Redacție June 28, 2021

 

 

Prefectul județului Timiș a fost sesizat oficial, săptămâna trecută, de către un cetățean care i-a cerut să constate lipsa domiciliului primarului Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Totodată prin sesizarea depusă la Instituția Prefectului Timiș se solicită să se inițieze, conform sarcinilor stabilite prin lege, procedura de încetare de drept a mandatului înainte de termen în cazul primarului Dominic Fritz.

 

„[…]Există depusă și o astfel de sesizare din partea unui cetățean. Urmează să fie analizată de serviciul competent din cadrul instituției, ca orice sesizare, în cazul de față de serviciul juridic din cadrul instituției”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

 

De precizat faptul că mandatul unui primar, conform Codului Administrativ, încetează, de drept, dacă are loc „schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ- teritorială”, iar data încetării de drept a mandatului este data apariției evenimentului sau a împlinirii condițiilor care determină situația de încetare.

 

Citește și:  VIDEO: Cerșetor care pretinde că nu are picioare, ridicat de zeci de ori de polițiștii locali din Timișoara

1 thought on “Prefectura Timiș, sesizată oficial privind lipsa domiciliului primarului Dominic Fritz

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*