Redacție April 16, 2020

 

Valer Kovacs este poliţst în cadrul IPJ Timiş de mai bine de 18 ani. Acesta și-a acuzat şefii că agenţilor din teren li se sugerează să dea cât mai multe amenzi, iar evaluarea agenţilor este făcută în funcţie de amenzile date.

În perioada pandemiei valoarea amenzilor a depăşit 15 milioane de lei pe zi.

 

„Poliţistul este evaluat în funcţie de, unul dintre criterii este numărul de sancţiuni aplicate şi nu mi se pare normal ca pe timpul anului poliţistull să fugă după amenzi. Ni s-a transmis, haideţi că se poate!” a declarat agent şef de poliţie Kovacs Valer pentru Mediafax.

 

După ce şi-a declarant nemulţumirea în spaţiul public, reacţiile nu au întârziat să apară. Poliţistul din Timişoara a fost sunat de însuşi premierul României.

 

„M-a întrebat dacă mai este plan de amenzi, de ieri ne-au pus şefii pe bază de semnătură să luăm la cunoştinţă că nu este plan de amenzi, deși de 18 ani de când activez ca poliţist, tot timpul a fost o evaluare pe numărul de amenzi, date de poliţişti şi eu am considerat că trebuie să se tragă un semnal de alarmă.”

 

Acesta susţine că nu i se pare normal ca la ieşirea din serviciu să fie atenţionat de către şefii direcţi că nu a dat nicio sancţiune. Poliţistul susţine că această atitudine încurajează agenţii să facă abuzuri.

 

Agentul, preşedinte de sindicat DECUS Timiş, a postat şi un mesaj pe Facebook:

 

„Atunci când mergi la intervenţie 112 şi te sună al doilea om în stat

Am avut deosebita plăcere să port un dialog între mine ca sindicalist al poliţiştilor şi domnul prim ministru al României, Ludovic Orban.

Mă bucur nespus că în urma demersurilor făcute de mine am primit confirmarea ca s-a transmis şefilor în urmă cu două săptămâni să se termine cu goana după amenzi!!!

Dacă cineva vă va cere să aplicaţi sancţiuni nejustificate, să raportaţi, se face un abuz din partea superiorilor!! Noi suntem în slujba cetăţenilor, nu invers!!!

Sper să ajungă acest mesaj la toţi şefii care nu au auzit ce s-a transmis!!!

Dacă al doilea om în stat a înţeles că există legea dialogului social nr 62/2011 şi este încă în vigoare, ar trebui să înţeleagă şi şefii noştri!!! Dialogul rezolvă multe.”

 

Citește și:  Restructurări la COLTERM, se reduce numărul directorilor

sursa Mediafax

 

 


„Când ultimul ziarist onest va obosi și va renunța, atunci Întunericul deplin se va lăsa peste Absurdistan.”

Puteți să susțineți aici presa locală independentă!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*