Nicoleta C. May 13, 2022

 

Poliția Locală Timișoara reamintește proprietarilor de terenuri că trebuie să își întrețină proprietățile, cu atât mai mult cu cât, o dată cu încălzirea vremii, acestea devin locații propice dezvoltării de vegetație. Printre plantele care pot apărea pe terenurile neîntreținute se află și ambrozia, plantă care provoacă alergii grave, cu efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni.

 

Poliția Locală Timișoara informează proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei.

 

„Nerespectarea prevederilor Legii 62/2018, modificată prin Legea 129/2020, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice”, a transmis Daniela Seracin, purtător de cuvânt Poliția Locală Timișoara.

Citește și:  Hoții abia așteaptă să publicați pe rețelele de socializare imagini din interiorul locuinței

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*