Redacție September 22, 2022

 

Mai multe persoane din Timiș au fost săltate de DIICOT pentru că ar fi înființat o adevărată cultură de canabis și au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara (DIICOT) au anunțat că împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat ieri, 21 septembrie, șase percheziții domiciliare, pe raza județului Timiș, într-o cauză vizând comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Mai exact, mai multe persoane au înființat și întreținut o cultură canabis și au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului. În acest scop, au fost folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și transformarea în turte. Canabisul și hașișul, obținute în această modalitate, au fost comercializate ulterior în județele Timiș și Caraș-Severin.

 

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) și un laborator de producere a rezinei de canabis (hașiș) și a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”. De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cantitățile de aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș (500 de grame), precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa)”, au transmis procurorii de la DIICOT.

 

video
play-sharp-fill

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Timişoara și I.P.J. Timiș, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*