Nicoleta C. September 22, 2022

 

Peste 47.000 de persoane vulnerabile din județul Timiș primesc voucherele sociale în valoare de 250 de lei acordate o dată la două luni de Guvern prin programul „Sprijin pentru România”.

 

Cristian Mircea, directorul Casei de Pensii Timiș, a spus că persoanele care au venituri mai mici de 1.500 de lei lunar și nu au primit voucherele trebuie să se adreseze oficiului poștal de care aparțin. Dacă nu rezolvă problema acolo, acestea pot obține informații și de la Casa de Pensii.

 

„Pe de o parte sunt pensionarii și pe de altă parte sunt persoanele cu handicap mediu și accentuat sau familiile monoparentale care sunt în evidența registrului. Cei care știu că sunt beneficiari și n-au primit trebuie să se adreseze neapărat oficiului poștal de care aparțin, să verifice de ce n-au primit. Pot să ne sune și pe noi pe telefonul de call center. 0256 30 70 8. Din păcate, într-adevăr, vă dați seama că sunt toți oamenii din județ care sună pentru diverse probleme nu numai pentru vouchere și nu avem dat numărul acesta numai pentru vouchere. Avem doi operatori, nu pot să aloc mai mulți, dar ei încearcă să fie cât mai succinți și să răspundă tuturor cerințelor oamenilor”, a declarat Cristian Mircea la Radio Timișoara.

 

Potrivit șefului Casei de Pensii Timiș, în urma sesizărilor primite de la cetățeni, lista cu beneficiari, întocmită pe baza datelor de la ANAF și Ministerul Muncii, a fost completată. Au fost, însă, și cazuri în care, în urma datelor primite de la ANAF, unor beneficiari de vouchere li s-a cerut să dea banii înapoi, deoarece s-a descoperint că aveau venituri care nu îi mai făceau eligibili.

 

sursa: Radio Timișoara

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*