Nicoleta C. September 2, 2020

 

Poliţiştii spun că tot mai mulți oameni sunt sunaţi şi alarmaţi că un membru al familiei este infectat cu noul coronavirus şi este nevoie de bani pentru tratament şi transport medical.

 

Zeci de persoane au primit în ultimele zile apeluri dubioase în care au fost anunţate, din senin, ca o rudă sau un prieten de familie este infectat şi are nevoie urgent de tratament, care costă peste 10 mii de lei.

Cineva se oferea să ridice banii. Pentru ca victima să nu aibă prea mult timp să îşi revină în şoc, sau să-şi sune rudele, escrocii se oferă să vină cât mai repede la ea şi să ia banii.

 

Totuși, cele mai multe persoane dintre cele apelate de infractori nu au picat în capcană, acestea și-au sunat rudele şi au aflat că au fost la un pas să rămână fără economiile de o viaţă. Acum poliţiştii încearcă să dea de urma suspecţilor.

Deocamdată, spun poliţiştii, persoanele contactate au anunţat rapid autorităţile şi nu au oferit sumele de bani. În acest caz au fost deja începute cercetări pentru tentativă la infracţiunea de înşelăciune iar oamenii legii încearcă să îi găsească pe cei din spatele apelurilor false.

sursa: stirileprotv

Citește și:  Anunțul ANAF: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual devine obligatorie din 1 martie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*