Redacție October 9, 2020

 

După ce Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă cu privire la trimiterea sa în judecată de către DNA, în dosarul caselor vândute pe Legea 112 din 1995, Nicolae Robu a transmis, joi noapte, un mesaj pe Facebook prin care a declarat că se consideră complet nevinovat și că nu are nicio legătură cu acuza de vânzare ilegală a caselor din centrul orașului către diverse clanuri.

 

Acesta a mai precizat că s-a dus și că se duce o luptă mediatică cu scopul de a-l calomnia, precizând că de fapt el este „prezent în cauză nu cu vânzarea de case bune din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, ci cu vânzarea a două maghernițe dintr-un fund de curte”.

Totuși, trebuie precizat că cele două imobile la care face referire Nicolae Robu au fost evaluate la 60.562 euro.

 

„În urma respingerii contestației la trimiterea mea în judecată în dosarul vânzării de locuințe pe Legea nr. 112 / 1995

Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a respins contestația depusă de mine cu privire la trimiterea mea în judecată de ‭ ‬către ‭ ‬DNA în dosarul caselor ‭ ‬restituite, respectiv‭ ‬vândute‭ ‬pe‭ ‬Legea‭ ‬ ‭ ‬112‭ ‬din‭ ‬1995,‭ ‬alături‭ ‬de predecesorul meu în funcția de Primar al Timișoarei și de alte câteva persoane.

Prin urmare, ceea ce s-a tot spus pe toate canalele de comunicare, începând din 30.12.2019 și anume, că am fost trimis în judecată, acum chiar e valabil, abia acum!

Dar, haideți să vedem pentru ce sunt eu trimis în judecată, de‭ ‬fapt,‭ pentru‭ ‬că‭ mediatizarea‭ ‬acestui‭ ‬lucru‭ ‬s-a‭ ‬făcut permanent cu calomnierea grosolană a subsemnatului. Eu chiar ‭nu știu ‭ ‬ca cineva‭ ‬ din țara asta să fi fost mai calomniat decât mine în toți acești ani și mă întreb: pentru ce, oare? Cu ce și față de cine am greșit? Pentru că în afară de a munci cu fanatism pentru universitatea mea, cât am fost Prorector și Rector, apoi pentru orașul meu, ‭cât am fost‭ ‬Primar,‭ onorând‭ ‬aceste‭ ‬înalte‭ ‬funcții,‭ ‬prin‭ ‬munca enormă și prin ceea ce am lăsat în urmă ca rezultat al acestei munci, în afară de a face bine tuturor celor cărora a fost în puterile mele să fac -desigur: în limitele legii!-, eu altceva n-am făcut.

Desigur, se va spune: cu puține excepții, toți cei acuzați se declară nevinovați. Ei bine, deși știu deja că unii dintre confrați nu vor‭ să ‭audă ‭adevărul, fiind‭ ‬ prea‭ ‬însetați ‭de sânge prin însăși natura lor și încă cu predilecție de sânge nevinovat, eu mai încerc o dată clarificarea speței mele, disocierea mea de acuza grea de vânzare ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse și de creare, în acest fel a unui prejudiciu de milioane și milioane de euro. N-AM NICIO LEGĂTURĂ CU ASTA, ‬o‭ ‬spun‭ ‬ ‭ ‬cât‭ ‬se‭ poate‭ ‬de‬ răspicat! Eu sunt prezent în cauză nu cu vânzarea de case bune din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, ci cu vânzarea a două maghernițe dintr-un fund de curte, amenajate dintr-o ‭fostă‭ ‬ ‭ ‬magazie de ‭lemne‭ ‬și date‭ ‬de‭ ‬o comisie din care eu nici măcar nu am făcut parte unor amărâți,‭‭ ‬cazuri‭ ‬sociale‭ indubitabile,‭ ‬date‭ ‬cu‭ ‬semnătura mea, asta e adevărat, însă cu semnătura mea precedată de 4 semnături care îmi garantau legalitatea (în paranteză fie spus:‭ ‬avocații‭ ‬susțin,‭ ‬invocând‭ ‬inclusiv‭ ‬sentințe‭ ‬definitive‭ ‬în acest sens, că, de fapt, chiar nici n-a fost încălcată nicio lege, dar asta-i altă discuție!).

