Nicoleta C. August 4, 2020

 

Ministerul Educaţiei are în lucru patru variante de plan-cadru pentru reducerea numărului de ore pe săptămână la clasele V-VIII. Unele dintre materii ar putea fi scoase definitiv din programa şcolară, iar în cazul altora, notele ar putea fi înlocuite cu calificative, transmite Edupedu.

 

​Calificativele ar putea să înlocuiască notele la religie, educație fizică, desen și muzică, iar consilierea și dezvoltarea personală și educația tehnologică ar putea fi eliminate definitiv la gimnaziu din toamnă, potrivit unei variante de plan-cadru în lucru la Ministerul Educației.

Potrivit documentului, muzica și desenul nu ar mai fi obligatorii, elevii urmând să aleagă care dintre cursuri să urmeze. Totuşi, religia se păstrează ca disciplină obligatorie fără să piardă nici o oră începând din clasa pregătitoare.

Într-o a doua variantă de plan-cadru aflată în lucru se elimină materia limba latină, sunt tăiate ore de la limba modernă numărul 2, de la fizică, chimie, biologie, geografie și istorie. Dispar materiile educație tehnologică și consiliere și dezvoltare personală.

Ministerul Educației este obligat ca din 14 septembrie să pună în aplicare legea care prevede tăierea cu până la 5 a numărului de ore pe săptămână în gimnaziu.

Mai multe detalii pe edupedu.ro.

 

Citește și:  Vedetele baschetului timișorean s-au alăturat jucătorilor de padel, pentru un meci plin de adrenalină

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*