Redacție November 4, 2021

 

Consilierii locali PNL au anunțat că nu vor susține dublarea prețului la gigacalorie, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, convocată astăzi, 4 noiembrie.

 

Totuși, PNL a anunțat că va propune o creștere de 20,7% a prețului pentru consumatori în această fază, urmând a vedea care va fi intervenția concretă a statului în acest sector și evoluția ulterioară a prețurilor.

 

„Nu este normal ca incompetența în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timișoreni. Dublarea sau chiar triplarea prețului va avea efecte contraproductive, pentru că ne vom regăsi în situația în care mii de consumatori vor depune cereri de debranșare și toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor”, explică viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

 

PNL a mai transmis că nu dorește îndepărtarea consumatorilor de sistemul centralizat, și militează pentru găsirea de soluții în a asigura resursele necesare pentru a trece de această iarnă, pentru asigurarea agentului termic în casele oamenilor, în spitale, școli, instituții.

 

„Dublarea sau triplarea prețurilor arată doar faptul că nu există soluții clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare și de eliminare a pierderilor. Suntem conștienți că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar asta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură și apă caldă”, transmite grupul consilierilor liberali din administrația timișoreană.

 

 

„Aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-și asuma nimeni eșecul din acest an, concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administrație a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare și eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiți în iarnă și în insolvență, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că, în ultimul an,  gestiunea a fost proastă și a generat situația de acum”, completează Cosmin Tabără.

 

Citește și:  Rata de infectare COVID-19 a ajuns azi la 8,23 la mia de locuitori, în Timișoara. Vezi cât este în restul județului

Liberalii din Consiliul Local Timișoara solicită încă o dată Executivului Primăriei soluții pentru a asigura termoficarea în această iarnă, fără a-i îndepărta pe consumatori de sistemul de termoficare.

 

„Toate trebuie corelate într-un program, ținând cont, desigur, și de faptul că societatea Colterm se găsește în insolvență. Ura, vorbele grele, dublarea sau triplarea prețurilor nu rezolvă problema asigurării căldurii. Deși este târziu, dialogul între toate părțile implicate și propunerile concrete sunt singurele soluții în acest moment”, a concluzionat viceprimarul Cosmin Tabără.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*