Redacție September 11, 2019

 

Aerul curat și mărirea spațiului verde din oraș nu sunt pe agenda actualei administrații din Timișoara. De fapt, de când Nicolae Robu administrează acest oraș, spațiul verde pe cap de locuitor a scăzut considerabil.

 

Deși primarul dă garanții pe Facebook și în conferințele de presă că în locul fiecărui copac tăiat vor fi alți zece plantați, realitatea din oraș este alta.

Sunt tăiați copacii sănătoși, dar care stau în calea progresului, conform spuselor edilului-șef, iar în locul lor sunt plantați niște puieți exotici, care nu sunt aclimatizați la noi, care nu se prind și se usucă într-o săptămână.

Ca să nu taie într-o zi chiar toți copacii sănătoși de pe marginea străzilor din Timișoara, administrația locală a patentat metoda de distrugere treptată a acestor arbori. Atunci când primarul nu are o soluție în concordață cu timpul modern în care trăim, singurul lucru care îi vine în minte este lărgirea străzilor. Chiar dacă este demonstrat științific că această metodă nu este eficientă pentru fluidizarea traficului rutier din secolul XXI, primarul o ține pe-a lui și îi dă înainte cu ordinele în această direcție.

Intră în scenă buldozerele, care rad totul de pe marginile străzilor, înclusiv rădăcinile arborilor aflați acolo cu rolul de a prelua din praful, zgomotul și poluarea făcute de mașini. După ce s-a ras jumătate din rădăcinile copacilor, urmează lovitura finală, betonarea și asfaltarea trunchiurilor. În acest fel, copacii supuși unui astfel de tratament mai rezistă maxim un an până când vor muri și se vor usca complet. După aceea pot fi tăiați în voie, și dacă se va mai planta puiet în locul lor, bine, dacă nu, va avea Primăria Timișoara grijă să mai toarne încă un metru de asfalt pentru sănătatea oamenilor care locuiesc în acest oraș.

Citește și:  Grecia a redeschis cafenelele şi restaurantele. Călătoriile spre insule, permise

Stoparea acestui masacru nu pare să se întâmple prea curând, iar soluții pentru a determina administrația locală să nu mai taie arborii sănătoși „care stau în calea dezvoltării” sunt puține. Printre aceste soluții se numără și votul de anul viitor.

Să nu uităm asta!

 

 

 

foto: Teodora Ludmila

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*