Redacție August 9, 2019

 

Dacă în 2018 Revolution Festival a atras la Timișoara peste 25.000 de oameni, anul acesta bâlbele autorităților locale, dar și ale organizatorilor, au pus practic sub semnul întrebării ediția festivalului de anul acesta.

 

Lipsa finanțării corespunzătoare din partea autorităților, pe de o parte, și lipsa fondurilor inițiale proprii din partea organizatorilor sunt mărul discordiei dintre cele două părți implicate în existența acestui festival. Din măsurarea „orgoliilor” cu rigla au de suferit nu doar timișorenii, ci și dezvoltarea orașului de pe Bega.

Revolution Festival are potențial mare, e mai underground și, dacă ne întrebați pe noi, mai frumos decât acel festival celebru din Ardeal, doar că nouă ne-a lipsit, și încă ne lipsește, viziunea Clujului din primărie.

 

 

Un alt aspect care trage festivalul în jos este faptul că în loc să accepte acest festival ca pe o metodă de dezvoltare locală, riveranii din zona Muzeului Satului se plâng de gălăgie. Acesta fiind și unul dintre motivele pentru care locația de desfășurare a fost mutată anul acesta la Liceul Silvic din Timișoara, adică câteva sute de metri mai încolo, mai în pădure. Celălalt motiv de schimbare a locației, conform surselor noastre, este, cum spuneam mai sus cu lipsa fondurilor proprii băgate în festival, că organizatorii au primit noul vad, dar și curentul consumat pe durata festivalului la prețul de zero lei.

Părțile sunt împăcate, fiecare are dreptate în felul său, dar și greșește în același timp. Cu toate acestea, cel mai important este că Festivalul Revolution se ține și anul acesta, ajungând la ediția a 5-a. Muzica bună și libertatea simțită în cele 3 zile se pare că nu au putut fi oprite de anumite neînțelegeri admininstrative.

Citește și:  Titluri și semne de lângă noi

Pornit mai târziu anul acesta (în august față de luna mai) REVOLUTION a debutat aseară cu trupa MAiKA, urmată de KAL Romology, apoi de celebrii Kosheen, după care trebuia să urmeze cei de la Idiotape, dar ploaia care a venit subit a avut alt plan pentru noi. La main stage-ul de aseară au fost ritmuri nebune, balcanice în adevăratul sens al cuvântului, și trip-hop clasic.

 

 

Și celălalte scene, printre care Apex și Gaia, au fost luate cu asalt de către tineri, în special. Nu știm numărul exact al participanților, dar putem estima că au fost câteva mii de oameni aseară la Liceul Silvic din Timișoara în prima zi de Revolution 2019.

La fel, nu știm care va fi, într-un final, soarta acestui festival, dar am fi foarte triști dacă spiritul REVOLUTION nu va supraviețui și în anii următori. Mai sunt două zile de festival, vă îndemnăm cu drag să vă bucurați de ele.

 

Feel the Love!
Feel the REVOLUTION FESTIVAL TIMIȘOARA!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*