Nicoleta C. July 5, 2021

 

 

Marii furnizori de gaze au fost amendaţi cu 400 de mii de lei de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), pentru că nu au răspuns la timp consumatorilor.

 

ANRE a verificat prin eşantionare respectarea standardului de performanţă, care prevede obligaţia de a răspunde în termen de 15 zile la sesizările clienţilor finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.

Pentru întârzierile constatate, E.ON Energie România a primit o amendă de 310 mii de lei, iar ENGIE România una de 90 de mii de lei. Cele două companii au fost totodată obligate să plătească penalităţi clienţilor, care nu au primit răspunsuri în termenul legal, 30 de lei pentru nerespectarea termenului şi câte 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

De altfel, în conformitate cu prevederile standardului de performanţă, furnizorii de gaze naturale au obligaţia de a plăti în mod automat clienţilor penalităţile datorate.

sursa: rador

Citește și:  O femeie a aruncat cu urină pe poartă şi pe interfon, bărbatul şi-a făcut nevoile pe casă, la Timișoara VIDEO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*