Redacție July 28, 2020

 

O serie de măsuri menite să limiteze răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 vor fi dezbătute miercuri, 29 iulie, în ședința de guvern.

 

Documentul cu respectivele măsuri a fost făcut public și stipuleaza printre altele:

 

  • masca devine obligatorie în spațiile publice deschise, în anumite intervale orare
  • terasele se vor închide după ora 23.00, la fel și sălile de jocuri de noroc
  • noi reguli de distanțare fizică pe plajă

 

 

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată astăzi, 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activitățilorunde existăun risc crescut de infectare.

 

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență,cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiilespecial  destinate,dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice,în  intervalul  orar  00-06.00.
  • În afara intervalului menționat,operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

 

Citește și:  Legea împotriva hărțuirii la locul de muncă, promulgată de președinte

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.”

 

 

Documentul integral poate fi desccărcat de AICI.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*