Comunicat de presă Primăria Timișoara:
Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii digitale, depus anul trecut de către Spitalul Clinic Municipal de Urgență în parteneriat cu Primăria Timișoara, a primit aprobare pentru finanțare cu fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Mă bucur că putem continua procesul de digitalizare cu fonduri europene, început la primărie și în instituțiile subordonate cum este Spitalul Municipal. Noile servicii digitale pe care le va aduce această finanțare europeană de 1 milion de euro înseamnă acces mai rapid și mai comod la informații medicale atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Serviciile pe care le oferim timișorenilor trebuie să ajungă la același standard de calitate ca cele din mediul privat”, a spus primarul Dominic Fritz.
Această finanțare va fi utilizată pentru a implementa un sistem informatic integrat care va gestiona eficient toate activitățile spitalului. Proiectul include achiziția de echipamente hardware, software, aplicații și instruirea personalului. Noile module vor completa și extinde funcționalitățile existente.
Avantajele implementării unui sistem informatic integrat și a dezvoltării infrastructurii digitale sunt furnizarea informațiilor medicale necesare în timp real și creșterea nivelului de satisfacție al pacienților. Un portal medical de interacțiune cu cetățenii le va permite acestora acces la programări și la vizualizarea rezultatelor investigațiilor medicale.
În cadrul proiectului se va realiza și o aplicație mobilă care va oferi posibilitatea accesului mult mai facil la datele medicale ale pacienților. Astfel, personalul medical va putea consulta dosarul medical electronic direct la patul bolnavului.
Prin digitalizare se va reduce și numărul documentelor tipărite la nivelul unității spitalicești și, implicit, ponderea activității administrative în cadrul serviciilor medicale primare oferite pacienților. Nu în ultimul rând, monitorizarea fluxului de lucru și a consumului de materiale sanitare și medicamente va contribui la reducerea costurilor și la creșterea securității și protecției datelor.
Acest proiect va aduce Spitalului Municipal 4.939.000 lei (fără TVA) și va fi implementat în cele 25 de secții clinice, 12 ambulatorii de specialitate, 5 blocuri operatorii, 2 farmacii, 4 laboratoare, dar și în cazul serviciilor non-medicale.
Serviciul Comunicare