Nicoleta C. May 22, 2022

 

Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală pentru ca învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura şi online.

 

Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, la un eveniment de profil, organizat la Palatul Parlamentului.

 

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dintre activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anului universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

 

El a mai spus că în urma consultărilor cu studenţii, alocaţia pentru bursă urmează să fie majorată de la 200 la 250 de lei pe lună.

Referitor la condiţiile sociale în universităţi, Sorin Cîmpeanu a menţionat că prin PNRR în 2025 ar trebui să fie în cămine 4.600 de locuri noi de cazare şi 15 mii de locuri modernizate.

Citește și:  O echipă a MApN va face joi verificări suplimentare în locaţiile din Timișoara contaminate cu substanţe toxice

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*