Redacție April 23, 2020

 

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, că va cere, joi dimineaţa, în cadrul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, pază cu jandarmi a unităţii spitaliceşti, după ce un pacient a părăsit spitalul fără avizul medicilor.

Poliţia Timiş a fost sesizată imediat după dispariţia pacientului din spital, miercuri după-amiază. Bărbatul a fost găsit la locuinţa sa din satul timişean Uliuc, dar rezultatul testului COVID, efectuat în spital, încă nu se cunoaşte. Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Bărbatul de 63 de ani s-a prezentat la spital, marţi, cu hipertensiune şi a fost internat pe secţia de cardiologie. El a fost testat pentru coronavirus, deşi nu intra în definiţia de caz (…) şi se aşteaptă rezultatul. Eu am mai cerut şi în trecut ca spitalul să aibă pază asigurată de jandarmi, dar nu a fost posibil pentru că ei au foarte multe misiuni în această perioadă. Dar având în vedere că noi suntem structură critică NATO şi tratăm foarte mulţi pacienţi şi avem foarte multe ieşiri din spital şi am avut acest incident în ciuda serviciului de pază pe care îl avem, este clar că avem nevoie de ajutor din partea autorităţilor. Cel mai probabil, testul acestui pacient va fi negativ, dar ce ne facem dacă va fi pozitiv?”, a declarat Raul Pătraşcu.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă, a declarat, pentru AGERPRES, că „poliţiştii timişeni au fost sesizaţi de unitatea spitalicească din Timişoara cu privire la faptul că un bărbat de 63 de ani a părăsit unitatea fără aviz medical. Bărbatul a fost găsit în jurul orei 21.00 la domiciliul său din Uliuc. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”.

 

Citește și:  Terasele se vor deschide, cel mai probabil, la 1 iunie, anunță reprezentanții industriei HoReCa

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*