Redacție August 11, 2021

 

 

Primăria Timișoara, împreună cu societatea care are în concesiune managementul populației canine și câteva asociații de protecție a animalelor, va organiza o campanie de adopție a câinilor fără stăpân aflați în adăpostul public.

 

În cadrul campaniei, vor fi organizate cinci târguri de adopții canine în cartierele orașului, în perioada următoare, sub sloganul „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”.

În acest context, asociațiile de protecție a animalelor sunt invitate să se alăture acțiunilor de promovare a creșterii responsabile a animalelor de companie și a adopției câinilor din adăpostul public.

Propunerile, sugestiile, cererile de colaborare, participare și voluntariat pot fi trimise pe toată durata desfășurării campaniei august-octombrie 2021, pe adresa de e-mail: alexandra.pintea@primariatm.ro sau pot fi înregistrate pe site-ul primăriei, la secțiunea sesizari/ mediu, parcuri și spații verzi/  animale fără stăpân – https://www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii/.

 

 

Până acum, pentru  controlul populației canine fără stăpân și promovarea creșterii responsabile a animalelor de companie, în Timișoara au fost organizate o serie de acțiuni de sterilizare, în urma cărora câinii fără stăpân din adăpostul public au fost sterilizați în proporție de 90%. Pentru câinii care au stăpân, au fost, de asemenea, organizate acțiuni de sterilizare gratuită în Timișoara, dar la ultima astfel de acțiune au fost doar 25 de solicitări.

 

Citește și:  ZIUA CU UN NOU RECORD ABSOLUT de cazuri noi de COVID-19, 3.517 la nivel național, în ultimele 24 de ore, dintre care 76 în Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*