Redacție May 28, 2020

 

Maternitatea Bega din Timișoara unde, în ultimele luni, au fost tratate cu succes mai multe mămici, dar și bebelușii lor, de COVID-19, a rămas fără pacienți. În județul Timiş nu există nicio gravidă depistată pozitiv. În aceste condiţii, conducerea maternității vrea ca în unitatea medicală să fie îngrijite, din nou, pacientele fără suspiciuni de Covid-19.

 

Saloanele din zona roşie a Maternităţii Bega din Timişoara au fost dedicate gravidelor sau lăuzelor confirmate cu COVID-19. A fost o misiune foarte importantă pentru toate cadrele medicale. Acum, însă, saloanele sunt goale. O situaţie inedită.

Ultima pacientă a fost externată la începutul săptămânii trecute.

Peste 200 de cadre medicale ale maternității au lucrat în condiții speciale, cu măsuri stricte de protecție. Nimeni nu a fost infectat cu SARS-CoV-2. Acum, maternitatea ar vrea să revină la cazurile curente, să nu mai fie unitate covid.

 

Maternitatea are o capacitate de 86 de paturi, dintre care 13 vor rămâne în continuare pentru pacientele COVID. Aşa că toate pacientele care vor fi internate şi tratate în primul rând vot fi testate pentru noul coronavirus.

sursa stiriletvr

Citește și:  Al patrulea caz de coronavirus pe teritoriul României, confirmat la Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*