Redacție March 10, 2020

 

Guvernul italian a decis să extindă în toate regiunile țării, începând de marți dimineață (10 martie) și până în 3 aprilie, măsurile de carantină care sunt deja active în Lombardia și în alte 14 provincii, pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19.

 

Prin urmare, întreaga Italie va fi în carantină, în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului care a infectat – începând din 9 martie, conform datelor furnizate de Protecția Civilă Italiană, 9.172 de persoane, dintre care 463 au decedat, iar peste 700 se află la terapie intensivă.

 

Referitor la decizia de a băga toată țara în carantină, prim-ministrul Giuseppe Conte a explicat că pentru a lupta cu răspândirea virusului nu mai este timp pentru măsuri blânde și că acum „toți trebuie să renunțăm la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor. Acum este momentul responsabilității. Nu putem lăsa garda jos ”.

 

Suspendarea campionatului de fotbal

 

De asemenea, Conte a anunțat că campionatul de fotbal din seria A va fi suspendat .

„Nu există niciun motiv pentru care evenimentele sportive să continue, am luat măsuri și în acest sens”, a spus premierul italian.

Toate evenimentele sportive din întreaga Italie vor fi suspendate.
Citește și:  Hoţii au dat lovitura la Casa de Pensii din Timişoara. Au golit seifurile de 50.000 de euro

1 thought on “Întreaga Italie va intra în carantină începând de marți dimineață. Italienii sunt rugați de autorități să stea acasă. Premierul Giuseppe Conte: Toți trebuie să renunțăm la ceva pentru a proteja sănătatea cetățenilor

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*