Nicoleta C. April 23, 2020

 

 

Ziua Forţelor Terestre este sărbătorită la 23 aprilie, zi în care creştinii Îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe a armatei.

 

Anul acesta, în contextul epidemiologic actual şi în urma decretării stării de urgenţă pe teritoriul României, militarii români participă la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări, militarii fiind pregătiţi să sprijine autorităţile în zonele unde va fi necesară intervenţia armatei, se arată într-un comunicat de presă al MApN din luna martie 2020.

 

„La mulți ani tuturor colegilor noștri! Forțele Terestre Române, oriunde, oricând la datorie!

Anul acesta nu putem sărbători împreună la expoziții de tehnică, ziua porților deschise sau exerciții demonstrative, nu putem face fotografii împreună. Dar suntem alături de voi, suntem la datorie, ne găsiți în misiune în sprijinul autorităților locale, în misiuni de ajutor umanitar, facem tot ce putem, tot ce trebuie să faceți dacă vreți să ne urați la mulți ani este să stați acasă!”, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

 

 

Citește și:  Programul teraselor va fi prelungit până la ora 24

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*