Ei, ca să vă conving că eu n-am nicio legătură cu vânzarea de case din centrul orașului către clanuri și persoane suspuse, cum mi‭ ‬ se pune în‭ ‬ cârcă mediatic –numai mediatic!-, vă citez ce scrie DNA în actul prin care sunt trimis în judecată, în rechizitoriu, cu alte cuvinte:

“Faptele inculpatului Robu Nicolae sunt:

În datele de 11.01.2013 și respectiv 22.01.2014,în calitate de‭ ‬primar‭ ‬al‭ ‬ ‭ ‬municipiului‭ ‬Timișoara‭ ‬și‭ ‬reprezentant‭ ‬ ‭ ‬al Consiliului‭ ‬Local‭ ‬al‭ ‬Municipiului‭ ‬ ‭ ‬Timișoara, administratorul imobilelor proprietatea Statului Român ce au‭ ‬ ‭ ‬făcut‭ ‬obiectul‭ ‬Legii‭ ‬nr.‭ ‬112‭ ‬‬/‭ ‬1995,‭ ‬a‭ ‬încheiat‭ ‬2 contracte ‭de‭ ‬vânzare-cumpărare‭ ‬având ‭ca obiect‭ ‬fiecare câte un imobil (n.m.: câte o magherniță, prima de 25 mp, a doua de 50 mp), cauzând un prejudiciu statului român în cuantum de 60.562 euro (n.m.: oare chiar atât valorează două maghernițe, ar da cineva atât pe ele dacă ar fi scoase la licitație?!),‭ ‬corelativ‭ ‬obținerii‭ ‬unui‭ ‬folos‭ ‬necuvenit‭ ‬pentru persoanele respective.” (n.m.: a se remarca faptul că nici la nivel de acuză nu e vorba de folos necuvenit pentru mine sau vreun apropiat, de vreun interes al meu –deci de corupție!-, ci, de un pretins folos necuvenit pentru amărâții ‭de‭ ‬cumpărători,‭ cazuri‭ ‬sociale,‭ ‬care‭ ‬au‭‭ ‬preluat acele locuințe fără uși, fără geamuri, fără curent, fără apă, fără ‭ ‬baie –doar cu un grup sanitar comun la‭ ‬ 7 familii, conform declarațiilor unuia dintre ei-). Și vă prezint încă o dată și poza celor două locuințe din speță, să vedeți și dv. la ce nedreptate sunt supus eu!

Ei, atunci, întreb, drept este ca din 2017 –deci: de 3 ani!-, numele meu să apară de câteva ori pe an, întâmplător de‭ ‬fiecare‭ ‬dată‭ ‬în‭ ‬momente‭ ‬cheie,‭ ‬asociat‭ ‬cu‭ ‬vânzarea ilegală a sute de case din centrul orașului către clanuri și persoane‭ ‬suspuse‭ ‬și‭ ‬cu‭ ‬crearea,‭ ‬în‭ ‬ ‭ ‬acest‭ ‬fel,‭ ‬a‭ ‬unui prejudiciu de milioane și milioane de euro? E drept așa ceva, oare? E profund, profund nedrept! Eu am ieșit în stradă pentru o justiție independentă -și nu regret!-, dar independentă de influențe politice, economice și de orice alt fel, nicidecum independentă de dreptate!

Rău trebuie să fi deranjat eu pe cineva! Poate tocmai prin faptul că –lucru mai puțin știut!- EU AM FOST CEL CARE A CERUT să se cerceteze aceste‭ ‬vânzări‭ ‬și‭ ‬restituiri‭ ‬și,‭ ‬chiar‭ ‬mai‭ ‬larg,‭ ‬TOATE transferurile de proprietate din avuția publică în diverse avuții‭‭ ‬private,‭ TOATE!‭ ‬Asta‭ ‬nu‭ ‬prea‭ ‬s-a‭ ‬știut!‭ ‬Ei,‭ ‬la momentul potrivit, o să vă prezint documentul prin care am făcut-o!

Și… mergem înainte, ”mergem trainic, solemni ca în poeme”, vorba poetului!”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

 

Citește și:  Salariul minim pentru studii superioare nu va crește în 2020

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*