Nicoleta C. May 12, 2021

 

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a spus, miercuri, că se aşteaptă ca, începând de luni, toţi elevii din Timişoara să revină în clase.

 

Vă reamintim că școlile intră în scenariul verde atunci când rata de infectare COVID-19 coboară sub 1,00, din această cauză școlile din Timișoara sunt în scenariul galben chiar dacă orașul este în scenariul verde (rată sub 1,5).

 

„Toate cele 122 de unităţi şcolare din Timişoara sunt acum în scenariul galben. Rata de infectare anunţată pentru astăzi este de 1,1 la mie şi sperăm să ajungem vineri la 1, astfel încât de luni să revină în clase toţi elevii. Acest lucru ar avea un impact extraordinar, ca demers educaţional”, a afirmat Marin Popescu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

 

În prezent, niciun elev nu este spitalizat, în contextul pandemiei, dar 273 sunt carantinaţi sau izolaţi (dintre care 166 în Timişoara). În schimb, nouă cadre didactice din judeţ sunt în spital cu COVID-19 (din care patru în Timişoara) şi două cadre nedidactice (din care unul din Timişoara). În concedii medicale sunt 35 de cadre didactice, două cadre nedidactice şi 12 angajaţi din rândul personalului auxiliar.

Niciunul dintre dascălii infectaţi nu s-au contaminat în şcoli, toţi aceştia susţinând activitate online.

 

„Vaccinarea cadrelor didactice a rămas la acelaşi ritm (în jur de 50%). Este complicat să schimbi convingeri foarte repede. Nu avem altă soluţie de cât să promovăm vaccinarea pe toate căile posibile”, a încheiat Marin Popescu.

 

sursa: Agerpres

Citește și:  Tratament inovator, cu rezultate încurajatoare, folosit împotriva COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*