Redacție March 31, 2021

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât în cadrul ședinței de miercuri, 31 martie, să nu se prelungească măsura de carantinare zonală a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

 

Asta înseamnă că locuitorii nu vor mai avea nevoie de declarația pe proprie răspundere sau de adeverință pe timpul zilei, în intervalul 05.00-20.00. De mâine se vor redeschide terasele, dar vor funcționa tot până la ora 18.00. Carantina de noapte rămâne în vigoare conform HG 20 din 25.03.2021.

 

„Prefectul Zoltan Nemeth a condus, astăzi, ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia, la primul punct de pe ordinea de zi, s-a făcut o analiză a prelungirii măsurii de carantinare zonală a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă.

În urma votului membrilor CJSU s-a decis neprelungirea carantinării.

Trebuie precizat că, desi se ridică măsura carantinării zonale, în continuare se aplică restricțiile din HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021.

La următorul punct de pe ordinea de zi s-a adoptat o hotărâre de modificare a scenariilor în care își vor desfășura activitățile unitățile de învățământ din localitățile în care s-a ridicat măsura de carantinare zonală – municipiul Timișoara și comunele Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă – în cursul zilei de mâine (având de vineri începe vacanța). La propunerea Inspectoratului Școlar s-a decis, prin votul mebrilor CJSU, că în aceste unități de învățâmânt cursurile de vor desfășura mâine on-line.

La ultimul punct de pe ordine de zi s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrative-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, rata în baza căreia sunt stabilite restricțiile din HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021

Hotărârile vor fi publicare pe site-ul CJSU Timiș – www.cjsutm.ro”, au transmis reprezentanții Prefecturii Timiș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*