă în urmă cu 20 de ani, aici veneau investitori mai mici, acum orașul găzduiește firme germane puternice, care activează în domeniul auto, a e-mobilității, care angajează mii de ingineri. De asemenea, dorim să folosim titlul de Capitală Europeană a Culturii nu doar ca un joc de artificii, care se stinge rapid și nu lasă nimic în spate, ci pentru a construi relații durabile cu alte orașe europene. Sunt convins că astfel de întâlniri deschid Timișoara spre Europa, spre ceea ce dorim să fim mulți ani de acum înainte”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Președintele Bundesrat a relatat că orașul Weimar din landul Turingia a fost Capitală Europeană a Culturii, au avut 1,5 milioane de vizitatori și a produs un larg ecou.

Citește și:  Spații pentru centrele de vaccinare, puse la dispoziție de companii private din Timișoara

Oficialul german se va întâlni și cu reprezentanți ai prefecturii și ai consiliului județean, cu oameni de afaceri germani din regiune, precum și cu reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

 

 


Membrii delegației germane:

-dl. Bodo Ramelow, presedintele Bundesratului,
-dl. ministru consilier Christian Plate
-doamna dr. Ute Rettler, secretar de stat in Bundesrat,
-dl. Malte Krückels, secretar de stat pentru mass-media, reprezentantul statului liber Turingia la nivel federal,
-doamna Tina Beer, secretar de stat pentru afaceri cultural al guvernul de land Turingia
-dl. Falk Neubert, purtatorul de cuvânt al guvernului din Turingia
-doamna Katrin Freisberg, director adjunct al biroului președintelui Bundesratului
-dl. Andreas Krey, director general Societatea de dezvoltare a landului Turingia,
-doamna Saager-Wenzel , director departament Relații Internaționale, Cancelaria Turingia

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*