Redacție May 26, 2020

 

Primăria Timișoara a depus o plângere la Ministerul Culturii și vrea să se adreseze și instanțelor de judecată pentru că, susține aceasta, nu i se permite să intervină la podul Mihai Viteazu.

 

Directorul Direcției Județene pentru Cultură Timiș, Sorin Predescu, a declarat că podul Mihai Viteazu din Timișoara poate fi reparat doar respectând forma sa istorică, cea consacrată de-a lungul anilor.

 

„Noi le-am spus că pot să îl repare așa cum este el astăzi, chiar are nevoie de reparații fiind un pod din 1913. Ei spun că dacă nu le dăm voie să pună sticlă, aluminiu, luminițe, pasarele exterioare, nu îl vor repara pentru că așa vor ei să adauge să adauge două benzi de circulație. Soluția noastră a fost ca, poate undeva mai jos, corespondent cu universitatea, să existe un pod pietonal și pentru cicliști care să preia o parte din traficul pietonal și de biciclete, iar podul Mihai Viteazu să rămână în forma sa istorică, cea consacrată încă de când se numea Podul Episcopal”, a spus Sorin Predescu, citat de Radio Timișoara.
Citește și:  Trebuie sau nu trebuie botniță la câinii-ghid în mijloacele de transport în comun?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*