Redacție May 13, 2022

 

Primăria Timişoara anunţă că în perioada 19-24 mai se va desfășura o nouă acţiune de dezinsecţie aeriană, dimineața de la răsărit până la ora 10 şi seara după ora 17 până la asfinţit. Această activitate va fi continuată cu tratamente terestre de dezinsecţie în perioada 25-31 mai,  între orele 21-06, pe domeniul public al orașului.

 

Firma autorizată pentru efectuarea acestor lucrări este tot Coral Impex SRL. Produsele folosite sunt:

  • Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, atât pentru activitatea de dezinsecţie aeriană, cât şi pentru activitatea de dezisecţie terestră
  • Vectobac WG, având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare

 

Cetăţenii sunt rugați să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvelor acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Crescătorii de albine sunt rugaţi la rândul lor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile pentru protejarea albinelor.

Autoritățile locale au mai spus că în cazul în care condiţiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfăşurare a acestei acţiuni va fi extinsă.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*